Haderslev Kommune

Invitation til temamøde om sundhed i sociale boligområder

Del

Haderslev Kommune sætter fokus på sundhed i sociale boligområder. Det sker ved et arrangement mandag den 15. januar kl. 16-19 i beboerhuset på Kløvermarken 52, Haderslev. Alle voksne er velkomne.

Statistikken viser, at der i de sociale boligområder er en større koncentration af mennesker med lav indkomst, mennesker på offentlig forsørgelse, af enlige forsørgere og af mennesker med lavt uddannelsesniveau end i andre områder. Statistikken viser samtidigt, at det er nogle af de faktorer, som har størst betydning for ulighed i sundhed.

Men betyder det, at sociale boligområder per definition er ”udsatte”? Og hvilke positive muligheder giver det at bo så mange mennesker sammen på et lille område? Det diskuterer vi på dette temamøde, hvor udgangspunktet vil være et spændende oplæg fra professor Peter Vedsted. Peter Vedsted er kendt fra tv-udsendelsen ”En syg forskel” og vil på temamødet fortælle om, hvordan vores sundhed præges af, hvor vi bor og hvilke fællesskaber vi indgår i.

Derefter vil der være indlæg fra en række lokale beboere, som vil fortælle deres historier om, hvordan de har brugt foreningerne til at etablere fællesskaber. Der vil blandt andet være eksempler på, hvordan forældre kan støtte deres børn i at indgå i sunde fællesskaber, hvordan tilflyttere kan komme ind i et nyt fællesskab, og hvordan ældre kan hjælpe hinanden.

Haderslev Kommune håber på et stort fremmøde, og det vil derfor være gratis at deltage. Der vil desuden blive tolket på arabisk.

Temamødet afholdes på festsalen i beboerhuset på Kløvermarken 52, Haderslev, den 15. januar kl. 16.00-19.00. Der serveres en let anretning undervejs.

Tilmelding kan ske til Christine Larsen på mail: clar@haderslev.dk eller tlf.: 74 34 03 05 senest den 11. januar.

Baggrund
Temamødet om sundhed i sociale boligområder er ét i rækken af temamøder om ulighed i Sundhed arrangeret af Udvalget for Sundhed og Forebyggelse. Temamødet er arrangeret i samarbejde med HAB.

Kontakter

Koordinator Dorte Evald, doev@haderslev.dk, tlf. 74 34 03 06

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Kommunerne fortæller om klima og oversvømmelser på sønderjysk dyrskue15.5.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

De sønderjyske kommuner er med, når Det Sønderjyske Fællesdyrskue afholdes i Aabenraa den 24. og 25. maj 2019. I år er Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev Kommuner gået sammen om en stand under temaet klima og oversvømmelser. Der er også vandleg for børnene, man kan møde en politiker og en naturvejleder og så kan man høre om, hvordan kommunerne nu bruger droner i deres vandløbsprojekter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum