Røde Kors

Internationalt Røde Kors udsat for avanceret hackerangreb

Del

En leverandør til Internationalt Røde Kors (ICRC) i Genève har været udsat for et avanceret hackerangreb. Det præcise omfang af angrebet er endnu ukendt, men der kan være stjålet informationer om cirka 500.000 personer.

”Der er tale om en alvorlig forbrydelse, som berører vores humanitære arbejde med at eftersøge og finde forsvundne personer over hele verden. Vi er chokerede over, at sådan et angreb har kunnet finde sted, og vi fokuserer lige nu på at kortlægge omfanget af angrebet, tage hånd om de berørte personer og sikre vores arbejde fremadrettet,” forklarer leder af migrations- og flygtningesektionen i Røde Kors i Danmark, Niels Svankjær Christiansen.

Forbrydelsen består i, at der er stjålet data om mennesker, som har været fængslet eller eftersøger familiemedlemmer, som de har mistet kontakten med i forbindelse med krige, konflikter og katastrofer. Der er tale om nogle af de meget sårbare grupper, som Røde Kors bevægelsen arbejder med, herunder flygtninge med beskyttelsesbehov. ICRC ser meget alvorligt på forbrydelsen, da nogle informationer kan medføre konsekvenser for den enkelte, hvis de havner i de forkerte hænder.

Det er endnu uvist, hvem der står bag angrebet og hvad motivet er. ICRC opererer med en høj grad af datasikkerhed, så det kræver en stor ekspertise at begå en sådan forbrydelse. ICRC er nu ved at kortlægge præcis, hvad der er sket og hvilke data, der er stjålet. Samtidig overvåges det nøje, om informationen spredes videre.

Datatyveriet kan omfatte op mod 4.000 mennesker, som indgår i Røde Kors i Danmarks eftersøgningsarbejde. Røde Kors i Danmark har derfor meldt angrebet til Datatilsynet og tager nu hånd om de mennesker, som kan være berørt.

”Vi er selvfølgelig meget bekymrede over denne sag og tager den meget alvorligt. Samtidig har vi et stort ansvar over for de mennesker, som har bedt Røde Kors om hjælp til at finde deres familie, så vi arbejder på at genoptage vores arbejde, så snart det sikkerhedsmæssigt forsvarligt kan lade sig gøre,” siger Niels Svankjær Christiansen.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum