Folkekirkens Nødhjælp

Invitation til pressen: Timbuktu Fondens prisoverrækkelse 2019

Del

Timbuktu Fondens store pris på 100.000 kr. går i 2019 til forfatteren Peder Frederik Jensen

Invitation til prisoverrækkelse den 30. oktober kl. 16

Timbuktu Fondens store pris på 100.000 kr. går i 2019 til forfatteren PEDER FREDERIK JENSEN.

Prisen gives for Peder Frederik Jensens befriende nye syn på dem og os. Og på sit arbejde med at skabe forbindelse og genkendelse mellem situationer i syd og nord. Men også for at fokusere på paradokser, som den globale virkelighed anno 2019 er fuld af.

”Prismodtageren har gennem sin debatterende og dokumenterende stil gjort Afrika anderledes nærværende i Danmark. Formidlingen sker sanseligt, solidarisk og ærligt. Og vi håber, at Prisen vil være et godt rygstød til Peder Frederik Jensens fortsatte virke,” siger Timbuktu Fondens formand, Thomas Ravn-Pedersen.

Vi overdrager Prisen og inviterer alle interesserede til at fejre vinderen onsdag den 30. oktober kl. 16-20, hvor vi inviterer til samtale, snacks og bobler på UNION.

Med os til prisoverrækkelse har vi også forfatteren CARSTEN JENSEN, som i samtale med PEDER FREDERIK JENSEN vil spørge ind til Peders litterære tilgang og arbejdsform samt til, hvordan han bruger litteraturen til at forbinde Afrika og Europa.

PROGRAM: PRISOVERRÆKKELSE I TIMBUKTU FONDEN 2019

16.00 Dørene åbnes: Kom i god tid, find en plads, og nå en drink, inden vi starter.

16.30 Velkomst til arrangementet. Tale og prisoverrækkelse.

17.15-18.15 Carsten Jensen og Peder Frederik Jensen i samtale

Spørgsmål fra salen

Afrunding

18.15-20:00 Snacks, drinks og netværk.

Deltagelse: Gratis. Alle med interesse i Timbuktu Fondens virke er velkomne til at deltage.

Dato: 30. oktober 2019, kl. 16-20.

Sted: UNION på Nørre Allé 7 i København N.

Kontakt: Bestyrelsesmedlem i Timbuktu Fonden, Pernille Bærendtsen: 29717068 eller forfatter, Peder Frederik Jensen: 51787158.

Læs mere på http://www.timbuktufonden.dk/timbuktu-prisen-2019/

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Timbuktu Fonden er en selvstændig fond oprettet i 2008 med det formål at fremme kritisk og nytænkende journalistik om globale udviklings- og resursefordelingsspørgsmål.

Fonden støtter lobby, oplysning, undervisning og journalistik, der retter sig mod globale udviklings- og resursefordelingsspørgsmål. Fonden modtager ikke uopfordrede ansøgere.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Efter nedlukning: Nordisk Film Biografer donerer overskudsslik til madspildsbutikker22.6.2020 09:14:10 CESTPressemeddelelse

Nordisk Film Biografer har været lukket på grund af corona-pandemien, og i mellemtiden har en del slik i biografernes kiosker overskredet sidste salgsdato. For at begrænse ”slikspild” har Nordisk Film Biografer doneret alt overskudsslik til Wefood-butikkerne, der er drevet af Folkekirkens Nødhjælp – heriblandt 200 kilo bland-selv-slik og 8 paller med sodavand og chokoladebarer.

Ny rapport: Klimaforandringer er med til at skubbe flygtningetal i vejret19.6.2020 09:24:56 CESTPressemeddelelse

Nye tal fra FN’s flygtningeorganisation viser, at næsten 80 millioner mennesker er på flugt. Det svarer til 1 procent af verdens befolkning, og tallet er næsten fordoblet på et årti. I dag udgiver Folkekirkens Nødhjælp sin egen rapport, der peger på, klimaforandringerne er en vigtig årsag til de konflikter, der får flygtningetallene til at stige så voldsomt. Folkekirkens Nødhjælp har interviewet mere end 1000 mennesker, der både er ramt af væbnet konflikt og klimaforandringer i de afrikanske lande Mali og Somalia. Rapporten konkluderer, at klimaforandringer er med til at øge konfliktniveaet i skrøbelige lande, og at klimatilpasning kan være fredsskabende. Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen siger: ”Vi hjælper allerede verdens fattigste med tørkeresistente afgrøder, vandingssystemer og akutnødhjælp, når katastrofen rammer. De 1000 interviews med lokale somaliere og maliere bekræfter os i vigtigheden af at skrue op for indsatsen. Og det klare indtryk fra samtal

Folkekirkens Nødhjælp ansætter ny medie- og kampagnechef2.6.2020 15:45:40 CESTPressemeddelelse

50-årige Jeanette Ringkøbing Rothenborg bliver fra 1. august en del af Folkekirkens Nødhjælp som ny medie- og kampagnechef. Hun kommer med solid erfaring, senest fra Red Barnet, hvor hun tidligere har været kommunikationschef, sektionsleder og pressechef. Jeanette Ringkøbing Rothenborg har også arbejdet som selvstændig rådgiver, som kommunikationschef i Center for Familieudvikling og som mangeårig journalist på Dagbladet Politiken. Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen, glæder sig over den nye ansættelse: ”Jeg er utrolig glad for, at Folkekirkens Nødhjælp kan tiltrække en kapacitet som Jeanette Ringkøbing Rothenborg. Hun besidder lige præcis det gode mix af erfaringer og gåpåmod, som vi har været på udkig efter til at videreudvikle vores medie- og kampagnearbejde,” siger Birgitte Qvist-Sørensen. COVID19 har for første gang i mere end et årti fået fødevaremanglen blandt verdens fattigste til at stige, og ifølge Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær skærper det

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum