Ishøj Kommune

Ishøj-iværksættere til topmøde med statsministeren

Del

Ishøj-iværksætterne Shafaq Khan og Hatice Kose har været inviteret til både topmøde om integration på Marienborg og til Folkemødet på Bornholm

Topmøde om integration på Marienborg den 8. juni 2018. Fra venstre er det  Hatice Kose, statsministeren og Shafaq Khan.
Topmøde om integration på Marienborg den 8. juni 2018. Fra venstre er det Hatice Kose, statsministeren og Shafaq Khan.

Der bliver lagt mærke til Ishøj, også når det kommer til iværksætteri. Der er kommet mange henvendelser, siden Ishøj i marts fik medieomtale for historien om, at iværksætteri hitter i kommunen. Ishøj er, ifølge en statistik fra SKAT, nemlig den kommune i Danmark med størst vækst blandt enkeltmands- og interessentvirksomheder i 2017.

Med på de bonede gulve

I juni kom der en invitation fra Udlændinge- og Integrationsministeriet til topmøde på Marienborg. Iværksætterne Shafaq Khan og Hatice Kose, der sammen har startet firmaet ’Khankose Copenhagen’, blev sammen med iværksætterkonsulent Gitte Grahndin fra Ishøj Kommune inviteret til at deltage på topmødet på Marienborg den 8. juni.

Gitte Grahndin fortæller:
”På topmødet var der repræsentanter fra mange forskellige private og offentlige grupper, der på den ene eller anden måde arbejder med integration.”

Der blev debatteret tanker, idéer og inspiration til den fremadrettede integrationsindsats og stemningen gjorde, at alle kunne komme til orde og bidrage.

Det var ikke hvem som helst, der tog imod, da hele fire ministre var til stede, statsminister Lars Løkke Rasmussen, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, den daværende erhvervsminister Brian Mikkelsen og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

”Vores budskab fra Ishøj var, at det at starte som selvstændig også er en vej frem til integration. I Ishøj foregår det med lige vilkår for alle uden særlige projekter eller puljer, der vil kunne skabe en forskelsbehandling,” uddyber iværksætterkonsulenten.

Billet til Folkemødet fra Udlændinge– og Integrationsministeriet

Fra de bonede gulve gik turen til Folkemødet på Bornholm senere i juni. Igen var det Shafaq Khan og Hatice Kose, som blev indbudt til debat om kvindelige iværksættere.

”Vi er med, fordi Udlændinge- og Integrationsministeriet også var interesseret i at høre, hvilken indsats der gør, at to kvinder med anden etnisk baggrund tager springet og bliver iværksættere uden at være en del af en særlig indsats. Dem ville ministeriet gerne invitere til en åben debat på Folkemødet på Bornholm,” fortæller Gitte Grahndin, der også selv deltog på Folkemødet.

På Folkemødet var der en livlig drøftelse blandt deltagerne, og der blev lyttet til  erfaringerne fra Ishøj. Gitte Grahndin afslutter med at fortælle:
”Vi fik både klapsalver og en del henvendelser fra folk, der gerne ville gøre mere efter vores indlæg.”

Inspiration til nye selvstændige i Ishøj

Opmærksomheden fra Folkemødet kunne iværksætterkonsulenten godt tænke sig at følge op på, til inspiration for flere Ishøj-borgere om at starte egen virksomhed. Erfaringer i Ishøj Kommune viser, at det gør en forskel for nystartede selvstændige som Shafaq Khan og Hatice Kose, at de kan få startvejledning lokalt.

”Det betød meget for os, at det var nemt og behageligt at tale med Gitte Grahndin. Jeg havde hørt om IværksætterIshøj fra en veninde,” fortæller Hatice Kose. Hun suppleres af Shafaq Khan der forklarer, at motivationen til at blive selvstændig for hende kom efter flere karrierejobs.
”Jeg havde brug for bedre balance mellem arbejde og familieliv, og den fleksibilitet har jeg funder som selvstændig. Det motiverer mig også, at vi nu sammen bygger et firma op fra bunden og kan se det vokse.”

Iværksætterkonsulent Gitte Grahndin tilføjer, at hun også er sikker på, at det der gør en stor forskel, er det lokale fundament og at uanset hvilket iværksætterstadie, man er på, så mødes man med seriøsitet, respekt og en kop kaffe – uanset etnicitet og idéniveau.

Firmaet Khankose Copenhagen er i øjeblikket ved at forberede sig til messeudstilling på Formland til august i Herning. De har bestilt den første sending af sengetøj og håndklæder, og glæder sig til at se, hvordan produkterne bliver modtaget af fremtidige kunder.

Kontakter

Gitte Grahndin, iværksætterkonsulent i IværksætterIshøj, tlf. 43 57 72 56 eller gingr@ishoj.dk

Shafaq Khan og Hatice Kose, Ishøj-iværksættere fra firmaet Khankose Copenhagen,
via Gitte Grahndin, iværksætterkonsulent i IværksætterIshøj, tlf. 43 57 72 56 eller gingr@ishoj.dk

Anja Vorm Andersen, erhvervs- og turistchef, tlf. 43 57 72 08 eller ava@ishoj.dk

Billeder

Topmøde om integration på Marienborg den 8. juni 2018. Fra venstre er det  Hatice Kose, statsministeren og Shafaq Khan.
Topmøde om integration på Marienborg den 8. juni 2018. Fra venstre er det Hatice Kose, statsministeren og Shafaq Khan.
Download
Folkemødet på Bornhom 2018. Hatice Kose (stående) og Shafaq Khan.
Folkemødet på Bornhom 2018. Hatice Kose (stående) og Shafaq Khan.
Download
Folkemødet på Bornholm 2018. Fra venstre er det Hatice Kose og Shafaq Khan.
Folkemødet på Bornholm 2018. Fra venstre er det Hatice Kose og Shafaq Khan.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum