Aalborg Universitet

International analyse: Danske ingeniøruddannelser blandt verdens bedste

Del

Det amerikanske topuniversitet MIT udpeger i ny stor kvalitativ rapport Aalborg Universitets ingeniøruddannelser som et forbillede for ingeniøruddannelser verden over

Nummer fire i verden. Så højt er Aalborg Universitets (AAU) ingeniøruddannelser placeret i en ny global rapport fra MIT, som analyserer verdens bedste ingeniøruddannelser. På listen overgås AAU kun af tre amerikanske universiteter Olin, MIT og Stanford. Analysen bygger på interviews med 178 førende eksperter inden for ingeniøruddannelse. Eksperterne fremhæver desuden AAU som en tidlig pioner inden for den problembaserede undervisning, som i dag vinder indpas på uddannelser verden over.

Problembaseret undervisning med afsæt i det virkelige liv, et højt niveau af både personlige og faglige færdigheder hos AAU-dimittenderne og konstant fokus på en undervisning, der lever op til arbejdsmarkedets udfordringer. Så overbevisende er MIT’s argumenter for AAU’s globale topplacering.

Seriøst afsæt i virkeligheden

Netop den styrke genkender både danske og internationale virksomheder, blandt andet Samsung, der har placeret en udviklingsafdeling klos op ad AAU.

- Det er altafgørende at have de allerbedste medarbejdere, og vi har stor gavn af at bo dør om dør med stedet, hvor nogle af de skarpeste ingeniører klækkes, siger HR-chef i Samsung Rikke Holmgaard, der mener, at AAU’s placering på listen er velfortjent.

Også blandt AAU’s ledelse vækker rapporten naturligvis begejstring. Rektor Per Michael Johansen er sikker på, at kombinationen af forskning i verdensklasse og dygtige undervisere er årsagen til den flotte placering.

- Denne anerkendelse er en kæmpe cadeau til vores medarbejdere. Jeg kan love, at vi strategisk arbejder intenst på at videreudvikle vores uddannelser, så de også om 10 år er blandt de bedste i verden, siger han.

FAKTA

 • De ti bedste ingeniøruddannelser i verden ifølge analysen:
  1. Olin, USA
  2. MIT, USA
  3. Stanford University, USA
  4. Aalborg Universitet (AAU), Danmark
  5. TU Delft, Holland
  6. UC London, UK
  7. Purdue University, US
  8. National University of Singapore
  9. Cambridge, UK
  10. Chalmers UT, Sverige
 • I rapporten er der desuden udarbejdet en liste, hvor resultaterne er justeret i forhold til eksperternes nationalitet. På denne liste indtager AAU en tredjeplads
 • Dansk Industri har igen i 2018 udpeget AAU som det danske universitet, der er bedst til at samarbejde med erhvervslivet.
 • Aalborg Universitet består af fem fakulteter – heraf uddanner de tre fakulteter ingeniører: Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
 • Læs hele rapporten fra MIT her The Global State of the Art in Engineering Education (Graham, Ruth 2018): http://news.mit.edu/2018/reimagining-and-rethinking-engineering-education-0327

Nøgleord

Kontakter

Bo Jeppesen, strategisk rådgiver, Aalborg Universitet, tlf. 61 40 40 61

Billeder

Links

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Innovativt design af fundamenter til havvindmøller kan næsten halvere prisen11.7.2018 08:00pressemeddelelse

Et sugebøttefundament til en havvindmølle, der kan samles med bolte på havnen, inden det sejles ud til sin placering. Det er resultatet af et projekt mellem Aalborg Universitet, Siemens Gamesa, Universal Foundation A/S og Fred. Olsen Wind Carrier A/S. Et resultat, der kan sænke prisen på fundamentet med op til 40 procent, og som i sidste ende også vil sænke forbrugernes elregning

Demente liver op i interaktion med menneskelignende robotter, men forsker advarer mod ukritisk brug9.7.2018 08:30pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt viser, at mennesker med svær demens har stor gavn af kontakt til sociale robotter. Det får dem til at live op, og de begynder at tale og blive socialt aktive. Men ifølge forskeren bag projektet, Jens Dinesen Strandbech, er der etiske udfordringer forbundet med teknologien. Der er således risiko for, at robotterne kan blive brugt til at passivisere besværlige demente borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum