DGI

Interessen for træneruddannelser i esport skyder i vejret

Del

Markant flere trænere i idrætsforeninger uddanner sig inden for esport. DGI’s uddannelser giver trænerne værktøjer til at give børnene bedre oplevelser.

Du bliver en bedre træner med en uddannelse i ryggen, Det gælder ikke kun inden for fodbold, gymnastik og løb – men også inden for esport.

DGI oplever en markant stigning i interessen for at tage en træneruddannelse i esport. Uddannelserne blev første gang udbudt i 2017, og sidste år tog 969 personer en uddannelse eller et kursus igennem DGI Esport.

Interessen skyldes, at flere idrætsforeninger tilbyder esportshold, og at DGI tilbyder nye og mere specialiserede træneruddannelser i esport.

”Foreningerne kan se, at den eneste vej til at skabe et esportstilbud med kvalitet er ved at have uddannede trænere. Der skal være en person i foreningen med fagligheden på plads, som forstår konceptet i at være træner. Det er derfor, vi tilbyder uddannelserne,” siger Christian Cramer Nielsen, der er esportskonsulent i DGI.

Uddannelse giver bedre trænere

En træneruddannelse i esport gør nemlig en forskel. Det oplevede Tårnborg IF Esport ved Korsør, der har fået uddannet hele 15 trænere på Grundtræneruddannelsen.

”Trænerne havde udfordringer med at give deres viden videre til børnene og gøre det sjovt at lære. Det har de kunnet bruge uddannelsen til. De kommer ikke ud som zonic, men de har en helt anden tilgang til at kunne strukturere en træning og en forening,” siger formand i TIF Esport Thomas Sonne Arvidson.

Det samme oplever Maria Nors Tindal fra Brovst Esport. Hun tog grundtræneruddannelsen, efter at hun selv havde spillet Counter Strike i mere end 15 år. Uddannelsen udviklede hende fra at være gamer til nu at kunne undervise i esport.

”Jeg vidste i forvejen alt om spillet, så det var godt at få noget mere faglighed om, hvordan jeg tilrettelægger en træning for forskellige spillere og aldersgrupper. Jeg har fået en masse værktøjer til, hvordan jeg skal kommunikere med børnene, og hvordan jeg får dem til at kommunikere bedre med hinanden,” siger hun.

Stort trænerpotentiale i gamere

DGI Esport forventer, at interessen for at tage en træneruddannelse i esport stiger endnu mere i 2020. For efterspørgslen er stor, fortæller Christian Cramer Nielsen.

”Der er ekstremt mange børn og unge, der gerne vil spille i en forening, men antallet af trænere er en begrænsning. Mange ved ikke, at de er potentielle trænere, men når de får uddannelsen, tror de mere på det. Det er med til at løfte dem,” siger han.

Det genkender Maria Nors Tindal, der ser et stort potentiale i de mange gamere som hende selv, der gerne bare vil vise andre, at det er megafedt at spille computer.

”Jeg kan virkelig kun anbefale det. Du bliver bare en bedre træner, og du kan give børnene en bedre oplevelse,”siger hun.

Fakta om træneruddannelser i DGI Esport

  • DGI Esport har siden 2017 haft en grundtræneruddannelsen. I 2019 kom der også en CS:GO B Træneruddannelse og Hjælpetræneruddannelse i esport.
  • I 2019 deltog 969 personer i DGI Esports uddannelser og kurser. Det er 309 flere end i 2018.
  • De fleste deltagere var trænere fra klubber og foreninger. Tidligere har en stor andel af deltagerne været lærere og pædagoger.
  • Der har de senere år været en markant stigning i interessen for esport. Over 140 idrætsforeninger i DGI tilbyder esport.
  • Alle DGI’s uddannelser for trænere og ledere havde i alt over 40.000 deltagere i 2019.

Nøgleord

Kontakter

Christian Cramer Nielsen, DGI Esportskonsulent. Tlf.: 40182137.Mail: christian.cramer.nielsen@dgi.dk

Maria Nors Tindal, træner i Brovst Esport. Tlf.: 26111952.Mail: marianors@live.dk

Thomas Sonne Arvidson, Formand i Tårnborg IF Esport. Tlf.: 20351315. Mail: thomas@arvidson.dk

Tobias Eichner Larsen, pressemedarbejder i DGI. Tlf. 6169 6618, Mai: tobias.larsen@dgi.dk

Billeder

Foto af Maria Nors Tindal, træner i Brovst Esport
Foto af Maria Nors Tindal, træner i Brovst Esport
Download

Links

Information om DGI

DGI
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40https://www.dgi.dk/

DGI arbejder målrettet for at styrke motion og breddeidræt i Danmark. Vi tror på glæden ved idræt og på styrken i foreningsfællesskabet. DGI's 6400 foreninger har over 1,6 mio. medlemmer. 

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

Landsbyerne i landsbyfællesskabet Østdjurs er blevet mere robuste af samarbejde11.6.2020 05:01:00 CESTPressemeddelelse

Landsbyer, der samarbejder i en klynge, gør den enkelte landsby mere robust. Det viser en evaluering fra Aalborg Universitet af landsbyklynger i hele Danmark. Landsbyfællesskabet Østdjurs, som består af 14 minde landsbyer i de fire sogne Rosmus, Hyllested, Tirstrup og Fuglslev, har også haft glæde af samarbejdet og er gennem fokus på bosætning og bæredygtighed kommet på forkant med fremtiden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum