Udenrigsministeriet

Irans fungerende ambassadør til samtale i Udenrigsministeriet

Del

Udenrigsministeren indkaldte den 3. februar den fungerende iranske ambassadør Ali Karim Sarmadi til møde med Udenrigsministeriets fungerende direktør for udenrigspolitik i sagen vedrørende gruppen ASMLA.

Under mødet udtrykte fungerende direktør for udenrigspolitik på den danske regerings vegne, at det var helt uacceptabelt, at iranske og saudiske konflikter udspillede sig på dansk jord.

Det blev dertil understreget, at sigtelserne imod tre ASMLA-medlemmer i Danmark for spionage til fordel for Saudi-Arabien på ingen måde retfærdiggjorde oplysningerne, som PET offentliggjorde i oktober 2018, om en iransk efterretningstjenestes spionage i Danmark med henblik på planlægning af et attentat. I relation til denne sag var en iransk føringsofficer netop blevet varetægtsfængslet in absentia.

Kontakter

For yderligere information: Presserådgiver Sissel Christine Søe, 51837414

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kofod: Vi skal kæmpe aktivt for menneskerettighederne24.2.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltager i dag i den 43. samling i FN’s Menneskerettighedsråd i Geneve. Danmark er medlem af Rådet i 2019-21. Udenrigsminister Jeppe Kofod siger: ”Fundamentale rettigheder er under angreb flere steder i verden. Fra dansk side vil vi ikke sidde det overhørig, når kvinders ret til selvbestemmelse krænkes eller menneskerettighedsforkæmpere forfølges. Som medlem af Menneskerettighedsrådet har Danmark en vigtig rolle i forsvaret for menneskerettighederne globalt. Det gælder ikke mindst ift. torturbekæmpelse, men også den teknologiske udvikling rejser nye spørgsmål om, hvordan vi beskytter menneskerettighederne online og offline.” Udenrigsminister Jeppe Kofod afholder indlæg under højniveausegmentet af Menneskerettighedsrådets åbning. Her vil han pege på det øgede globale pres på menneskerettighederne, og understrege vigtigheden af Menneskerettighedsrådets arbejde. Rådet har samme geopolitiske udfordringer som andre internationale organisationer, men har samtidig