Udenrigsministeriet

Irans ambassadør indkaldt efter forlydender om skilsmissekontrakter

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod har tidligere i dag indkaldt Irans ambassadør til møde med Udenrigsministeriets politiske direktør. Det sker som reaktion på forlydender om, at den iranske ambassade i København angiveligt er involveret i sager om religiøse skilsmisser.

”Vi vil selvfølgelig på ingen måde acceptere, hvis en ambassade er involveret i sager, der strider mod dansk lovgivning – og strider mod vores grundlæggende demokratiske værdier i Danmark. Den form for religiøs kontrol, som vi har hørt om i medierne hører ikke hjemme i Danmark. Derfor har jeg indkaldt den iranske ambassadør for at få en forklaring,” siger udenrigsministeren.

Flere medier har den seneste tid fortalt, hvordan muslimske kvinder bliver tvunget til at acceptere skilsmisseaftaler udfærdiget af imamer i Danmark.

”Jeg tager de forlydender der har været om, at den iranske ambassade uopfordret opsøger herboende kvinder for at presse dem til at få deres danske skilsmissepapirer religiøst valideret, yderst alvorligt. Det er også derfor vi reagerer så hurtigt og så klart som vi gør,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

For mere information, kontakt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Forhandlinger om servicekontrakten på Thulebasen er afsluttet28.10.2020 19:07:22 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod og Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender og Energi Steen Lynge har netop afsluttet forhandlingerne om sagen vedr. servicekontrakten på Thulebasen. Aftalen giver større grønlandsk aftryk og nytte, samt enighed om en plan for det fremtidige samarbejde mellem Grønland og USA underskrevet af Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og den amerikanske ambassadør Carla Sands.

Nyt dansk medlem i FNs underkomite for forebyggelse af tortur22.10.2020 15:16:10 CESTPressemeddelelse

Danmark er i front på den internationale scene for bekæmpelse af tortur. Vi arbejder målrettet for at stoppe tortur globalt via mange kanaler. Et af målene er at have Danmark og danske eksperter stærkt repræsenteret i de forskellige internationale fora, der arbejder med torturbekæmpelse. Vi er derfor meget glade for at kunne føje Dr. Marie Brasholt til listen over kompetente danskere, der arbejder for en verden fri for tortur. Marie Brasholt er netop blevet valgt ind til FN’s Underkomité til Forebyggelse af Tortur (SPT).