Danmarks Idrætsforbund

Ishockeykvinder udtaget til OL

Del

DIF har udtaget 23 spillere, der skal repræsentere Danmark i den kvindelige ishockeyturnering ved det kommende vinter-OL i Beijing.

Der er dømt dansk ishockeyfeber, når vinter-OL i Beijing går i gang den 4. februar 2022. For første gang nogensinde er Danmark nemlig repræsenteret i ishockeyturneringen ved De Olympiske Lege, og som en tyk understregning af succesen, er det både de danske ishockeyherrer- og kvinder, der har kvalificeret sig.

DIF har nu udtaget de 23 spillere, der udgør den kvindelige landsholdstrup.

”Vi kan næsten ikke få armene ned over, at vi har hele to ishockeylandshold med til vinter-OL.
Det er kæmpestort, og det vidner om et stærkt og målrettet arbejde i Danmarks Ishockey Union, hvor man i mange år har ligget i verdenseliten på herresiden, men nu også i de senere år har satset på kvinderne. Arbejdet har båret frugt, og vi glæder os til at følge de to hold i Kina,” siger Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission for det danske hold til vinter-OL.

Den historiske OL-kvalifikation for ishockeykvinderne blev sikret i midten af november, da Danmark vandt OL-kvalifikationsturneringen foran Tyskland, Italien og Østrig. Spørger man ishockeylandsholdets anfører, Josefine Jakobsen, så kan der være flere store resultater i vente:

”Vi er et godt hold med mange rutinerede spillere suppleret med gode unge spillere, og vi har været inde i en rigtig god periode, som begyndte allerede før corona. Det var helt fantastisk, at OL-kvalifikationen lykkedes, og vinter-OL bliver en kæmpe oplevelse. Men vi tager ikke til Beijing for at få en ferie. Vi tager afsted med det mål at levere nogle rigtigt gode resultater, og jeg tror ikke en kvartfinaleplads er urealistisk,” siger Josefine Jakobsen.

Den danske anfører erkender, at det oftest er herrerne, der løber med opmærksomheden, når snakken falder på dansk ishockey, men det kommende vinter-OL kan måske ændre dette billede.

”Danskerne er endnu ikke så vant til at se kvinder spille ishockey, men det vil vi ændre på. Det ville være dejligt, hvis vi kunne bane vejen for kommende generationer af unge kvindelige ishockeyspillere. Herrelandsholdet har jo været inde i en utrolig flot udvikling i de seneste 10-12 år, og vist, at dansk ishockey kan noget helt specielt, selvom vi ikke har så mange spillere at tage af.”

De udtagne spillere er:
Cassandra Repstock-Romme, Hvidovre Ishockey Klub
Emma-Sofie Nordstrøm, Linköping
Lisa Sellberg Jensen, Malmö Redhawks
Amalie Andersen, Univerity of Maine (USA)
Amanda Normann Refsgaard, Rødovre Skøjte- og Ishockeyklub
Josephine Asperup, Malmö Redhawks
Kristine Melberg Hansen, Malmö Redhawks
Malene Clarin Frandsen, Malmö Redhawks
Simone Jacquet Thrysøe, AaB Ishockey
Sofie Skott Dahl, Hvidovre ishockey Klub
Emma Elizabeth Russell, Rødovre Skøjte- og Ishockeyklub
Josefine Høegh Persson, Luleå HF
Josefine Jakobsen, Djurgårdens IF
Julie Marie Funch Østergaard, Hvidovre Ishockey Klub
Julie Oksbjerg, Odense Ishockey Klub
Lilli Pearl Friis-Hansen, Rensselaer Polytechnic Institute (USA)
Maria Holm Peters, Odense Ishockey Klub
Mia Bau Hansen, Malmö Redhawks
Michele Brix Nielsen, Odense Ishockey Klub
Michelle Weis Hansen, Univerity of Maine (USA)
Nicoline Søndergaard Jensen, HV71
Silke Lave Glud, Rødovre Skøjte- og Ishockeyklub
Sofia Blüthgen Skriver, Luleå HF

10 curlingspillere er allerede udtaget til vinter-OL og senere i januar følger det mandlige ishockeyhold og speedskaternes udtagelse. Desuden kan flere danskere fortsat nå at kvalificere sig – fx i alpint skiløb og i skiskydning. Det danske OL-hold kommer minimum til at bestå af 60 atleter. 

Læs mere på OL.dk, som løbende opdateres og følg ’Danmark til OL’ på Facebook og Instagram.

Fakta: Vinter-OL løber fra 4. februar til 20. februar 2022 og afvikles i den kinesiske hovedstad Beijing. Danmark deltager med det største hold til et vinter-OL nogensinde.

Yderligere kommentarer:
Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission for det danske hold til vinter-OL, 51559334
Josefine Jakobsen, anfører, ishockeylandsholdet. 31444329 (send venligst sms før kontakt)

Nøgleord

Kontakter

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum