Lolland Kommune

Investering i et nyt og fremtidssikret læringsmiljø i Holeby

Del

Børne- og Skoleudvalget har siden 2016 ønsket at investere i at skabe et nyt og fremtidssikret læringsmiljø i Holeby. Der er afsat 9.6 mio. kr. til projektet, og en række brugergrupper har været inddraget undervejs.

De helt overordnede rammer for projektet er netop godkendt i Børne- og Skoleudvalget, og projektet skal i det nye år konkretiseres sammen med den fælles bestyrelse og medarbejderne i skole og dagtilbud.

Udvalgsformand Tom Larsen er godt tilfreds med beslutningen i Børne- og Skoleudvalget:

”Der har været gennemført en lang proces siden august 2016, hvor projektet har været drøftet med brugergrupper og lokale interessenter. Vi har fået mange gode input i processen, som vi har taget med os. Beslutningen i Børne- og Skoleudvalget har været længe undervejs og længe ventet. Beslutningen handler om de helt overordnede linier, og der forestår nu en mere konkret planlægningsfase, hvor detaljerne i projektet skal fastlægges.

Jeg er især glad for, at projektet giver mulighed for et meget tættere samarbejde mellem skole, børnehave og dagpleje. Projektet kommer til at danne rammen for et samlet læringsmiljø for børnene i lokalområdet, og det ligger fint i tråd med tankerne i den skole- og dagtilbudsstruktur, som blev besluttet i 2016, og som vi er ved at implementere i hele kommunen.

Det er en stor beslutning at vælge at investere 9.6 mio. kr., og investeringen skal ses i sammenhæng med, at projektet vil spare kommunen for udgifter til drift på den lange bane. Projektet indebærer nemlig også, at noget af den gamle og utidssvarende bygningsmasse nedrives, så der er mindre for kommunen at vedligeholde og varme op.

Vi er enige om i Børne- og Skoleudvalget, at nedrivningsplanerne for den nuværende SFO lægges på hylden, hvis der er lokale foreninger, der vil overtage driften af bygningen. Det glæder mig, at der er lokale ildsjæle, der gerne vil tage ansvar og udvikle deres lokalsamfund. Det mener jeg, vi skal bakke op omkring. Men det er i sidste ende Økonomiudvalget, der skal beslutte, om bygningerne skal overtages af lokale,” siger Tom Larsen.

Projektet er beskrevet i mødematerialet til Børne- og Skoleudvalgets møde den 7. december 2017, punkt 4. Yderligere oplysninger om den politiske beslutning kan fås ved henvendelse til udvalgsformand Tom Larsen, tlf. 27152900, og oplysninger om projektets indhold kan fås ved henvendelse til distriktschef Henrik Andreasen, tlf. 20678251. 

Nøgleord

Kontakter

Tom Larsen
Formand for Børne- og Skoleudvalget
Tlf. 27 15 29 00

Henrik Andreasen
Distriktschef, Distriktsledelse Øst
Tlf. 20 67 82 51

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune byder statslige arbejdspladser velkommen hjem17.1.2018 13:56pressemeddelelse

111 statslige arbejdspladser kommer tilbage til Lolland. 80 arbejdspladser placeres i Nakskov i form af Nota, Nationalbiblioteket for mennesker med læsevanskeligheder, og 31 placeres i Maribo i form af dele af Vurderingsstyrelsen under Skatteministeriet. Det er resultatet efter, at regeringen i dag har annonceret udflytningen af 4.000 statslige arbejdspladser til provinsen, og det er et resultat, som bliver godt modtaget i Lolland Kommune.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum