Lolland Kommune

Invitation til fyraftensmøde om udvikling af ambassadørkorps

Del

Lolland Kommune har i efteråret 2018 igangsat bosætningskampagnen ”Lolland Lever Livet” som led i byrådets ønske om at skabe øget fokus på bosætning. Kampagnen skal fortælle de gode historier om attraktive boliger, fantastisk natur og stærkt fællesskab på Lolland, men de bedste ambassadører er dog borgerne selv, og derfor inviterer Lolland Kommune til et fyraftensmøde om udviklingen af et ambassadørkorps.

Fyraftensmødet finder sted i Søllested Bio & Kulturhus den 21. februar. Souschef Henrik Madsen fortæller om baggrunden for mødet:

”Som led i vores bosætningskampagne ønsker vi at etablere et ambassadørkorps, der kan være med til at give vores tilflyttere en god velkomst. Vi håber, mange vil være med, for de bedste til at fortælle om det gode liv på Lolland, er borgerne selv”.

Det er Strategi- og Direktionssekretariatet i Lolland Kommune, der står bag mødet, og i første omgang er invitationen sendt ud til beboerforeningerne på Lolland, men mødet er åbent for alle interesserede.

”Vi søger lokale ambassadører, der kan være Lollands ansigt udadtil på lollandleverlivet.dk, og som kommende tilflyttere kan kontakte for at få en snak om livet på Lolland”, uddyber Henrik Madsen.

Men mødet er også åbent for, at der i fællesskab bliver udtænkt ideer med ambassadørkorpset, samt hvordan netværket kan bruges til at sikre den gode modtagelse af tilflyttere på Lolland.

”Folk flytter jo ikke bare til Lolland Kommune. De flytter til et lokalområde, og jeg er sikker på, at det er de lokale beboere i f.eks. Horslunde eller Rødby, som er de bedste til at sikre tilflyttere den gode landing og velkomst i Horslunde og Rødby,” siger Henrik Madsen.

Til inspiration vil der være oplæg fra tre beboerforeninger på Lolland, som vil fortælle om deres erfaringer med at lave velkomstarrangementer for tilflyttere og flere aktiviteter i lokalområdet. Lolland Kommune vil ligeledes fortælle om den bosætningspulje, der er blevet nedsat, som man kan søge om midler til tilflytterarrangementer.

Er man interesseret i at deltage i et ambassadørkorps, der kan fortælle tilflyttere om ens område, eller er man nysgerrig på at fortælle den gode historie om Lolland, og hvordan man kan byde tilflyttere velkomne, er man meget velkommen til at deltage i fyraftensmødet, hvor der vil være kaffe, the, vand og sandwich.

Tid og sted

Torsdag den 21. februar kl. 17-19.00 (dørene åbner kl. 16.30)

Søllested Bio & Kulturhus
Højrebygade 62, 4920 Søllested

Program

17.00-17.10 Velkomst ved souschef i Strategi- og Direktionssekretariatet Henrik Madsen

17.10-17.30 Information om bosætningskampagnen, bosætningspulje samt ambassadørkorps

17.30-18.15 Oplæg fra beboerforeninger:

  • Fejøforeningen ved Christina Brydegaard og Conni Sønderskov Hansen
  • Søllested Borgerforum ved Rebecca Galsgaard
  • Købstadshotellet Rødby ved Liselotte Påske Nielsen

18.15-18.25 Pause – sandwich og vand

18.25-18.45 Debat:      

  • ”Hvad kunne en ambassadør være?”
  • ”Hvad er den ideelle modtagelse for tilflyttere?”
  • ”Hvordan integrerer vi tilflyttere?”

18.45-19.00 Tilmelding til ambassadørkorpset og tak for i dag!

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Tilmelding

Af hensyn til forplejningen er tilmelding nødvendig. Det kan ske på www.lolland.dk/ambassadoer til og med den 18. februar. I er velkomne til at komme flere fra jeres forening eller lokalområde, men tilmelding bedes ske individuelt - ved tilmelding forpligter man sig ikke automatisk til også at være en del af ambassadørkorpset.

Nøgleord

Kontakter

Henrik Madsen
Souschef
2482 9088

Lea Buch
Udviklingskonsulent
2169 4810

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

SOSU-elev i Lolland Kommune er blandt Danmarks bedste2.4.2019 06:05:00 CESTPressemeddelelse

Ikke alene går Simone Hansen op i sin uddannelse som social- og sundhedsassistent med liv og sjæl. Hun er også mere end almindeligt dygtig til sit fag. Det har hun vist i sine praktikperioder i Lolland Kommune, og det blev slået fast med syvtommersøm, da hun og hendes makker fra SOSU-skolen i Nykøbing Falster sidste år vandt Regionsmesterskabet i Skills for social- og sundhedsassistentelever. Nu er turen kommet til DM i Skills, der løber af stablen i Arena Næstved 4.-6. april, hvor Lolland Kommune er med for at heppe.

Folkesundhedskonsulenter fra hele landet kommer til Lolland27.3.2019 06:05:00 CETPressemeddelelse

WHO’s nationale netværk Sund By Netværket har inviteret deres 53 medlemskommuner til netværksdage 3.-4. april i Factory Lodge i Holeby. Her skal de fordybe sig i den nyeste viden om unges trivsel ud fra temaet ”Vores unge – vores fremtid!”. I løbet af de to dage vil der blive holdt en række oplæg om emnet, og deltagerne får mulighed for at udveksle erfaringer og gode ideer. Som eksempel på et lokalt, succesfuldt sundhedsinitiativ for unge skal de blandt andre møde Lolland-Falster Brandvæsens brandkadetter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum