Beskæftigelsesministeriet

Intensivt jobrettet forløb får langtidsledige indvandrere i job

Del

Det såkaldte integrationspålæg, der blev indført som forsøg med kontanthjælpsreformen, har fået flere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere fra lande uden for EU i arbejde. Det viser en ny effektevaluering.

Forsøget med integrationspålæg har bestået af dels intensivt jobrettede samtaleforløb, dels tidlig tilknytning til det ordinære arbejdsmarked i form af løntilskud eller praktik, samt parallel støtte som fx ret til en jobstøtte-mentor. Det er metoder, som også bliver benyttet i det nuværende satspuljeprojekt "Flere skal med".


Samlet set har deltagerne i forsøget med integrationspålæg arbejdet en ½- 1 uge længere end kontrolgruppen, set over en periode på 16 måneder. Effekten stiger til 1-2 uger, når man medregner uger med supplerende ydelser ved siden af arbejdstimerne. Deltagerne har i gennemsnit også været mellem 1,6 og 8 uger længere i virksomhedspraktik end kontrolgruppen og dermed i højere grad fået en trædesten til det ordinære jobmarked.


Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vi taler ikke om nogen kæmpe effekt. Her skal man til gengæld huske på, at vi har at gøre med en gruppe, som er meget langt væk fra arbejdsmarkedet - og som i øvrigt har opbrugt deres ret til danskundervisning, og så er det værd at glæde sig over, at de i højere grad er kommet i job. Det er også derfor, at vi gør brug af netop de her metoder i det store beskæftigelsesprojekt "Flere skal med", hvor vi også allerede begynder at se gode resultater. Den store reform af beskæftigelseslovgivningen, som et bredt flertal i Folketinget netop har aftalt, giver fremover jobcentrene mulighed for mere frit at bruge de forskellige metoder, som, de vurderer, får den enkelte ledige hurtigst muligt i arbejde. Med dette forsøg kan vi se, at eksempelvis en gruppe som den her i højere grad kommer i job, hvis man planlægger indsatsen, så den finder sted i en almindelig virksomhed og er rettet specifikt mod den enkeltes udfordringer og behov.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 201821.2.2019 14:01:35Pressemeddelelse

I december 2018 var der 2.767.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.100 flere job i december måned. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - I december 2018 kom der 2.100 flere private job. Ser man tilbage til sommeren 2015, hvor regeringen kom til, er der i alt kommet 161.400 flere private job. - Beskæftigelsestallet for december måned viser igen, at dansk økonomi har det rigtig godt. BNP er fra 2015 til 2017 i gennemsnit vokset med over to pct. om året, og vi forventer det samme for 2018. Det er ikke kun godt for det danske samfund, men også for den enkelte dansker, der i de gode tider har lettere ved at finde arbejde. - Det kan også ses på antallet af personer i kontanthjælpssystemet. Fra april 2016 til oktober 2018 er antallet faldet med 31.900 såkaldte fuldtidspersoner, når man tager højde for sæsonudsving. Det er et fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere på over 20 pct. - Jobfremgangen har fået fat i hele Danmark, og nu er det især dansk

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum