Interaktiv konference om nyskabende spiseoplevelser
Hvorfor spiser folk som de gør? Hvordan påvirker digital information vores fysiske virkelighed? Hvilken rolle kan teknologien spille i skabelsen af nye madoplevelser? Hvordan kan vi gentænke, hvad det betyder at spise sammen?
Dette er nogle af de spørgsmål, der vil blive stillet på ReThink Eating Conference 2020, der finder sted online den 3. december. Konferencen er gratis og åben for alle interesserede.
Adjunkt Qian Janice Wang fra forskergruppen Fødevarekvalitet, Perception & Samfund ved Aarhus Universitets Institut for Fødevarer er vært for ReThink Eating Conference 2020. Konferencen er en del af hendes Young Researcher Fellowship-projekt "Virtuelle og forstærkede smage: Udvidelse af menneskelig smagsopfattelse via nye sensoriske input" under Carlsbergfondet, hvor hun undersøger, hvordan vi kan bruge teknologi til at skabe nye spiseoplevelser.
Ikke en traditionel konference
- ReThink Eating 2020 er ikke en traditionel konference. Det er en invitation til at folk med forskellige baggrunde og discipliner kan mødes og brainstorme om fremtidens spiseoplevelser. På grund af COVID-krisen står det mere klart end nogensinde, at vi ikke kun skal gentænke, hvad vi spiser, men også hvordan vi spiser, og hvem vi kan dele et måltid med, siger Janice.
Den tværfaglige konference består ikke alene af hovedtaleren professor Charles Spence fra University of Oxford, der stiller spørgsmålet: Hvor er alle de magiske mad- og drikkeoplevelser? - Den består også af brainstorm-workshops, modererede interviews med spørgsmål fra publikum og en online eksperimentel middag.
- Når vi har en onlinekonference, skal vi ikke bare kopiere det, vi gør i det virkelige liv. Vi bør undersøge, hvad den digitale verden kan tilbyde os, som den fysiske verden ikke kan, siger Janice.
Janice, der har en baggrund inden for datalogi og eksperimentel psykologi, håber, at konferencen vil tiltrække folk med forskellig baggrund - forskere, studerende og enhver, der arbejder med mad, herunder kokke og andre fagfolk, der er interesserede i de muligheder, som ny teknologi tilbyder.
- Jeg håber, at der kan genereres nye forskningsideer på konferencen, og at vi kan skabe nye tværfaglige samarbejder - og i sidste ende flere nyskabende madoplevelser, siger Janice.
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Kontakt
Adjunkt Qian Janice Wang
Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
E-mail: qianjanice.wang@food.au.dk
Telefon: 22319864
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Dobbelt høst: Solpaneler og afgrøder kan dele mark – uden tab15.9.2025 06:04:00 CEST | Pressemeddelelse
Et dansk forsøg med lodrette, bifaciale solceller midt i korn- og kløvermarker viser, at landmænd kan høste både strøm og afgrøder på samme areal – og endda med større opbakning fra lokalbefolkningen end traditionelle solcelleparker.
Levende cement: Forskere laver bygninger om til energilager11.9.2025 06:02:00 CEST | Pressemeddelelse
Ved at blande energiproducerende mikroorganismer ind i cement, har forskere fra Aarhus Universitet skabt et levende superkondensator-materiale, der kan lagre strøm og endda gendanne sin kapacitet. Teknologien kan bane vej for selvforsynende bygninger og infrastruktur.
Nyt madmarked i Aarhus støtter lokale landbrug9.9.2025 13:30:31 CEST | Pressemeddelelse
Kan direkte handel mellem landmand og forbruger styrke lokalt landbrug? Aarhus Universitet undersøger nu en ny handelsmodel, initieret af frivillige, der kan gøre fødevarehandel mere nærværende og bæredygtig.
Kartoffelskimmel respekterer ikke markskel – derfor må hele erhvervet arbejde sammen8.9.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med udfasningen af 23 PFAS-sprøjtemidler står danske landmænd over for markante udfordringer. Ifølge professor Jørgen E. Olesen kræver løsningen en kombination af forebyggelse, nye teknologier og tæt samarbejde på tværs af erhvervet, hvor også økologien må tage del i ansvaret.
Forskere advarer: Dyrevelfærden risikerer at blive overset i jagten på klimamål2.9.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny rapport fra Aarhus Universitet viser, at klimaindsatser i landbruget kan have skjulte konsekvenser for dyrene – og peger på veje til at integrere dyrevelfærd i bæredygtighedsanalyser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum