Folkekirkens Nødhjælp

Invitation til pressen: Udviklingsminister Rasmus Prehn besøger Folkekirkens Nødhjælps minerydningsuddannelse

Del

Danmarks nye udviklingsminister Rasmus Prehn (S) besøger Folkekirkens Nødhjælps minerydderuddannelse i Skive.

Fredag den 12. juli klokken 13.00 – 14.30. Se detaljeret program nederst.

Udviklingsministeren vil fredag den 12. juli besøge Skive Kaserne, hvor Folkekirkens Nødhjælp i 11 år har uddannet mineryddere fra hele verden.

Under sit besøg vil udviklingsministeren få et indblik i, hvilken viden og uddannelse mineryddere har brug for, og der planlægges en demonstration af arbejdet på kasernens øvelsesterræn.

Ministeren vil også være med til at uddele diplomer til det hold, der netop har fuldført et fem uger intensivt minerydningskursus.

Det er et mangfoldigt hold med deltagere fra Europa, Mellemøsten, Afrika og Sydamerika. De kommer bl.a. fra ngo’er, FN og militæret. For nogle er det første gang, de er ude for hjemlandets grænser.

Det vil være muligt at tale med ministeren om udfordringerne omkring humanitær minerydning og hans nye titel som udviklingsminister.

Journalister og fotografer er meget velkomne til at deltage i hele programmet.

Det er en god idé at ankomme i bil, da første del af programmet foregår på Solgårdsvej 50, mens anden del – reception og diplomoverrækkelse – foregår på Sdr. Boulevard 15, Byg 3.

Tilmelding er nødvendig og skal ske til pressechef i Folkekirkens Nødhjælp, Charlotte Harder, chni@dca.dk, tlf: 50602080 – senest torsdag den 11. juli kl. 16.00.

NB: Meld gerne tilbage, hvis I kun deltager i dele af programmet. Herunder hvilke dele I deltager i.

Program:

13.00-13.15: Ministeren ankommer med følge på Ingeniørregimentets Uddannelsescenter FLY (Solgårdsvej 50), hvor der bydes velkommen af International Chef ved Folkekirkens Nødhjælp, Jonas Vejsager Nøddekær. Tilstede vil ligeledes være Chief Technical Adviser Mine Action Lasse Marinus Jørgensen, kursusleder på Folkekirkens Nødhjælps minerydningskursus.

13.15-13.45: Fremvisning af en ammunitionsrydningsopgave set-up, hvor elever fra kurset vil vise ministeren, hvilken planlægning der skal til for at flytte en farlig ammunitionsgenstand, for at kunne identificere den eller for at kunne bygge beskyttelsesforanstaltninger. De vil herefter demonstrere dette.

13.45-14.00: Transport til SG-messen, Skive Kaserne (Sdr. Boulevard 15, Byg 3). Journalister og fotografer står selv for transport. Der er cirka fem kilometer mellem de to steder.

14.00-14.30: Reception og udlevering af ”Certificates and Student Course Reports” af Minister for udviklingsarbejde Rasmus Prehn og International Chef Folkekirkens Nødhjælp Jonas Vejsager Nøddekær.

Nøgleord

Kontakter

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp rydder miner og andet ueksploderet ammunition i Syrien, Irak, Libyen, DR Congo, Libanon, og Sydsudan. Samtidigt underviser vi om farerne ved bomber og miner i Den Centralafrikanske Republik, Mali, Myanmar, Syrien, DR Congo, Libanon, Libyen og Sydsudan. Vi yder derudover hjælp til mineofre i form af udlevering af proteser, psykosocial støtte og jobtræning samt arbejder for at nedbringe væbnet vold/konflikt.

Næsten hver time dør eller lemlæstes et menneske af en landmine eller andre krigsefterladenskaber. 70-80% af alle ofre er civile, og en stor del er børn. Miner fastholder millioner af mennesker i fattigdom verden over. De forhindrer folk i at dyrke jorden og udnytte landets ressourcer, og de forhindrer børn i at komme i skole. 

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

H.K.H. Prinsesse Marie modtager 3,41 mio. kroner til nye madspildsbutikker på vegne af Folkekirkens Nødhjælp25.11.2019 11:11:24 CETPresseinvitation

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie gæster mandag den 2. december 2019 Københavns Sydhavn. Her vil Prinsessen hilse på de mange frivillige, der snart kan slå dørene op til Folkekirkens Nødhjælps fjerde Wefood-butik. Under besøget vil Prinsessen på vegne af Folkekirkens Nødhjælp modtage 3,41 mio. kr. af Salling Fondene til åbningen af flere Wefood-butikker.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum