Interaktiv konference om nyskabende spiseoplevelser
Hvorfor spiser folk som de gør? Hvordan påvirker digital information vores fysiske virkelighed? Hvilken rolle kan teknologien spille i skabelsen af nye madoplevelser? Hvordan kan vi gentænke, hvad det betyder at spise sammen?
Dette er nogle af de spørgsmål, der vil blive stillet på ReThink Eating Conference 2020, der finder sted online den 3. december. Konferencen er gratis og åben for alle interesserede.
Adjunkt Qian Janice Wang fra forskergruppen Fødevarekvalitet, Perception & Samfund ved Aarhus Universitets Institut for Fødevarer er vært for ReThink Eating Conference 2020. Konferencen er en del af hendes Young Researcher Fellowship-projekt "Virtuelle og forstærkede smage: Udvidelse af menneskelig smagsopfattelse via nye sensoriske input" under Carlsbergfondet, hvor hun undersøger, hvordan vi kan bruge teknologi til at skabe nye spiseoplevelser.
Ikke en traditionel konference
- ReThink Eating 2020 er ikke en traditionel konference. Det er en invitation til at folk med forskellige baggrunde og discipliner kan mødes og brainstorme om fremtidens spiseoplevelser. På grund af COVID-krisen står det mere klart end nogensinde, at vi ikke kun skal gentænke, hvad vi spiser, men også hvordan vi spiser, og hvem vi kan dele et måltid med, siger Janice.
Den tværfaglige konference består ikke alene af hovedtaleren professor Charles Spence fra University of Oxford, der stiller spørgsmålet: Hvor er alle de magiske mad- og drikkeoplevelser? - Den består også af brainstorm-workshops, modererede interviews med spørgsmål fra publikum og en online eksperimentel middag.
- Når vi har en onlinekonference, skal vi ikke bare kopiere det, vi gør i det virkelige liv. Vi bør undersøge, hvad den digitale verden kan tilbyde os, som den fysiske verden ikke kan, siger Janice.
Janice, der har en baggrund inden for datalogi og eksperimentel psykologi, håber, at konferencen vil tiltrække folk med forskellig baggrund - forskere, studerende og enhver, der arbejder med mad, herunder kokke og andre fagfolk, der er interesserede i de muligheder, som ny teknologi tilbyder.
- Jeg håber, at der kan genereres nye forskningsideer på konferencen, og at vi kan skabe nye tværfaglige samarbejder - og i sidste ende flere nyskabende madoplevelser, siger Janice.
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Kontakt
Adjunkt Qian Janice Wang
Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
E-mail: qianjanice.wang@food.au.dk
Telefon: 22319864
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Forskere sætter hvepse ind i kampen mod skadedyr på kål27.6.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Du er garanteret også skide irriteret over hvepse, der går i din marmelademad eller din øl, når du sidder og nyder sommeren. Nu undersøger forskere, om man kan spinde guld på det lille ’møjdyr’, ved at bruge hvepse til en mere bæredygtig produktion af kål og andre afgrøder, der plages af sommerfuglelarver.
Din shampoo, balsam og sæbe kan være giftig for smådyr i vandet26.6.2025 11:46:58 CEST | Pressemeddelelse
Stofferne i plejeprodukterne er indtil nu fløjet under myndighedernes radar. Det har nemlig ikke været lovpligtigt at teste dem.
Nu kan alle hjælpe med at overvåge naturen i Lille Vildmose18.6.2025 07:28:31 CEST | Pressemeddelelse
I Lille Vildmose er en ny aktivitet i gang, hvor helt almindelige mennesker kan være med til at overvåge naturens udvikling. Aktiviteten er finansieret af projektet Wet Horizons og handler om at inddrage alle, der har lyst, i arbejdet med at genskabe og beskytte moserne.
Elvira vil gøre op med 40 år gamle tal: Vi skal opdatere den måde, vi udregner metanudledning fra grise17.6.2025 12:58:16 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt projekt på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab vil opdatere beregningsgrundlaget for metanudledning fra grise, så de nationale emissionsopgørelser i fremtiden bliver mere retvisende.
Havet gemmer på fremtidig kviksølvforurening i Grønland12.6.2025 04:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danske forskere har vist, at der kan ligge hundrede af års gammel kviksølvforurening i havene, som vil fortsætte med at påvirke dyr og planter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum