Region Hovedstaden

Invitation til pressen: Politikere, unge og uddannelsesfolk dyster på Hovedbanen før DM i Skills

Del

Fredag den 10. januar kl. 7.30 - 8.30 kaster politikere, uddannelsesfolk og unge erhvervsskoleelever sig ud i sjove og fotogene Skills Stafetter på Hovedbanegården i København.

Happeningen sætter spot på erhvervsuddannelserne og på Danmarks største uddannelsesevent, DM i Skills, der foregår i Bella Center den 16.-18. januar med et forventet besøgstal på ca. 65.000.

På Hovedbanen dyster deltagerne i hold og på tid, og opgaverne går bl.a. ud på at samle kobberrør, stable dåser og samle brikker. Det hele styres af en dygtig konferencier, og undervejs deles der balloner og lykkekager ud til de forbipasserende.

Der er mulighed for at lave både lyd, video og billeder fra happeningen, og stafet-deltagerne stiller gerne op til interview. Mød bl.a.:

 • Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden
 • Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark
 • Unge talentfulde erhvervsskoleelever fra NEXT Uddannelse København
 • Morten Emborg, direktør for TEC - Technical Education Copenhagen
 • Anne-Birgitte Agger, direktør for Hotel- og Restaurantskolen
 • Kim Petersen, rektor for Uddannelsescenter Diakonissestiftelsen
 • Jeppe Rosengård Poulsen, direktør for SOSU H København
 • Camilla Ida Saebel, uddannelsesdirektør NEXT Uddannelse København
 • Konferencier ved happeningen: Jamil Mehdi, foredragsholder og unge-coach

”Samfundet har hårdt brug for dygtige unge faglærte - alene i Region Hovedstaden vil vi om fem år mangle over 30.000, og der er spændende jobs og gode penge at tjene, når man har en erhvervsfaglig uddannelse. Derfor vil vi gerne have flere unge og deres forældre til at udforske erhvervsuddannelserne på lige fod med andre ungdomsuddannelser, og det gør vi i tæt samarbejde med kommuner, erhvervsskoler, virksomheder og organisationer. Dette års DM i Skills er et levende billede på den fælles indsats,” siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Mere information eller spørgsmål?

Hvis du har brug for at vide mere om happeningen, ønsker kontakt til deltagere eller søger mere information om DM i Skills og udfordringerne for erhvervsuddannelserne, er du meget velkommen til at kontakte os.

 • Jannie Gade Nielsen, projektleder, Region Hovedstaden
  mobil 2610 6859 / jannie.gade.nielsen.01@regionh.dk
 • Lene Finnemann, kommunikationskonsulent
  mobil 2871 3532 / mail@finkommunikation.dk
 • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf.: 7020 9588 / presse@regionh.dk

Fakta: 
DM i Skills 2020 - Danmarks største uddannelsesevent

 • DM i Skills er det årlige danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne. Her konkurrerer talentfulde unge i 45 fag, og publikum træder samtidig ind i et kæmpe eksperimentarium fyldt med aktiviteter, viden og vejledning om en bred vifte af ungdomsuddannelser - herunder over 80 erhvervsuddannelser.
 • Årets uddannelsesevent sender budskabet ”Er du i tvivl, er du ikke alene”. Mange unge føler sig pressede over valget af uddannelse, og eventet ønsker at lade tvivlen komme de unge til gode. Her kan de afprøve egne skills, blive klogere på sig selv – og erfare at erhvervsuddannelser er fyldt med muligheder, der kan føre til gode jobs, være springbræt til mere uddannelse eller begyndelse på en karriere som iværksætter.
 • Cirka 65.000 folkeskoleelever, unge, forældre, lærere, vejledere, fag- og uddannelsesfolk ventes at besøge DM i Skills, der afholdes i et tæt samarbejde mellem erhvervsskolerne i hovedstadsregionen, Skills Denmark, Københavns Kommune og Region Hovedstaden. 

Se program og læs mere på www.skills2020.dk

Vedhæftede filer

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum