Søfartsstyrelsen

Internationale svovleksperter mødes i Korsør

Del

Søfartsstyrelsen er vært for eksperter fra lande med særlige erfaringer med at håndhæve skibes udledning af svovl mødes i Korsør i denne uge.

Formålet med mødet er at udveksle viden og ’best practice’ for overvågning og håndhævelse af de internationale svovlgrænser. På mødet vil eksperterne både drøfte håndhævelse i SECA’er, hvor svovlgrænsen er 0,1 pct. men også den globale svovlgrænse på 0,5 pct., som træder i kraft 1. januar 2020.

Søfartsstyrelsen byder velkommen i Korsør, når de såkaldte SECA-lande fra Nordeuropa, Canada, USA, Kina, Japan og EMSA mødes for at diskutere erfaringer med effektiv håndhævelse af svovlgrænser i søfarten. SECA betegner geografiske områder med særligt skrappe krav til svovlindholdet i skibsbrændstoffer – disse omfatter i dag Nordsøen, Østersøen samt de nordamerikanske kystområder.

Programmet er spækket med oplæg fra internationale eksperter og interaktive workshops for deltagerne.

Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen:

”Med den nye globale svovlgrænse lige rundt om hjørnet er effektiv svovlhåndhævelse vigtigere end nogensinde. Vores erfaringer fra de forskellige landes myndigheder skal deles, og vi skal fremme samarbejdet for at sikre fair konkurrence og maksimal gevinst af reglerne for miljøet.”.

Mødet holdes for anden gang i Danmark, og denne gang i Korsør, hvor Søfartsstyrelsens hovedkontor også er placeret.

Mere om reglerne

Den globale øvre grænse for tilladt svovlindhold i brændstoffet er fra 1. januar 2020 på 0,5 pct. I SECA’er er grænsen 0,1 pct. Læs mere på Søfartsstyrelsens hjemmeside https://www.soefartsstyrelsen.dk/Vaekst/MiljoeKlima/Svovl

Nøgleord

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Caspar Brands Plads 9
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum