Interaktiv konference om nyskabende spiseoplevelser
Hvorfor spiser folk som de gør? Hvordan påvirker digital information vores fysiske virkelighed? Hvilken rolle kan teknologien spille i skabelsen af nye madoplevelser? Hvordan kan vi gentænke, hvad det betyder at spise sammen?
Dette er nogle af de spørgsmål, der vil blive stillet på ReThink Eating Conference 2020, der finder sted online den 3. december. Konferencen er gratis og åben for alle interesserede.
Adjunkt Qian Janice Wang fra forskergruppen Fødevarekvalitet, Perception & Samfund ved Aarhus Universitets Institut for Fødevarer er vært for ReThink Eating Conference 2020. Konferencen er en del af hendes Young Researcher Fellowship-projekt "Virtuelle og forstærkede smage: Udvidelse af menneskelig smagsopfattelse via nye sensoriske input" under Carlsbergfondet, hvor hun undersøger, hvordan vi kan bruge teknologi til at skabe nye spiseoplevelser.
Ikke en traditionel konference
- ReThink Eating 2020 er ikke en traditionel konference. Det er en invitation til at folk med forskellige baggrunde og discipliner kan mødes og brainstorme om fremtidens spiseoplevelser. På grund af COVID-krisen står det mere klart end nogensinde, at vi ikke kun skal gentænke, hvad vi spiser, men også hvordan vi spiser, og hvem vi kan dele et måltid med, siger Janice.
Den tværfaglige konference består ikke alene af hovedtaleren professor Charles Spence fra University of Oxford, der stiller spørgsmålet: Hvor er alle de magiske mad- og drikkeoplevelser? - Den består også af brainstorm-workshops, modererede interviews med spørgsmål fra publikum og en online eksperimentel middag.
- Når vi har en onlinekonference, skal vi ikke bare kopiere det, vi gør i det virkelige liv. Vi bør undersøge, hvad den digitale verden kan tilbyde os, som den fysiske verden ikke kan, siger Janice.
Janice, der har en baggrund inden for datalogi og eksperimentel psykologi, håber, at konferencen vil tiltrække folk med forskellig baggrund - forskere, studerende og enhver, der arbejder med mad, herunder kokke og andre fagfolk, der er interesserede i de muligheder, som ny teknologi tilbyder.
- Jeg håber, at der kan genereres nye forskningsideer på konferencen, og at vi kan skabe nye tværfaglige samarbejder - og i sidste ende flere nyskabende madoplevelser, siger Janice.
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Kontakt
Adjunkt Qian Janice Wang
Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
E-mail: qianjanice.wang@food.au.dk
Telefon: 22319864
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Fagligt grundlag skal ruste borgere og myndigheder til at håndtere ulve i Danmark20.10.2025 13:18:27 CEST | Pressemeddelelse
Nu får borgere og myndigheder viden og redskaber til at forstå, dokumentere og håndtere ulves adfærd – både ved naturlig og problematisk adfærd.
Ny professor på AU FOOD: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”9.10.2025 14:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, og 31. oktober giver hun sin tiltrædelsesforelæsning i Agro Food Park for alle interesserede. Professoren er dog langt fra ny på instituttet, hvor hun i mange år har været sektionsleder for forskergruppen Plant, Food and Sustainability og leder for forsøgsstationen AU Auning og har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed.
Mini-organer afslører, hvordan livmoderhalsen selv bekæmper infektioner3.10.2025 20:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Ved hjælp af laboratoriedyrkede mini-organer har forskere fra Aarhus Universitet afsløret, hvordan celler i livmoderhalsen aktivt opdager og bekæmper infektioner. Opdagelsen baner vejen for nye behandlinger mod kønssygdomme og ufrivillig barnløshed.
PFAS i dansk hjortevildt udgør ikke en sundhedsrisiko1.10.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der har over de senere år vist sig stort indhold af PFAS i ænder fra nogle danske lokaliteter, og derfor har der været stor interesse for, om hjortevildt også har koncentrationer af de farlige PFAS-stoffer, der ligger over de anerkendte grænseværdier.
Nyt forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød30.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum