Ishøj Kommune

Ishøj Bio viser dokumentar om Auschwitz-overlever

Del

Vestegnens Kulturuge byder på flere spændende arrangementer, heriblandt dokumentarfilmen ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”. Den vises i Ishøj Bio den 13. september kl. 19 og indgår i kulturugens tema ”Mellem Lys og Skygge”

Arlette Andersen, 93 år - en af de sidste overlevende i verden fra nazisternes berygtede koncentrationslejr Auschwitz - kan stadig fortælle sin historie. I 25 år har hun rejst rundt og holdt 426 foredrag, og har dermed fortalt historien til næsten 100.000 mennesker – primært unge på gymnasier og andre skoler.

I 2015 stoppede Arlette sin foredragsaktivitet, og dokumentarfilmen "Arlette – en historie vi aldrig må glemme" er en dokumentation på denne mangeårige foredragsturne rundt i Danmark.

Dokumentarfilmen er produceret af Kvist Film i samarbejde med Kasper Fuglsang Photography på initiativ af journalist og fotograf Thomas Kvist Christiansen, Fredericia.

Introduktion til filmen

Filmen er klippet og visuelt/grafisk præget af produceren Peter Kvist Christiansen, har musik af komponist Knud Møller og rummer en række unikke tegninger af tegner og illustrator Michael Stach. Før filmen starter, vil produceren indlede med perspektiver mod nutiden med fortsat antisemitisme og fremmedhad.

Dokumentarfilmen er bygget over ét af Arlette Andersens foredrag, hvor hun fortæller sin historie til et publikum i Trinitatis Kirke i Fredericia - fra opvæksten i Marais-kvarteret Paris, over flugten og arrestationen i universitetsbyen Clermont Ferrand til deportation og fangenskab i Auschwitz samt dødsmarcher og hjemkomst.

Filmen varer 70 minutter. Billetter koster 70 kr. og kan købes i billetsalget i Ishøj Bio eller på www.ishojbio.dk

Kontakter

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum