Beskæftigelsesministeriet

Intensivt jobrettet forløb får langtidsledige indvandrere i job

Del

Det såkaldte integrationspålæg, der blev indført som forsøg med kontanthjælpsreformen, har fået flere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere fra lande uden for EU i arbejde. Det viser en ny effektevaluering.

Forsøget med integrationspålæg har bestået af dels intensivt jobrettede samtaleforløb, dels tidlig tilknytning til det ordinære arbejdsmarked i form af løntilskud eller praktik, samt parallel støtte som fx ret til en jobstøtte-mentor. Det er metoder, som også bliver benyttet i det nuværende satspuljeprojekt "Flere skal med".


Samlet set har deltagerne i forsøget med integrationspålæg arbejdet en ½- 1 uge længere end kontrolgruppen, set over en periode på 16 måneder. Effekten stiger til 1-2 uger, når man medregner uger med supplerende ydelser ved siden af arbejdstimerne. Deltagerne har i gennemsnit også været mellem 1,6 og 8 uger længere i virksomhedspraktik end kontrolgruppen og dermed i højere grad fået en trædesten til det ordinære jobmarked.


Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vi taler ikke om nogen kæmpe effekt. Her skal man til gengæld huske på, at vi har at gøre med en gruppe, som er meget langt væk fra arbejdsmarkedet - og som i øvrigt har opbrugt deres ret til danskundervisning, og så er det værd at glæde sig over, at de i højere grad er kommet i job. Det er også derfor, at vi gør brug af netop de her metoder i det store beskæftigelsesprojekt "Flere skal med", hvor vi også allerede begynder at se gode resultater. Den store reform af beskæftigelseslovgivningen, som et bredt flertal i Folketinget netop har aftalt, giver fremover jobcentrene mulighed for mere frit at bruge de forskellige metoder, som, de vurderer, får den enkelte ledige hurtigst muligt i arbejde. Med dette forsøg kan vi se, at eksempelvis en gruppe som den her i højere grad kommer i job, hvis man planlægger indsatsen, så den finder sted i en almindelig virksomhed og er rettet specifikt mod den enkeltes udfordringer og behov.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum