Lolland Kommune

International linie på Byskolen har fokus på globalt medborgerskab og international kommunikation

Del

Byskolen i Nakskov starter i det kommende skoleår en international linie for de 7. klasseelever, der har mod på at tænke nyt, og som vil udforske, hvad det vil sige at være en global medborger.

Den internationale linie henvender sig til de unge, der ønsker at få kompetencer til at begå sig i det globaliserede samfund og til at kunne samarbejde på tværs af grænser. Det kan både være en trædesten til en almen ungdomsuddannelse og en nysgerrig afprøvning af, hvordan den internationale dimension kan bruges i mere erhvervsrettede sammenhænge.

Formand for Børne- og Skoleudvalget Kasper Roug siger:

"Der er rigtig gode muligheder for at få en international karriere, hvis man er ung på Lolland. Vi har mange internationalt orienterede virksomheder. Vores eksport er stigende. Vores turismemuligheder er særdeles gode og med den kommende Femern-forbindelse er det oplagt, at kompetencer til internationalt samarbejde vil blive meget efterspurgt i fremtiden", siger Kasper Roug og fortsætter: 

"I budgetforliget for 2018 er der sendt et stærkt signal om, at vi skal tænke internationalt, allerede mens vores unger er i skolealderen, og det bakker jeg 100 procent op omkring. Der er også stor opbakning i Børne- og Skoleudvalget til, at det internationale fokus er kommet for at blive, og det betyder, at vi vil lægge stor vægt på internationalt udsyn i de kommende års økonomiske prioriteringer."

Skolebestyrelsen i distrikt Vest i Lolland Kommune besluttede parallelt med det politiske udvalgsmøde, at den 7. klasse, der skal have internationalt udsyn, skal placeres på Byskolen.

Byskolen har rigtig gode erfaringer med udveksling via de europæiske ERASMUS-programmer og venskabsskoler, og ledelse og medarbejderne på Byskolen er meget motiveret for at udvikle tilbuddet. Så eleverne får en værdifuld ballast til det videre liv i en verden, der på én gang bliver mindre og samtidig mere kompliceret.

Afdelingsleder på Byskolen Signe Lund Winther siger:

"For Lolland er internationalt samarbejde og globalisering en realitet, som vi alle er nødt til at forholde os til. Med vores placering midt mellem Centraleuropa og Skandinavien, har vi altid været orienteret mod omverden. Med de nye forbindelseslinier mellem Tyskland og Norden er Lolland igen i centrum for internationalt samarbejde, og vi har som skolevæsen en forpligtelse til at klæde de unge menneskeer på til at kunne begå sig i det globaliserede verdenssamfund via kulturel indsigt og et internationalt mindset."

Fakta

Den internationale linie skal klæde eleverne på til mødet med verden ved at give undervisningen en international dimension, der indebærer større fokus på fremmedsprog, kulturforståelse og globalt medborgerskab.

Hovedprincipperne er:

  • At udvikle sproglige kompetencer.
  • At komme i kontakt med andre unge rundt om i verden – både via medier og rejser.
  • At være nysgerrig i forhold til verden og andre kulturer.
  • At opnå et større indblik i samt forståelse for andre landes kultur og samfundsforhold.
  • At opnå en større demokratiforståelse.

Sprogfag er i sagens natur internationale. Andre fag som kristendom, historie, samfundsfag og geografi gives et internationalt præg, når stoffet lægger op til det.

Eleverne kommer til at arbejde med en række kommunikationsværktøjer, der bringer verden tættere på. Google Apps, Skype og andre web 2.0 værktøjer vil f.eks. være en integreret del af undervisningen. Disse værktøjer gør det muligt for eleverne at være i kontakt med andre elever, studerende og undervisere fra andre dele af kloden.

Ud over at skabe elektronisk kontakt med skoler i andre lande, vil der desuden indgå et udlandsophold med studierelevant indhold, så eleverne får mulighed for at møde andre kulturer ansigt til ansigt. 

Nøgleord

Kontakter

Jesper Neumann
Distrikssouschef Vest
51 24 33 12

Signe Lund Winther (for praktiske forhold om den internationale klasse på Byskolen)
Afdelingsleder
30 12 37 82

Kasper RougFormand for Børne- og Skoleudvalget

20 25 97 05

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Invitation til fyraftensmøde om udvikling af ambassadørkorps22.1.2019 06:00:00Pressemeddelelse

Lolland Kommune har i efteråret 2018 igangsat bosætningskampagnen ”Lolland Lever Livet” som led i byrådets ønske om at skabe øget fokus på bosætning. Kampagnen skal fortælle de gode historier om attraktive boliger, fantastisk natur og stærkt fællesskab på Lolland, men de bedste ambassadører er dog borgerne selv, og derfor inviterer Lolland Kommune til et fyraftensmøde om udviklingen af et ambassadørkorps.

Barnets tarv lægges til grund for tvangsadoptioner18.1.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Børne- og socialministeren har 16. januar 2019 afgivet svar på folketingmedlems Karin Nødgaards §20-spørgsmål om tvangsadoptioner i Lolland Kommune med henvisning til en artikel på dr.dk den 19. december. Spørgsmålet kan give indtryk af, at tvangsadoptioner i Lolland Kommune sker ud fra økonomiske hensyn og ikke barnets tarv. Det er ikke korrekt, som Lolland Kommune også gjorde opmærksom på samme dag, som artiklen blev bragt på dr.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum