Danske Andelskassers Bank A/S

Investér ansvarligt!

Del

Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvor man placerer sine penge.

For investeringer skal både give et godt udbytte – og gøres laves med omtanke.

Det var hovedbudskabet, da 156 private banking-kunder i Andelskassen torsdag aften var samlet på Blue Water Arena i Esbjerg til et aftenmøde med ansvarlig investering og klimaændringer på programmet.

Aftenen startede med et indlæg ved Lars Lerke, der er kundechef i Sparinvest. Her har man haft fokus på ansvarlig investering siden 2005. Sparinvest benytter specialister til at kontrollere, at de virksomheder, man investerer i, overholder alle regler på miljø- og klimaområdet, sørger for gode forhold for medarbejderne og i det hele taget udviser god selskabsledelse og ansvarlighed.

Det betyder blandt at, at Sparinvest har en eksklusionsliste over selskaber, som de ikke vil investere i. På den måde er Sparinvest som investeringsselskab med til at påvirke selskaber i en grøn og ansvarlig retning.

- Der er fornuft i at investere ansvarligt. Både af hensyn til klimaet og til pengepungen. Verden ser mere og mere positivt på ansvarlige investeringer, og det har betydet et højere afkast på den type investering gennem de seneste år, fortæller Birgitte Norman, private banking-chef i Andelskassen.

Lars Lerke gav ordet videre til Peter Tanev, kendt som entusiastisk vejrvært på TV 2, der gav et billede af den aktuelle klimasituation og tegnede mulige fremtidsscenarier – og dermed understregede vigtigheden af, at vi agerer ansvarligt.

Det er især kraftige skybrud, som nu indtræffer langt oftere end tidligere. Hvad der før var ”100 års-hændelser” sker i vore dage hvert 20. år. Og ved kysterne er vandet steget så meget, at digerne ofte ikke kan holde vandet ude.

Mødet i Esbjerg var ét i en række på i alt seks, som Andelskassen afholder om ansvarlig investering i dette efterår.

Kontakter

Ønskes yderligere information, kan kommunikationschef Tine Martlev Pallesen i Danske Andelskassers Bank kontaktes på telefon 87 99 30 33 eller mobil 23 72 55 70.

Billeder

Information om Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S
Danske Andelskassers Bank A/S
Baneskellet 1, Hammershøj
8830 Tjele

https://www.andelskassen.dk

Følg pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum