Fonden for Entreprenørskab

Intet skal stoppe Hjørring-elevers innovative ideer

Del

Mix kreativitet, nysgerrighed og en god portion innovation. Så får du konkrete bud på løsninger til fremtidens udfordringer serveret direkte af tusindvis af elever. Over 12.000 elever er i år med i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, som Fonden for Entreprenørskab står bag i samarbejde med LB Forsikring. I år har alle eleverne arbejdet med temaet ”Min hverdag i fremtiden”, og det er der kommet tusindvis af innovative ideer ud af - også i Hjørring.

Team Bekæmp Madspild fra Løkken Skole
Team Bekæmp Madspild fra Løkken Skole

Kreativiteten har boblet og ideerne fået frit flow, mens eleverne i Hjørring Kommune har knoklet med at finde på gode ideer og nytænke løsninger. For hvordan ser hverdagen ud i fremtiden, og hvilke udfordringer giver det? 

7. klasse  Løkken Skole har de også arbejdet med innovation og det blev fire elever herfra der vandt Hjørring Kommunes lokalfinale og nu er klar til landsfinalen med deres idé Bekæmp madspild. De vil forhindre madspild ved at gøre nedsatte varer, der løber på dato, mere attraktiveKøberen skal fx kunne lokalisere, hvor varen står på en skærm og samtidig  forslag til opskrifter, hvor varen indgår.

- Det er fedt at være med i Projekt Edison, fordi det giver et tættere sammenhold med klassekammerater som man ikke plejer at være sammen med. Og det er fedtat få lov til at selv bestemme og arbejde med sin egen idé, fortæller Anton, Freja, Fanny og Tais fra Bekæmp Madspild.  

Og netop den gejst, som Projekt Edison vækker hos eleverne, er vigtig, mener Skole- og Dagtilbudschef i Hjørring Kommune, Kari Rune Jakobsen. Ikke mindst i år, hvor alle og lige nu særligt nordjyske elevers hverdag, ser meget anderledes ud. 

- Projekt Edison har en stor værdi i forhold til de kompetencer eleverne får ud af forløbet, og den interaktion og tydelige feedback som eleverne får fra dommerne. Derfor har det også været vigtigt for os at opretholde Projekt Edison-konkurrencen og lokalfinalen i en online 2020 udgave, selvom det har krævet ekstra kræfter. Mange ting bliver aflyst for de unge mennesker, og der er meget fokus på restriktioner. Derfor vi glade for og stolte af, at det er lykkedes at skabe en lokalfinale for eleverne i kommunen. De unge har brug for noget positivt og noget de får energi af, siger Kari Rune Jakobsen, som selv var med til at kåre de lokale vindere online.  

Stor kreativitet og masser af energi 

Fonden for Entreprenørskab er gået sammen med LB Forsikring om dette års Projekt Edison, hvor temaet er ”Din hverdag i fremtiden”. Projekt Edison, som er en opfinderkonkurrence og undervisningsforløb, giver eleverne mulighed for at prøve kræfter med innovative læringsprocesser i både teori og praksis.  

- Vi er med i Projekt Edison, fordi vi gerne vil være med til at udfordre børn og unge kreativt, og give dem nye værktøjer til at tackle anderledes problemstillinger. Det er en del af vores DNA i LB Forsikring. For at vi lykkes som virksomhed, skal vi kunne se fremtidens udfordringer og løsninger meget tidligtVi arbejder dagligt med at finde nye løsninger, der skal reducere de bekymringer, vi oplever i dag og i fremtiden vil vi gerne eliminere skader helt, så jeg er meget spændt på, hvilke ideer og løsninger eleverne kommer med. Vregner helt sikkert med, at vi kan lære noget af dem, siger Mikkel Klausen, CSR-chef i LB Forsikring og medlem af dommerkomiteen. 

Klar, parat, finalepitch 

Gruppen Bekæmp Madspild er nu klar til landsfinalen, hvor de bedste hold fra hele landet tørner sammen online den 19. november, som en del af Danish Entrepreneurship Award. Her skal ca. op mod 200 hold pitche deres ideer online for en række dommere, som bl.a. tæller er farne erhvervsfolk og iværksættere. Det hele kulminerer i et awardshow, hvor de bedste tre hold kåres. Finaleshowet livestreames den 19. november og er åbent for alle. 

Følg landsfinalen live den 19. november fra kl. 9 på dette link: http://danishentrepreneurshipfestival.ffe-ye.dk/se-med-live-her  

Nøgleord

Kontakter

Kirsten Kjærsgaard, lærer på Løkken Skole for team Bekæmp Madspild, 41119758

Kari Rune Jakobsen, Skole- og Dagtilbudschef, Hjørring Kommune, 41223803

Berit Bader Lemming, presse- og kommunikationskonsulent, Fonden for Entreprenørskab, 31753481

Billeder

Team Bekæmp Madspild fra Løkken Skole
Team Bekæmp Madspild fra Løkken Skole
Download
Bekæmp Madspild
Bekæmp Madspild
Download
Lokalfinale Hjørring Kommune
Lokalfinale Hjørring Kommune
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffe-ye.dk

Om Fonden for Entreprenørskab 
Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet. Læs mere på www.ffe-ye.dk 

Om LB Forsikring 
LB Forsikring er et medlemsejet forsikringsselskab. Med lidt over 400.000 medlemmer er LB Forsikring i dag det 3. største forsikringsselskab til private. LB Forsikring består af forsikringsgrupperne: Lærerstandens Brandforsikring, Bauta Forsikring, Runa Forsikring og LB Forsikring til PFA. Læs mere på www.lbforsikring.dk.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Roskilde-elever vinder opfinderkonkurrencen Projekt Edison med ide om vandafvisende puder til hjemløse20.11.2020 14:17:32 CETPressemeddelelse

Fem elever fra Himmelev Skole i Roskilde vandt den 19. november førstepladsen i opfinderkonkurrencen Projekt Edison ved Danish Entrepreneurship Festival 2020 for deres idé til vandafvisende pudebetræk udviklet af brugte regnjakker. Det er noget af en bedrift, da tusindvis af elever i år har været med i opfinderkonkurrencen, som Fonden for Entreprenørskab står bag i samarbejde med LB Forsikring. Anden- og tredjepladsen gik til elever fra Næstved og Viborg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum