Udenrigsministeriet

Irans fungerende ambassadør til samtale i Udenrigsministeriet

Del

Udenrigsministeren indkaldte den 3. februar den fungerende iranske ambassadør Ali Karim Sarmadi til møde med Udenrigsministeriets fungerende direktør for udenrigspolitik i sagen vedrørende gruppen ASMLA.

Under mødet udtrykte fungerende direktør for udenrigspolitik på den danske regerings vegne, at det var helt uacceptabelt, at iranske og saudiske konflikter udspillede sig på dansk jord.

Det blev dertil understreget, at sigtelserne imod tre ASMLA-medlemmer i Danmark for spionage til fordel for Saudi-Arabien på ingen måde retfærdiggjorde oplysningerne, som PET offentliggjorde i oktober 2018, om en iransk efterretningstjenestes spionage i Danmark med henblik på planlægning af et attentat. I relation til denne sag var en iransk føringsofficer netop blevet varetægtsfængslet in absentia.

Kontakter

For yderligere information: Presserådgiver Sissel Christine Søe, 51837414

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Hviderusland: Danmark og 16 OSCE-lande igangsætter uafhængig ekspertmission til undersøgelse af menneskerettighedskrænkelser17.9.2020 16:28:31 CESTPressemeddelelse

Danmark har de seneste uger været drivende for at sikre, at 17 medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) i dag kan nedsætte en uafhængig ekspertmission, som skal undersøge talrige rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Hviderusland i forbindelse med præsidentvalget den 9. august 2020.