Intervare tilbyder Københavns Kommune en løsning

Del

Selskabet Intervare har i dag på et møde med Københavns Kommune tilbudt en løsning, så udbringningen af dagligvarer til kommunens ældre og udsatte kommer til at ske med chauffører, der er ansat i de transportvirksomheder, som forestår udbringningen af dagligvarer.

Dermed er vejen banet for at konflikten mellem Københavns Kommune og Intervare kan finde en afslutning.

Københavns Kommune og Intervare har igennem de sidste fire måneder været uenige om, hvorvidt Intervare opfylder kommunens arbejdsklausul. Uenigheden består i, at Københavns Kommune mener, at arbejdsklausulen også skal omfatte ejerne af de transportvirksomheder, som Intervare i dag har faste aftaler med, om at køre dagligvarer ud til kommunens borgere.

Uenigheden er opstået efter, at Intervare og Københavns Kommune har samarbejdet i over 20 år. I hele denne periode har Intervare løst opgaven i Københavns Kommune med det samme koncept.

Intervare har specialiseret sig i at indhente de ugentlige varebestillinger hos kommunens borgere og efterfølgende pakke bestillingerne i Intervares varehus med egne medarbejdere. Udbringningen af varerne har i alle 20 år - ud fra driftsmæssige og forretningsmæssige betragtninger - været udliciteret til professionelle transportvirksomheder, hvor virksomhedsejeren primært selv har forestået udbringningen. En forretningsmodel der bruges af mange andre virksomheder i Danmark, herunder formentlig en række andre af Københavns Kommunes leverandører.

Københavns Kommune har pludselig de seneste måneder haft den holdning, at de selvstændige transportvirksomheder skal betragtes som lønmodtagere. Dette er Intervare og Dansk Erhverv stærkt uenige i og har nøje redegjort for dette i diverse redegørelser til Københavns Kommune.

”Vi har stået stejlt over for hinanden de seneste måneder. Men vi har nu i Intervare besluttet, at vi lægger vores distribution i København om, så det i fremtiden bliver nogle større transportvirksomheder, som skal stå for udbringningen af varer. Disse transportvirksomheder vil så have ansat chauffører, som kan forestå udbringningen af dagligvarerne til Købehavns Kommunes ældre og udsatte,” siger Mikkel Pilemand, der er kommerciel direktør i Intervare.

Han forklarer, at den nye ordning vil kunne sættes i drift efter en kort overgangsperiode.

”Med denne løsning får Københavns Kommune den løsning, som de selv har efterspurgt - altså ansatte chauffører, der er omfattet af arbejdsklausulen. Vi har et stærkt ønske om at finde en løsning. Derfor har vi nu fremlagt dette løsningsforslag og håber dermed, at konflikten kan bilægges,” siger Mikkel Pilemand.

Han forklarer samtidig, at Intervare opfordrer Københavns Kommune til, at der findes en retslig afgørelse på den del af uenighederne, som retter bagud.

”Vi og vores rådgivere er som sagt stærkt uenige i den juridiske vurdering, som er foretaget af Københavns Kommunes embedsfolk, og derfor mener vi heller ikke, at arbejdsklausulen er brudt, hvilket igen gør, at vi blandt andet ikke kan anerkende det tilbagebetalingskrav, som Københavns Kommune er kommet med. Vi foreslår derfor, at vi får en domstolsafgørelse i forhold til disse spørgsmål, og vi så fortsætter samarbejdet i det nye setup med chauffører, som er ansat i de enkelte transportvirksomheder, ” siger Mikkel Pilemand.

Nøgleord

Kontakter

Information om Nemlig.com

Nemlig.com
Nemlig.com
Banemarksvej 58
2605 Brøndby

https://nemlig.com

Nemlig.com er Danmarks største onlinesupermarked, der hver dag leverer dagligvarer og måltidskasser direkte til døren for tusindvis af danskere. Mere end 4 ud af 5 husstande kan i dag modtage dagligvarer og måltidskasser fra nemlig.com.

Med over 11.500 unikke varenumre og et stort sortiment af økologi tilbyder nemlig.com et bredt udvalg af dagligvarer til hverdagen, og med over 25 unikke gård- og specialbutikker er det også muligt at finde delikatesser fra bl.a. Slagter Lund, Lagkaghuset, A.C. Perch’s Thehandel og mange flere på nemlig.com.

På nemlig.com finder du også dagligvarer til den helt rigtige pris. Hver uge prismatcher nemlig.com mere end 1800 varer med discountsupermarkedernes priser. Det er med til at gøre nemlig.com til Danmarks billigste onlinesupermarked, og nemlig.com har vundet førstepladsen i to pristjek blandt landets onlinesupermarkeder foretaget af henholdsvis Politiken og BT i foråret 2021.

----
Intervare A/S har mere end 20 års erfaring med levering af dagligvarer til visiterede borgere. Vi samarbejder pt. med mere end 40 kommuner landet over og servicerer ca. 8.000 borgere hver uge. Intervare A/S er moderselskab til nemlig.com. 

Følg pressemeddelelser fra Nemlig.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nemlig.com

Intervare uenig med politisk flertal i Københavns Kommune8.10.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Intervare tager skarpt afstand fra det, selskabet kalder en ren politisk og ikke faktuel og juridisk funderet beslutning, hvor et flertal af politikere i Københavns Kommune i går aftes valgte at pålægge Intervare, der gennem de seneste 20 år har stået for udbringning af dagligvarer til ældre og udsatte borgere i Københavns Kommune, dagbøder samt tilbageholdelse af de månedlige betalinger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum