Region Hovedstaden

Interessante anbefalinger om Lifescience

Del

Der er mange interessante punkter blandt de 17 anbefalinger, som regeringens vækstteam for Lifescience i dag fremlagde, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) kvitterer for Vækstteamets udspil:

- Målet er, at Greater Copenhagen skal være et af de fem mest foretrukne steder i verden til udvikling af sundheds- og velfærdsløsninger. Jeg er optaget af, at vi får skabt en struktur, hvor samarbejdet om kliniske forsøg skaber værdi og er meningsfuldt for både patienter, virksomheder og forskere, og hvor vi bruger pengene optimalt. Det er afgørende for, at vi fremover kommer i mål med at realisere de gode ideer inden for life science til konkrete produkter med udgangspunkt i patienternes behov.

- Det kommer patienterne til gavn i form af bedre behandling, når virksomheder får lettere adgang til at udvikle nye løsninger og ny medicin i samarbejde med hospitalerne. Her i Greater Copenhagen har vi allerede solide erfaringer med partnerskaber mellem virksomheder og sundhedsvæsnet, fx NEXT-samarbejdet. Vi er da også det sted i landet, hvor langt størstedelen af virksomheders investeringer i forskning og innovation finder sted. De erfaringer er vi klar til at dele samt udvikle og bygge videre på – bl.a. med at styrke samarbejdet om NEXT og Én indgang, så vi sammen kan fastholde og tiltrække flere kliniske studier. Netop vigtigheden af at skabe rammerne for koordination af forskning har vi dyb respekt for, og derfor har vi startet en stærkt samarbejde mellem Københavns Universitet og Region Hovedstadens excellente forskningsmiljøer med det nye Copenhagen Health Science Partners.

- Nu må vi sammen med stat og virksomheder tage hul på diskussionen af, hvordan et sådant samarbejde skal organiseres og finansieres, men vi ser meget positivt på, at man fra regeringens side vil udarbejde en vækstplan og kigge på flere ressourcer til området, hvilket også skal gå hånd i hånd med, at der uddannes flere speciallæger samt industriteknikere, der kan varetage essentielle funktioner hos industrien.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Det dansk-svenske ReproUnion-projekt når finalen i EU´s prestigefyldte RegioStars Awards18.6.2018 13:10pressemeddelelse

Blandt over 100 EU-støttede projekter fra hele Europa er netop det dansk-svenske, ReproUnion-projekt, gået videre til den prestigefyldte finale i konkurrencen om at blive Europas bedste projekt støttet af Samhørighedsfonden. Med afsæt i Medicon Valley-regionens unikke kompetencer på området, har ReproUnion til formål at styrke forskning, udvikling og tilgængelighed inden for behandling af ufrivillig barnløshed, som er et stigende problem i Europas aldrende befolkninger, og de hidtidige resultater har vakt opmærksomhed i Bruxelles.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum