Haderslev Kommune

Invitation til temamøde om ensomhed og uddeling af sundhedspris

Del

Haderslev Kommune sætter fokus på ensomhed. Det sker ved et arrangement tirsdag den 14. juni kl. 17.00-19.30 i Sundhedscenter Vojens. Alle er velkomne.

Hvis du føler dig ensom, er du ikke alene om det. Ensomhed er nemlig ikke blot et sammensat, men også et meget udbredt fænomen. Og selvom mange kender til følelsen af ensomhed, kan det være svært at tale åbent om. Derfor inviterer Udvalget for Sundhed og Forebyggelse til et temamøde om netop ensomhed.

På temamødet vil teolog, forfatter og foredragsholder Jørn Henrik Olsen belyse de både negative og positive sider af ensomhed. Overskriften på Jørn Henrik Olsens oplæg vil være "Ensomhed er et godt sted at besøge, men et trist sted at slå sig ned." På temamødet vil der desuden være mulighed for at møde lokale ildsjæle og foreninger, der arbejder med at bekæmpe ensomhed.

Du vil opleve:

  • Velkomst
  • Hør oplæg om ensomhed
  • Mød repræsentanter fra Sporet og andre tiltag samarbejder med at bekæmpe ensomhed i alle aldre
  • Se uddeling af Sundhedsprisen 2015.

Arrangementet er gratis, og der vil blive serveret en let anretning.

Tilmelding skal ske til Grete Thestrup Sørensen på mail: gres@haderslev.dk eller tlf.: 74 34 03 43. Tilmeldingsfristen er 1. juni.

Baggrund

Temamødet om ensomhed er det første af to temamøder om sundhed i 2016 arrangeret af Udvalget for Sundhed og Forebyggelse. Næste temamøde afholdes i efteråret og sætter fokus på overvægtige børn. Temamødernes primære målgruppe er professionelle og foreninger med særlig interesse for de pågældende temaer, men alle borgere er velkomne.

?

?Kontaktinformation:

Formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg, telefon 24 44 40 55.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum