Syddansk Universitet

International Bob Dylan-konference i Odense

Del

Bob Dylan har gennem mere end 50 år og 500 sange fornyet både sproget og rockmusikken, og hans enorme opus er genstand for utallige fortolkninger og diskussioner. Sangerens værk er simpelthen et af de hurtigst voksende forskningsområder, og interessen er ikke blevet mindre, efter Bob Dylan i 2016 blev tildelt Nobelprisen i litteratur.

SDU-forskningsprojektet Uses of Literature. The Social Dimensions of Literature (støttet af Danmarks Grundforskningsfond) indbyder 4.-5. oktober 2018 til en international Bob Dylan-konference i Odense, hvor der bliver lejlighed til at se nærmere på Dylans sange og diskutere helt nye tilgange til studiet af hans værk.

Professor Anne-Marie Mai (Syddansk Universitet), en af de stærkeste fortalere for Bob Dylans Nobelpris, har tilrettelagt konferencen. Der bliver lejlighed til at træffe den verdenskendte Dr. Michael Gray, som har studeret Dylans opus i mere end 40 år, møde professor Sean Latham, der er direktør for det nyåbnede Dylan-arkiv ved University of Tulsa samt professor Gisle Selnes, Universitet i Bergen, en af de bedste kendere af Dylans sangværk.

Nobel-videosamtale

Derudover vil der være en videosamtale med Horace Engdahl, Svenska Akademien, om baggrunden for tildelingen af Nobelprisen til Dylan. Og SDU's Niels Bohr-professor Rita Felski vil afslutningsvis sammen med Anne-Marie Mai diskutere, hvad det vil sige at være i samklang med et kunstværk. Her vil både Joni Mitchell og Bob Dylan blive brugt som eksempler.

Konferencens deltagere modtager tillige en videohilsen fra Shakespeare-forskeren, professor Stephen Greenblatt, der fortæller om Dylan og Shakespeare.

Undervejs spiller guitaristen Billy Cross, der var medlem af Bob Dylans band fra slutningen af 1977 til foråret 1979.

Øvrige forelæsere:

 • Dr. David Gaines, Professor, Southwestern University
 • Dr. Nina Goss, Adjunct Professor, Fordham University
 • Dr. Rachela Permenter, Professor, Slippery Rock University
 • Dr. Andreas Häger, Senior Lecturer, Åbo Akademi University
 • Dr. Mark Hulsether, Professor, University of Tennessee/Fulbright Research Chair in Arts and Humanities, University of Alberta (spring 2018)
 • Dr. Ludovic Foster, UK
 • Dr. Flemming Andersen, Professor Emeritus, SDU
 • Dr. Jonathan Hodgers, Lecturer, Trinity College Dublin
 • Dr. John Hay, Assistant Professor, University of Nevada
 • Dr. Jim O’Brien, Senior Lecturer, Southampton Solent University/Visiting Professor, University of Vic
 • Dr. Neal Ashley Conrad Thing, Copenhagen
 • Dr. Freddy C. Dominguez, Assistant Professor, University of Arkansas
 • Dr. Robert Reginio, Associate Professor, Alfred University

Kontakter

Pernille Hasselsteen
Projektkoordinator
Institut for Kulturvidenskaber

65 50 86 93
perha@sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

EU igangsætter sin største indsats nogensinde for bedre at beskytte forbrugere og miljøet mod hormonforstyrrende stoffer19.2.2019 09:37:53Pressemeddelelse

Under forskningsprogrammet Horizon 2020 har EU givet cirka 375 millioner kroner til otte europæiske projekter, herunder et internationalt projekt koordineret af en forskningsgruppe fra Syddansk Universitet (SDU). Projektet ledes af biolog Henrik Holbech og skal forske i bedre testmetoder til at identificere hormonforstyrrende stoffer, der kan findes i alt fra legetøj og fødevareemballage til industrikemikalier. Målet er, at man får en bedre beskyttelse af forbrugere og miljø, fordi de nuværende testmetoder er mangelfulde og derfor ikke beskytter os tilstrækkeligt.

Ingen sanktion for billeder af nøgne mænd på SDU1.2.2019 10:20:37Pressemeddelelse

En artikel i Weekendavisen i dag fortæller en historie om SDU, som ifølge artiklen skulle have givet en forsker, ansat på universitetet, en påtale for at vise billeder af mænd med nøgen krop uden for en forsknings- eller undervisningssituation. Weekendavisen gengiver i sin artikel to modelbilleder af mænd, “der ikke er meget mere afklædt end en svømmer ved OL”, men som skulle have givet anledning til påtalen. Den studentermedhjælp, som ifølge artiklen blev eksponeret for billederne fortæller, at medarbejderne på SDU generelt bruger deres udleverede IT-udstyr til private formål. - Jeg har aldrig set de billeder, som er i Weekendavisens artikel i dag. Og generelt: Jeg bliver ikke provokeret af billeder af nøgne mænd. Vi ser fra tid til anden indhold af privat karakter i forbindelse med det supportarbejde vi udfører. Normalt påvirker de ting jeg ser mig ikke, og der skal meget til, før jeg føler det går over grænsen. Jørgen Schou, sekretariatschef på SDU: -Jeg har aldrig set de billeder,

Ingen sanktion for bar overkrop1.2.2019 06:19:14Pressemeddelelse

En artikel i Weekendavisen i dag fortæller en historie om SDU, som ifølge artiklen skulle have givet en forsker, ansat på universitetet, en påtale for at vise billeder af mænd med nøgen overkrop uden for en forsknings- eller undervisningssituation. SDU’s rektor Henrik Dam har på grund af tavshedspligt ikke mulighed for at udtale sig om personalesager, men han oplyser, at SDU aldrig har givet en tjenstlig sanktion for at vise billeder af mænd med nøgen overkrop. -I min optik ville det være bizart at anse bare maver, blotlagte skuldre eller blottede knæ for nøgenbilleder, der kan danne grundlag for en påtale, advarsel eller afskedigelse.

Flere kvinder i forskning18.1.2019 10:48:57Pressemeddelelse

Danske og europæiske universiteter har i stigende grad fokus på at sikre større diversitet blandt dem der vælger forskervejen. Syddansk Universitets Gender Equality Team, der arbejder med ligestilling på universitetet, har således netop hjemtaget en bevilling på 22 millioner kroner fra EU til et projekt, der de næste fire år skal implementere ligestillingshandlingsplaner på SDU og 8 andre europæiske universiteter. Som koordinator står SDU i spidsen for projektet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum