Miljøministeriet

Invitation til pressen: Præsentation af Danmarks nye naturnationalparker

Del

Miljøministeren og aftaleparterne løfter sløret for placeringen af Danmarks 10 nye naturnationalparker. Det sker på et pressemøde i Børsgade 4 den 24. marts kl. 08.30 med efterfølgende teknisk gennemgang online kl. 11.00.

Hvor på kortet skal Danmarks 10 nye naturnationalparker placeres?

Det løfter miljøminister Lea Wermelin sløret for sammen med ordførere fra SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet på et pressemøde i Børsgade 4, 1215 København K torsdag d. 24. marts kl. 08.30.

Udvælgelsen af de 10 nye naturnationalparker sker som led i udmøntningen af Natur- og Biodiversitetspakken, hvor der er afsat 888 mio. kr. til at give dansk natur et historisk løft.

Placeringen af de første fem naturnationalparker er allerede besluttet. De skal ligge i Fussingø ved Randers, Gribskov i Nordsjælland, Almindingen på Bornholm, Stråsø mellem Herning og Holstebro og Tranum ved Jammerbugt.

Efter pressemødet afholder Naturstyrelsen en teknisk gennemgang af områderne og processen omkring etableringen af de nye naturnationalparker. Den tekniske gennemgang vil være for pressen og foregå online kl. 11.00-12.00.

Tilmelding til pressemødet skal ske til:

Presserådgiver Lisa Ryge Ioannou, Miljøministeriet, tlf.: 24 77 12 26, e-mail:  liryi@mim.dk  

Tilmelding til teknisk gennemgang skal ske til: 

Presserådgiver Niels Brandt Petersen, Miljøministeriet, tlf.: 20 18 95 68, e-mail: nibrp@mim.dk

Nøgleord

Kontakter

Information om Miljøministeriet

Miljøministeriet
Miljøministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K

+45 38 14 21 42https://mim.dk/

Følg pressemeddelelser fra Miljøministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Miljøministeriet

Nu tegnes Naturnationalpark Tranum, Stråsø og Almindingen – giv din mening til kende12.5.2022 12:25:16 CEST | Pressemeddelelse

Der er lagt op til at udsætte kronhjorte i Almindingen på Bornholm og give de europæiske bisoner mere plads, mens heste og kreaturer kan hjælpe de vildtlevende bestande af kronhjorte med at holde naturen lysåben i Stråsø og Tranum i Vest- og Nordjylland. Sådan lyder nogle af forslagene i Naturstyrelsens faglige oplæg for de tre næste naturnationalparker, der nu sendes i offentlig høring.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum