Udenrigsministeriet

Irans ambassadør indkaldt efter forlydender om skilsmissekontrakter

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod har tidligere i dag indkaldt Irans ambassadør til møde med Udenrigsministeriets politiske direktør. Det sker som reaktion på forlydender om, at den iranske ambassade i København angiveligt er involveret i sager om religiøse skilsmisser.

”Vi vil selvfølgelig på ingen måde acceptere, hvis en ambassade er involveret i sager, der strider mod dansk lovgivning – og strider mod vores grundlæggende demokratiske værdier i Danmark. Den form for religiøs kontrol, som vi har hørt om i medierne hører ikke hjemme i Danmark. Derfor har jeg indkaldt den iranske ambassadør for at få en forklaring,” siger udenrigsministeren.

Flere medier har den seneste tid fortalt, hvordan muslimske kvinder bliver tvunget til at acceptere skilsmisseaftaler udfærdiget af imamer i Danmark.

”Jeg tager de forlydender der har været om, at den iranske ambassade uopfordret opsøger herboende kvinder for at presse dem til at få deres danske skilsmissepapirer religiøst valideret, yderst alvorligt. Det er også derfor vi reagerer så hurtigt og så klart som vi gør,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

For mere information, kontakt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet