Haderslev Kommune

Invitation til temamøde om sundhed på kanten af arbejdsmarkedet

Del

Haderslev Kommune sætter fokus på sundhed på kanten af arbejdsmarkedet. Det sker ved et arrangement tirsdag den 20. juni 2017 kl. 17-20 på Tørning Mølle. Alle er velkomne.

Mange borgere befinder sig på dét, man kan kalde ”kanten” af arbejdsmarkedet. Hvad enten dette hænger sammen med kortere eller længere tids arbejdsløshed, sygefravær på grund af eksempelvis stress eller helt andre forhold, så kan en sådan situation være en utroligt stor mental og fysisk belastning for borgeren, der oplever den.

Haderslev Kommune ønsker med dette temamøde at sætte fokus på, hvordan vi i fællesskab og individuelt kan håndtere denne belastning og sikre sundhed og trivsel for de borgere, der i perioder af deres liv måtte befinde sig på kanten af eller måske helt uden for arbejdsmarkedet.

På temamødet vil du kunne høre:

  • Sundhedsinnovatør Peter Thybo fortælle om sundhed og modstandskraft og stille skarpt på de vigtigste faktorer bag mental robusthed og trivsel i (arbejds)livet
  • Jobcenterchef Lotte Nielsen fortælle om jobcenterets indsats i forhold til borgere på kanten af arbejdsmarkedet. 
  • En historie fra ”det virkelig liv” - levende fortalt af Michael fra Team My Heart. Michael vil fortælle sin personlige historie om at kæmpe sig igennem en uddannelse på trods af en alvorlig sygdom.

Temamødet afholdes på Tørning Mølle den 20. juni. Kl. 17.00-20.00. Der serveres en let anretning.

Tilmelding kan ske til Christine Larsen på mail: clar@haderslev.dk eller tlf.: 74 34 03 06 senest den 12. juni 2017.

Det er gratis at deltage.

Baggrund
Temamødet om sundhed på kanten af arbejdsmarkedet er det første af to temamøder om ulighed i sundhed i 2017 arrangeret af Udvalget for Sundhed og Forebyggelse. Næste temamøde afholdes i efteråret og sætter fokus på sundhed i sociale boligområder. Temamødernes primære målgruppe er professionelle og foreninger med særlig interesse for de pågældende temaer, men alle borgere er velkomne.

 

Kontakter

Koordinator Dorte Evald, doev@haderslev.dk, tlf. 74 34 03 06

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum