Haderslev Kommune

Invitation til temamøde om sundhed i sociale boligområder

Del

Haderslev Kommune sætter fokus på sundhed i sociale boligområder. Det sker ved et arrangement mandag den 15. januar kl. 16-19 i beboerhuset på Kløvermarken 52, Haderslev. Alle voksne er velkomne.

Statistikken viser, at der i de sociale boligområder er en større koncentration af mennesker med lav indkomst, mennesker på offentlig forsørgelse, af enlige forsørgere og af mennesker med lavt uddannelsesniveau end i andre områder. Statistikken viser samtidigt, at det er nogle af de faktorer, som har størst betydning for ulighed i sundhed.

Men betyder det, at sociale boligområder per definition er ”udsatte”? Og hvilke positive muligheder giver det at bo så mange mennesker sammen på et lille område? Det diskuterer vi på dette temamøde, hvor udgangspunktet vil være et spændende oplæg fra professor Peter Vedsted. Peter Vedsted er kendt fra tv-udsendelsen ”En syg forskel” og vil på temamødet fortælle om, hvordan vores sundhed præges af, hvor vi bor og hvilke fællesskaber vi indgår i.

Derefter vil der være indlæg fra en række lokale beboere, som vil fortælle deres historier om, hvordan de har brugt foreningerne til at etablere fællesskaber. Der vil blandt andet være eksempler på, hvordan forældre kan støtte deres børn i at indgå i sunde fællesskaber, hvordan tilflyttere kan komme ind i et nyt fællesskab, og hvordan ældre kan hjælpe hinanden.

Haderslev Kommune håber på et stort fremmøde, og det vil derfor være gratis at deltage. Der vil desuden blive tolket på arabisk.

Temamødet afholdes på festsalen i beboerhuset på Kløvermarken 52, Haderslev, den 15. januar kl. 16.00-19.00. Der serveres en let anretning undervejs.

Tilmelding kan ske til Christine Larsen på mail: clar@haderslev.dk eller tlf.: 74 34 03 05 senest den 11. januar.

Baggrund
Temamødet om sundhed i sociale boligområder er ét i rækken af temamøder om ulighed i Sundhed arrangeret af Udvalget for Sundhed og Forebyggelse. Temamødet er arrangeret i samarbejde med HAB.

Kontakter

Koordinator Dorte Evald, doev@haderslev.dk, tlf. 74 34 03 06

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum