Folkekirkens Nødhjælp

Invitation: Når der går ged i strikketøjet

Del

Vær med, når den norske strikkeduo ARNE & CARLOS lancerer deres helt nye design til fordel for verdens fattigste. Arrangementet finder sted den 20. september på Fanø, der igen i år danner rammen for Europas største strikkefestival.

Foto: Håvard Bjelland
Foto: Håvard Bjelland

Det verdensberømte designerpar ARNE & CARLOS vil sammen med Folkekirkens Nødhjælp og strikkeglade danskere hjælpe fattige familier i Nepal, Malawi og Cambodja.

Derfor har parret udviklet helt nye og spændende strikkeopskrifter på hue, vanter og sweatre til både børn og voksne. Pengene går til Folkekirkens Nødhjælps populære ”Giv en ged”-kampagne, som giver danskerne mulighed for at bytte noget af gaveræset ud med velgørenhedsgaver som f.eks. geder, høns og køkkenhaver. Gaverne gives til fattige familier og er med til at sikre en fast indkomst, der både kan give mere mad på bordet og mulighed for at sende børn i skole.

Når du køber en ”Giv en ged”-gave, får du et gavekort som bevis på din støtte. Men fremover er det også muligt at støtte kampagnen ved at købe strikkekits med opskrifter og garn til det unikke ARNE & CARLOS-design.   

Det nye design bliver præsenteret: Fredag d. 20. september 2019
kl. 12.30 på Fanø Strikkefestival, Stadionvej 13, 6720 Fanø.

Her vil sanger og skuespiller Annette Heick interviewe ARNE & CARLOS om det nye design og deres tanker bag samarbejdet. Annette Heick er ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp og bruger hvert år mange frivillige timer i den gode sags tjeneste. Derfor vil ARNE & CARLOS personligt overrække en ”Giv en ged”-sweater til både Annette Heick og hendes 11-årige søn Storm.

Der er adgang for journalister og fotografer ved tilmelding til: Christina Pedersen, Folkekirkens Nødhjælp, chpe@dca.dk, M: 28744669.

Arne & Carlos strikkekits kan købes på yarnfreak.dk. Få mere information om Folkekirkens Nødhjælps kampagne på givenged.dk.

----------------------------------------------------------------------------------------------
ARNE & CARLOS har udgivet ti strikkebøger på 16 forskellige sprog. Til dagligt bor de i Valdres, 170 kilometer nord for Oslo, men det meste af året rejser de verden rundt til strikkemesser og workshops.  ARNE & CARLOS har samarbejdet med topdesignere som danske Henrik Vibskov og franske Comme des Garcon, og parret har deres egen Youtube-kanal. 
Fanø International Knit Festival er Europas største strikkefestival med flere end 15.000 besøgende gæster. Festivalen blev afholdt første gang i 2006 og havde dengang 600 gæster. Hovednavnene er i år ARNE & CARLOS fra Norge og Olga Buraya-Kefelian fra USA. 

Billeder

Foto: Håvard Bjelland
Foto: Håvard Bjelland
Download
ARNE & CARLOS har designet helt nye strikkeopskrifter til Folkekirkens Nødhjælps populære kampagne "Giv en ged". Foto: Håvard Bjelland
ARNE & CARLOS har designet helt nye strikkeopskrifter til Folkekirkens Nødhjælps populære kampagne "Giv en ged". Foto: Håvard Bjelland
Download
Foto: Håvard Bjelland
Foto: Håvard Bjelland
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp: Kvart mio. kr. fra Augustinus Fonden til corona-sikring af genbrugsbutikker23.4.2020 14:35:16 CESTPressemeddelelse

Folkekirkens Nødhjælp går i gang med at corona-sikre organisationens genbrugsbutikker, så en gradvis åbning kan finde sted over de næste måneder. Organisationen har modtaget 265.608 kroner til diverse værnemidler af Augustinus Fonden. Dermed kan frivillige og kunder føle sig trygge i genbrugsbutikkerne. Pengene kommer til at gå til sikkerhedsforanstaltninger, som mange danskere allerede kender fra den nye virkelighed i supermarkederne. Fremover vil der med andre ord være håndsprit, engangshandsker, plexiglas foran kassen og ’hold afstand’-linjer, når der handles brugt tøj, møbler, bøger etc. Vigtig donation, der gør genåbning mulig ”Vi er utroligt glade for den flotte donation fra Augustinus Fonden. For Folkekirkens Nødhjælp er det helt afgørende, at en gradvis åbning af vores genbrugsbutikker sker forsvarligt og efter myndighedernes anvisninger. Men der kommer til at gå et stykke tid, før vores 3600 frivillige har alle butikkerne oppe at køre og med normale åbningstider,” siger Birgit

Folkekirkens Nødhjælp: Ny engagementsdirektør hentet i egne rækker17.4.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Siden 1. november har 50-årige Charlotte Harder fungeret som konstitueret engagementsdirektør i Folkekirkens Nødhjælp. Nu bliver titlen permanent. ”Jeg er rigtig glad for, at Charlotte Harder var den bedste kandidat blandt mange kvalificerede ansøgere. Som medie- og kampagnechef i Folkekirkens Nødhjælp har hun skabt fantastiske resultater, og hun kender organisationen indefra – det er en kæmpe fordel i disse corona-tider, der går hårdt ud over vores engagementsarbejde,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Charlotte Harder kom til Folkekirkens Nødhjælp fra en stilling som ledende redaktør på DRs Deadline i 2018. Først i rollen som mediechef, derefter medie- og kampagnechef og så konstitueret engagementsdirektør – hvor hun altså nu kan slette konstitueret. ”Jeg har allerede fået en forsmag på mit nye job, men jeg glæder mig til at dykke endnu mere ned i, hvordan vi sikrer, at Folkekirkens Nødhjælp fortsat har en stor folkelig opbakning. Det er hele ryg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum