Sparta Atletik og Løb

Internationalt CPH Half-felt bidrager til at løbe hovedstadens turisme i gang

Del

På trods af at international turisme stadig er hårdt ramt oven på pandemiens nedlukning, lykkedes det Sparta Atletik & Løb og Wonderful Copenhagen at tiltrække et talstærkt felt af løbere til søndagens CPH Half, hvor 28 pct. var internationale.

Copenhagen Half Marathon går efter at blive udsolgt i 2022 med 25.000 deltagere og tiltrække turister til København
Copenhagen Half Marathon går efter at blive udsolgt i 2022 med 25.000 deltagere og tiltrække turister til København

Der blev talt tysk, svensk, swahili og mange andre sprog, da de op mod 20.000 løbere stod klar ved start, før de søndag begav sig ud på 21,1 solskinbeskinnede kilometer gennem Københavns gader til Copenhagen Half Marathon. 

CPH Half er et populært element i den internationale løbskalender, men sidste år blev løbet aflyst på grund af restriktioner. På trods af situationen, hvor den internationale turisme er hårdt ramt, også i den danske hovedstad, var det i år lykkedes at tiltrække mange internationale løbere. Faktisk var ca. 28 pct. af feltet udenlandske, hvilket er rigtig positivt, selvom det stadig ligger under niveauet fra før pandemien.

Som en del af arbejdet med at genstarte hovedstadens turisme har Wonderful Copenhagen markedsført hovedstaden med udgangspunkt i CPH Half for at tiltrække tyskere, svenskere og nordmænd til byen og bidrage til Sparta Atletik & Løbs indsats.   

“Vi arbejder hårdt på at gøre Copenhagen Half Marathon attraktiv for udlandet, så vi kan øge den internationale interesse, og samarbejdet med Wonderful Copenhagen har været et vigtigt skridt for at komme tilbage på sporet efter nedlukningen. Til næste år går vi benhårdt efter at få udsolgt med 25.000 deltagere fra hele verden og vækste den internationale andel,” lyder det fra Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb, som er arrangøren bag Copenhagen Half Marathon

Løbeturister er en attraktiv målgruppe. En undersøgelse fra et tidligere løbe-event i hovedstaden viser, at gæsterne primært bor på hotel, de rejser med familie og venner og bruger i gennemsnit 2,5 dage i byen.

Sparta og Wonderful Copenhagen arbejder både for at tiltrække internationale løbere, men i høj grad også på at give dem en endnu bedre oplevelse under deres ophold i byen, og engagere byens turismeerhverv i at byde deltagerne velkommen og invitere dem til at tage del i byens mange oplevelsestilbud under overskriften HAVE THE HALF OF COPENHAGEN, en indsats som kører videre næste år. 

Temaet blev brugt i både de kampagnefilm Wonderful Copenhagen promoverede op til løbet, på CPH Halfs kanaler og på de plakater og flyers, der var ude på de 41 hoteller, restauranter og kulturattraktioner, der aktivt deltog som partnere og bød løberne velkommen med den fælles fortælling.  

”Hovedstaden mangler i den grad de internationale turister, så sideløbende med vores generelle markedsføring gør vi også en ekstra indsats for at tiltrække internationale besøgende gennem events, som eks. CPH Half. Ud over fokus på tiltrækning skaber vi samtidig en rød tråd fra vores kampagnefilm til de flyers, der ligger i løbsposerne, skilte på ruten og ikke mindst udsmykning hos de hoteller, spisesteder og attraktioner, der bidrager til at skabe en eventfest og samtidigt med at de bliver eksponeret overfor potentielle kunder,” siger Tine Kastrup-Misir, Kommunikations- og markedsføringsdirektør hos Wonderful Copenhagen. 

For yderligere information kontakt venligst:

Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb på tlf. +4522622026 eller på mail Vibjerg@sparta.dk

Tine Kastrup-Misir, kommunikations- og markedsføringsdirektør hos Wonderful Copenhaen på tlf. +4541790250 eller på mail tkm@woco.dk 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Copenhagen Half Marathon går efter at blive udsolgt i 2022 med 25.000 deltagere og tiltrække turister til København
Copenhagen Half Marathon går efter at blive udsolgt i 2022 med 25.000 deltagere og tiltrække turister til København
Download

Links

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Copenhagen Half Marathon har verdens hurtigste halvmaratonrute. Det blev endnu en gang understreget i 2018, hvor der blev sat ny europarekord hos kvinderne, mens hele otte mænd løb under 60 minutter. Ud over den absolutte verdenselite så deltager der også et kæmpe motionsfelt med mere end 20.000 løbere. Arrangørerne af Copenhagen Half Marathon er Sparta Atletik & Motion og Dansk Atletik Forbund.

Den første udgave af Copenhagen Half Marathon fandt sted i 2015 og var et udspring af det succesrige VM i halvmaaton, som blev afholdt i København i 2014. Målsætningen har fra starten været at lave verdens bedste og hurtigst halvmaraton, og den er målsætningen er i manges øjne opfyldt.

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum