Folkekirkens NødhjælpFolkekirkens Nødhjælp

Invitation til prisoverrækkelse den 8. juni kl. 16-18.30

Del

Timbuktu Fondens store pris på 100.000 kr. går i 2021 til dokumentaristerne HANNE SELNÆS og TINE HARDEN.

Prisen gives for Tine Hardens og Hanne Selnæs arbejde med at bruge idræt til at skabe dialog, viden og forståelse for leve- og eksistensvilkårene i to så forskellige lande som Danmark og Rwanda. Konkret går prisen som en støtte til kortfilmprojektet To Verdener – Samme Mål, der handler om Claudine fra Rwanda og Mark fra Danmark, der begge er idrætsudøvere med et handicap, og som begge skal deltage ved Paralympiske Lege i Tokyo. Kortfilmen skal laves på en teknologisk innovativ måde, så man som seer undervejs kan zappe frem og tilbage mellem de to hovedpersoners historier.

»Året prismodtagere vil med deres projekt vise, hvordan idræt kan have en tranformerede rolle i vores tilværelse, uanset om vi lever i Rwanda eller Danmark. I Timbuktu Fonden er vi stolte af med vores støtte at muliggøre tilblivelsen af en fortælling, der er både vigtig og vedkommende, og vi glæder os til at se den endelige film om rwandiske Claudine og danske Mark,« siger Timbuktu Fondens formand, Thomas Ravn-Pedersen.

Vi overdrager Prisen og inviterer alle interesserede til at fejre vinderne tirsdag den 8. juni kl. 16-18.30, hvor vi inviterer til samtale, snacks og lidt godt i glasset i det udendørs gårdmiljø The Yard hos Mellemfolkeligt Samvirke på Fælledvej 12 på Nørrebro i København.

Under fejringen vil Hanne Selnæs og Tine Harden fortælle om deres arbejde med projektet.

PROGRAM: PRISOVERRÆKKELSE I TIMBUKTU FONDEN 2021

16.00 Kom og nå en drink eller en kop kaffe, inden vi starter.

16.15 Velkomst til arrangementet.

16.30 Tale ved bestyrelsesformand Thomas Ravn-Pedersen samt prisoverrækkelse.

17.00 Hanne Selnæs og Tine Harden fortæller om deres foreløbige arbejde med To Verdener – Samme Mål.

17.-18.30 Snacks og drinks.

Deltagelse: Gratis. Alle med interesse i Timbuktu Fondens virke er velkomne til at deltage.

Dato: 8. juni 2021, kl. 16-18.30.

Sted: Mellemfolkeligt Samvirke på Fælledvej 12 2200 København

Kontakter

Sven Johannesen 61160007 eller fondsadministrator, Niels Gade: 42604895.

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp sender 3 millioner kroner til Gaza21.5.2021 18:00:13 CEST | Pressemeddelelse

Våbenhvilen torsdag aften mellem Israel og Hamas baner nu vejen for, at Folkekirkens Nødhjælp kan få hjælpen frem til de mange mennesker, der står uden tag over hovedet. ”Vi har oplevet en rørende stor opbakning til vores nødhjælpsindsats i Gaza - og våbenhvilen baner vejen for, at vi kan få hjælpen frem til dem, der har de største behov. Det gælder både den akutte hjælp til at redde liv, og den mere langsigtede indsats med at få genopbygget folks hjem og livsgrundlag,” siger Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen. Folkekirkens Nødhjælp har allokeret 1,2 millioner fra Udenrigsministeriets nødhjælpskasse og et tilsvarende beløb fra den norske Regering. Derudover har organisationen indsamlet omkring en halv million kroner blandt danskerne til nødhjælp og genopbygning i Gaza. Så der er i første omgang knap 3 millioner kroner til indsatsen, der går via organisationens palæstinensiske partnere i Gaza. ”Folk har brug for vand, mad og et sikkert sted at sove. Det er n

De humanitære og menneskelige konsekvenser i Israel-Palæstina kan blive uoverskuelige19.5.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fælles udmelding om situationen i Gaza og på Vestbredden på vegne af Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke, Amnesty International Danmark, Oxfam IBIS, Red Barnet, Dignity, EuroMed Rights, International Rehabilitation Council for Torture Victims, FN-forbundet, Danner, International Media Support, KFUM og KFUK i Danmark, Globalt Fokus, Betlehems Venner, Det Danske Hus i Palæstina.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum