Haderslev Kommune

Invitation til temamøde om sundhed i sociale boligområder

Del

Haderslev Kommune sætter fokus på sundhed i sociale boligområder. Det sker ved et arrangement mandag den 15. januar kl. 16-19 i beboerhuset på Kløvermarken 52, Haderslev. Alle voksne er velkomne.

Statistikken viser, at der i de sociale boligområder er en større koncentration af mennesker med lav indkomst, mennesker på offentlig forsørgelse, af enlige forsørgere og af mennesker med lavt uddannelsesniveau end i andre områder. Statistikken viser samtidigt, at det er nogle af de faktorer, som har størst betydning for ulighed i sundhed.

Men betyder det, at sociale boligområder per definition er ”udsatte”? Og hvilke positive muligheder giver det at bo så mange mennesker sammen på et lille område? Det diskuterer vi på dette temamøde, hvor udgangspunktet vil være et spændende oplæg fra professor Peter Vedsted. Peter Vedsted er kendt fra tv-udsendelsen ”En syg forskel” og vil på temamødet fortælle om, hvordan vores sundhed præges af, hvor vi bor og hvilke fællesskaber vi indgår i.

Derefter vil der være indlæg fra en række lokale beboere, som vil fortælle deres historier om, hvordan de har brugt foreningerne til at etablere fællesskaber. Der vil blandt andet være eksempler på, hvordan forældre kan støtte deres børn i at indgå i sunde fællesskaber, hvordan tilflyttere kan komme ind i et nyt fællesskab, og hvordan ældre kan hjælpe hinanden.

Haderslev Kommune håber på et stort fremmøde, og det vil derfor være gratis at deltage. Der vil desuden blive tolket på arabisk.

Temamødet afholdes på festsalen i beboerhuset på Kløvermarken 52, Haderslev, den 15. januar kl. 16.00-19.00. Der serveres en let anretning undervejs.

Tilmelding kan ske til Christine Larsen på mail: clar@haderslev.dk eller tlf.: 74 34 03 05 senest den 11. januar.

Baggrund
Temamødet om sundhed i sociale boligområder er ét i rækken af temamøder om ulighed i Sundhed arrangeret af Udvalget for Sundhed og Forebyggelse. Temamødet er arrangeret i samarbejde med HAB.

Kontakter

Koordinator Dorte Evald, doev@haderslev.dk, tlf. 74 34 03 06

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum