HK/Danmark

Irma lukker 11 butikker og afskediger op mod 185 medarbejdere

Del

HK HANDEL er klar med rådgivning og støtte til fyrede medarbejdere i de 11 Irma-butikker der er blevet orienteret om, at deres arbejdsplads lukker.

Coop Danmark har i dag meddelt, at de lukker 11 Irma-butikker. De opsagte medarbejdere har modtaget deres opsigelser 27. februar.

- Jeg er naturligvis oprigtigt ked af, at der skal lukkes 11 butikker. Nu har vi fokus på, at de medarbejdere, der har fået en opsigelse, kommer bedst muligt videre, siger Ulla Jensen, der er tillidsrepræsentant og formand for Landsklubben Irma Butikker.

De 11 butikker forventes at have sidste åbningsdag den 8. april, og de berørte medarbejdere har modtaget deres opsigelser. Coop Danmark begrunder butikslukningerne med, at det ikke er lykkedes at drifte butikkerne på tilfredsstillende vis.

- Det vigtige nu er at sørge for, at så få som muligt ryger ud i ledighed. Vi har et beredskab klar, og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe de opsagte medlemmer videre i deres arbejdsliv. Både i forhold til at få afklaret konsekvenserne af opsigelsen - men også i forhold til at afdække den enkeltes ønsker og behov for udvikling. De opsagte medarbejdere på HK-overenskomst har for eksempel ret til uddannelse i op til syv uger via kompetenceudviklingsfonden, siger Louise Holm Sommer, faglig sekretær i HK HANDEL med ansvar for Coop.

Coop har tilkendegivet, at de vil forsøge at finde andre job til så mange som muligt andre steder i Coop.

De faglige medarbejdere i HK Handel Hovedstaden og HK Handel Sjælland vil i den kommende tid i samarbejde med tillidsrepræsentant Ulla Jensen hjælpe de opsagte medlemmer med svar på spørgsmål om rettigheder i forbindelse med opsigelserne og hjælp i forhold til jobsøgning og eventuel uddannelse.

Irma lukkes følgende steder:

Irma Holbæk
Irma Næstved
Irma Ringsted
Irma Slagelse
Irma Frederikssund
Irma Roskildevej
Irma Sundbyvester Plads
Irma Taastrup Hovedgade
Irma Værløse
Irma Valby Langgade
Irma Virum

Yderligere information:

Ulla Jensen, formand Landsklubben Irma Butikker: 4010 9727

Louise Holm Sommer, faglig sekretær i HK HANDEL: 3330 4800

Mette Høgh, formand HK Handel Hovedstaden: 2617 4315

Lotte Høgh, Teamleder HK Handel og Privat Sjælland: 3364 1683 / 2163 5203

Nina Juhl Østergaard, presseansvarlig HK HANDEL: 5162 8770

Nøgleord

Kontakter

Ulla Jensen, formand Landsklubben Irma Butikker: 4010 9727
Louise Holm Sommer, faglig sekretær i HK HANDEL: 3330 4800
Mette Høgh, formand HK Handel Hovedstaden: 2617 4315
Lotte Høgh, Teamleder HK Handel og Privat Sjælland: 3364 1683 / 2163 5203
Nina Juhl Østergaard, presseansvarlig HK HANDEL: 5162 8770

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

HK hilser ekspert-anbefalinger om psykisk arbejdsmiljø velkommen. Men der skal følge penge med.27.9.2018 13:04pressemeddelelse

Dårligt arbejdsmiljø koster det danske samfund milliarder af kr. Hvert eneste år. 80 mia. kr. Udgifter til sundhedsvæsen og sygedagpenge, produktionstab og manglende skatteindtægter. Oven i det kommer så de menneskelige omkostninger – fysiske som psykiske. Og problemet stiger ovenikøbet år for år. Samlet set går det den forkerte vej med arbejdsmiljøet, selv om der heldigvis også er gode historier. Og derfor er vi som udgangspunkt vældig tilfredse med, at det ekspertudvalg, som blev nedsat sidste år, både har medlemmer, der repræsenterer arbejdsmarkedets parter og flere faglige eksperter inden for feltet, siger HK´s næstformand Martin Rasmussen. Udvalget har nu barslet med en række anbefalinger. ”Et af vores største ønsker er klare regler. En bekendtgørelse om det organisatoriske og sociale arbejdsmiljø, der lægger den juridiske ramme. Den skal være på plads, hvis vi skal forebygge dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det skal simpelthen være tydeligt for enhver, hvordan man forebygger og hånd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum