Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Internationalt cykeltopmøde i København skal få flere op på cyklen

Del

Dagen før den historiske Tour-start på dansk grund er Københavns Kommune vært for et stort internationalt cykeltopmøde, som skal øge og udvikle cyklismen i Danmark og i EU-medlemslandene.

Verden over er der udfordringer med klima, sundhed og trængsel. Her kan cyklen være en del af løsningen, og det er derfor vigtigere end nogensinde at skabe bedre rammer for cyklismen.

Københavns Kommune har derfor inviteret EU-kommissionens vicepræsident Frans Timmermans, løbsdirektør for Tour de France Christian Prudhomme, transportminister Trine Bramsen, borgmestre og regionsrådsformænd fra hele landet – og flere centrale beslutningstagere til Cykeltopmødet 2022 den 30. juni i BLOX. Topmødet vil blandt andet munde ud i en deklaration med konkrete anbefalinger til, hvordan cyklismen kan styrkes og udvikles i Danmark over de kommende år.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) ser frem til få sat cyklismen i førerposition:

“Vi skal løfte cyklismen til det næste niveau i København, for det er godt for klimaet, trængslen og vores sundhed. Cykeltopmødet bliver det perfekte startskud til Touren her i verdens bedste cykelby, og det er en oplagt mulighed for, at vi politisk kan bane vejen for, at cyklen fremover bliver det naturlige førstevalg for endnu flere af os – ikke bare i København, men også i resten af Danmark og internationalt”, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Overborgmesteren er officiel vært for topmødet sammen med teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL), der hylder muligheden for at sætte fokus på hverdagens cykelhelte, mens de to-hjulede elitesportsudøvere drøner rundt i byen udenfor:

“Jo mere folk cykler – desto bedre er det for vores by. Vi har en fantastisk cykelkultur i København og i Danmark allerede, men vi kan og skal gøre endnu mere for at gøre det attraktivt at cykle, så vi ikke får baghjul af andre byer. Det kan for eksempel være at sætte hastigheden ned for biler, som vi allerede er i gang med og give cyklerne forrang på cykelgader flere steder samt udbygge vores supercykelstier. Jeg glæder mig til at udveksle erfaringer og ideer med de mange danske og internationale deltagere på Cykeltopmøde 2022,” siger hun.

Cykeltopmødet afholdes i et dansk spor og et international spor. I det danske spor præsenteres resultaterne af fem strategiske analyser, som blandt andet kigger på unges cykelvaner, cykelturisme og hvordan man kan fremme cyklisme i landdistrikter. Derudover underskriver parterne en deklaration med konkrete anbefalinger til at styrke hverdagscyklismen i Danmark. I det internationale spor vil der være oplæg om succesfulde internationale cykelcases og fokus på, hvordan cykelindsatsen kan løftes i EU’s medlemslande.

Lykke Friis (direktør for Tænketanken EUROPA, tidligere prorektor for Københavns Universitet og tidligere klima-, energi- og ligestillingsminister) er moderator for både cykeltopmødets internationale og danske spor.


Fakta om Cykeltopmøde 2022
Cykeltopmødet afholdes i BLOX i København den 30. juni fra 8.30 til 16.00. Der vil på mødet være ide- og erfaringsudveksling, herunder præsentation af ny viden frafem strategiske analyser af hverdagscykling, som overordnet kigger på:

  1. Fremme af cykling i landdistrikter
  2. Unges cykelvaner
  3. Rekreativ cykling og cykelturisme
  4. Knudepunkters potentiale for kombinationsrejser
  5. International benchmark af viden og innovation på cykelområdet i Danmark

På baggrund af hver analyse udarbejdes en række anbefalinger til, hvordan det konkrete emne kan løfte cykelindsatsen i Danmark fremadrettet.  Anbefalingerne vil indgå i deklarationen, som underskrives på topmødet.

Samarbejdspartnere ved Cykeltopmøde 2022

C40 Cities, Cycling Embassy of Denmark/Cykelambassaden, Cyklistforbundet, Dansk Cykelturisme, Dansk Erhverv, Dansk Industri Transport, Danske Regioner, Destination Fyn, DGI, DSB, Danmarks Tekniske Universitet, Interessentskabet bag Grand Départ i Danmark 2022, IT Universitetet, Kommunernes Landsforening, Det kommunale Cykelfagråd, Københavns Universitet, Movia, Nyborg Kommune, Passagerpulsen, Realdania, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Syd, Roskilde Kommune, Roskilde Universitetscenter, Syddansk Universitet, Supercykelstisamarbejdet i Region Hovedstaden, Sønderborg Kommune, Transportministeriet, Vejdirektoratet, Vejle Kommune, Århus Universitet, Aalborg Universitet København.

Kontakter

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) via pressekonsulent Rasmus Meldgaard, 2057 3862

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) via pressekonsulent Tobias Moe Hoffmeyer, 2489 2347

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Udtalelse fra Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen om tragedien i Fields4.7.2022 11:35:46 CEST | Pressemeddelelse

Søndag var en sorgens dag for København. Tre mennesker blev dræbt i Fields på Amager i København. En voksen midt i livet. To teenagere med hele livet foran sig. Kun med det til fælles, at de var helt tilfældige og uskyldige ofre. Yderligere fire personer er hårdt sårede. Mine tanker og dybeste medfølelse går til ofrene og deres pårørende. Rigtig mange københavnere og gæster i vores by er personligt berørte. De mange, som var til stede i Fields. Dem, som var på plads til den store popkoncert med Harry Styles, der skulle have fundet sted i Royal Arena lige ved siden af Fields. Dem skal vi passe ekstra meget på. Siden i går har flere borgmesterkolleger skrevet til mig med tanker og kondolence. Bl.a. fra Malmø, Helsingborg og Oslo. Også den danske regering og ministre udefra har sendt varme følelser og kondolencer til København. Jeg også talt med københavnere og flere har skrevet til mig. Med tragedien kommer også tanken: ”hvad nu hvis det var mine børn?” Ja, hvad nu hvis. Jeg er selv mor

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum