UNEP DTU PartnershipUNEP DTU Partnership

Invitation til pressemøde ved Climate & SDGs Synergy Conference i FN-Byen

Del

FN-Byen er d. 1-3 april vært for "Global Conference on Strengthening Synergies between the Paris Agreement and the 2030 Agenda for Sustainable Development". I den forbindelse inviteres pressen til pressemøde d. 2. april 10.15-10.45

Der er et stigende behov for at begrænse de globale klimaforandringer og FN’s Generalsekretær har indkaldt til et stort klimatopmøde i New York i september. På den baggrund mødes internationale eksperter og ledere inden for klima og bæredygtig udvikling i FN Byen i København d. 1-3 april for at diskutere, hvordan man kan integrere i dagsordenen for bæredygtig udvikling og på den måde accelerere begge.

Blandt deltagerne i konferencen og det medfølgende pressemøde er den danske finansminister, Kristian Jensen og FN’s Generalsekretærs særlige udsending for klimatopmødet i New York I september, Luis Alfonso de Alba. Deltagerne skal diskutere hvordan man styrker sammenhængen mellem klimaindsatsen og de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Dette vil også være temaet for pressemødet, der på andendagen af konferencen giver mulighed for dialog med eksperter og globale ledere.

Hele konferencen livestreames på dette link: https://streaming.uncity.dk/uncity

Pressemøde, tirsdag d. 2. april, 10.15-10.45, presserummet I FN-Byen:

Deltagere:

  • Liu Zhenmin, UN Under-Secretary-General for Economic and Social Affairs
  • Ovais Sarmad, Deputy Executive Secretary, UN Framework Convention on Climate Change
  • Kristian Jensen, Finansminister, Danmark
  • Luis Alfonso de Alba, the UN Secretary-General’s Special Envoy for the 2019 Climate Action Summit
  • Mami Mizutori, Special Representative of the Secretary-General for Disaster Risk Reduction, UN Office for Disaster Risk Reduction

Klimaforandringer er den afgørende udfordring for vores tid, og der er behov for, at løsninger bliver implementeret i et hidtil uset tempo. Men det skal være retfærdige løsninger.
De mest sårbare mennesker i verden lider allerede mest under klimaforandringernes konsekvenser, såsom mere intense storme, farlige varmebølger, hyppigere og længerevarende tørke og stigende vandstand selvom de har bidraget mindst til problemet.
Verdensmålene, herunder verdensmål 13 om klimaindsatsen, leverer den bedste ramme til at gøre noget ved klimaforandringerne på en måde, som også inkluderer de svageste i verden.

Akkreditering og deltagelse i pressemødet

For at deltage I pressemødet skal journalister medbringe et gyldigt pressekort og tilmelde sig til Lars Peter Schaumburg-Levy, Head of Public Diplomacy and Communication, senest mandag d. 1. april kl 12:00 på larspeter.schaumburg-levy@one.un.org.

Journalister, der ikke har mulighed for at møde op i FN-Byen inviteres til at deltage i pressemødet ved at sende spørgsmål I forvejen til UN DESA Associate Public Information Officer Ariel Alexovich senest mandag d. 1. april kl 12:00 på alexovich@un.org.

Pressemødet vil kunne følges live på https://streaming.uncity.dk/uncity

Global Conference on Strengthening Synergies between the Paris Agreement and the 2030 Agenda for Sustainable Development arrangeres af FN's Department of Economic and Social Affairs (UN DESA), FNs Klimakonvention (UNFCCC), UNEP DTU Partnership og Danmarks regering.

Yderligere information

Program og yderligere detaljer kan findes her:
https://sustainabledevelopment.un.org/climate-sdgs-synergies2019

Yderligere information om verdensmålene:
https://sustainabledevelopment.un.org/

Yderligere information om Paris-aftalen:
https://unfccc.int/process-and-meetings/the-paris-agreement/

Yderligere information om klimatopmødet i september:
https://www.un.org/en/climatechange/un-climate-summit-2019.shtml

Følg arrangørerne her:

Twitter: @SustDev, @UNDESA, @UNFCCC, @UNCityCPH, @UNEPDTU

Facebook:
https://www.facebook.com/SustDev/
https://www.facebook.com/joinundesa/
https://www.facebook.com/UNclimatechange/
https://www.facebook.com/UNCityCPH/

Mediekontakt:

UN Department of Economic and Social Affairs
Ariel Alexovich, T: +1 212 963-5897| E: alexovich@un.org

UN Framework Convention on Climate Change
Ms. Mariana Castano Cano, T: +49 162 209 38 77 | E: mcastanocano@unfccc.int

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om UNEP DTU Partnership

UNEP DTU Partnership
UNEP DTU Partnership
Marmorvej 51
2100 København Ø

http://www.unepdtu.org/

UNEP DTU er en førende international forsknings- og rådgivende institution inden for energi, klima og bæredygtig udvikling. Partnerskabet er et samarbejde mellem FN's miljøprogram, DTU og Udenrigsministeriet og deltager aktivt i både planlægning og implementering af FN's miljøstrategi og energiprogram.
UNEP DTU fokuserer på at hjælpe udviklingslande med en overgang mod lavere udledning af CO2 og støtter integrationen af ​​klimatilpasning i nationale udviklingsstrategier.

Følg pressemeddelelser fra UNEP DTU Partnership

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNEP DTU Partnership

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum