Udenrigsministeriet

Irans ambassadør til samtale i Udenrigsministeriet

Del

På udenrigsminister Lars Løkke Rasmussens foranledning har den iranske ambassadør i dag været til samtale i Udenrigsministeriet.

Her til eftermiddag har den iranske ambassadør til Danmark været til en samtale i Udenrigsministeriet på baggrund af weekendens henrettelser af to demonstranter i Teheran, menneskerettighedssituationen i landet og det iranske styres voldelige adfærd i forhold til de fredelige demonstranter. 

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler: “Vi fordømmer på det skarpeste weekendens henrettelser af to unge iranske demonstranter. Det er helt uacceptabelt, og det har vi nu sagt i meget klare vendinger til det iranske styre. Iran har generelt bevæget sig ned ad en trist og destruktiv sti den sidste tid. Derfor ser jeg gerne, at vi indfører yderligere sanktioner fra EU’s side. Det kommer jeg også til at tage op, når jeg i morgen rejser til Paris og Bruxelles for at mødes med mine kollegaer.” 

Udenrigsministeriets politiske direktør, Anders Tang Friborg, forestod samtalen. 

For yderligere kontakt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum