AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Integrationen går den rigtige vej for stort set alle aldersgrupper

Del
Ikke-vestlige indvandreres beskæftigelsesfrekvens er højere end i 2008 blandt alle aldersgrupper over 24 år, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Udviklingen er sket i takt med den generelle fremgang på arbejdsmarkedet de senere år.

BESKÆFTIGELSE

Det er ikke bare blandt lønmodtagerne generelt, at den rekordhøje fremgang rammer det danske arbejdsmarked. Også blandt ikke-vestlige indvandrere sætter beskæftigelsen rekord på rekord, og det sker for stort set alle aldersgrupper.

Det viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd lavet på baggrund af Danmarks Statistik-data, der går frem til fjerde kvartal 2021.

”Aldrig før har så mange lønmodtagere været i beskæftigelse, og den ekstra gode nyhed er, at ikke-vestlige indvandrere for alvor har taget del i jobfesten. Det er enormt positivt og viser, hvordan gode konjunkturer virkelig kan åbne arbejdsmarkedet for grupper, der normalt kan have svært ved at komme ind,” siger Jon Nielsen, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Analysen er delt op i aldersintervaller a fem år. I otte ud af ti aldersintervaller er beskæftigelsesfrekvensen blandt ikke-vestlige indvandrere højere end i 2008. Det vil sige alle aldersgrupper over 24 år.

”Arbejdsmarkedet var i fremgang før coronakrisen og kom buldrende ud af pandemien. Det har været med til at skabe rift om arbejdskraften, der har givet ikke-vestlige indvandrere bedre mulighed for at få arbejde, og det har sat sig på tværs af aldersgrupperne,” siger Jon Nielsen.

Ved udgangen af 2021 var 57,2 procent af de 15-64-årige ikke-vestlige indvandrere i arbejde. Det er 7 procentpoint højere end i starten af 2008, før finanskrisens udbrud.

”Beskæftigelsespolitikken og aktiveringsindsatsen er blevet bedre til at møde ikke-vestlige indvandrere som jobparate. For eksempel har indsatser om målrettet aktiveringsforløb ude i virksomhederne og specialiserede teams i visse kommuner haft en positiv effekt på beskæftigelsen for denne gruppe,” siger Jon Nielsen.

Læs analysen her

Analysens hovedkonklusioner

  • Det danske arbejdsmarked stod stærkt ved indgangen til de senere måneders international tumult. Beskæftigelsesfrekvensen for både ikke-vestlige indvandrere og personer med dansk herkomst var historisk høj, både når man ser på de 15-64-årige under ét, og når man ser bredt på de ikke-vestlige indvandrere.
  • For personer med dansk herkomst er beskæftigelsesfrekvensen for de unge aldrig kommet sig oven på finanskrisen. For aldersgrupperne under 40 år er beskæftigelsesfrekvensen fortsat lavere end den hidtidige rekord i 2008. Omvendt er beskæftigelsesfrekvensen for de ældre aldersgrupper over 40 år højere end i 2008.
  • For de ikke-vestlige indvandrere er beskæftigelsesfrekvensen højere end i 2008 for alle aldersgrupperne over 24 år. Samtidig er beskæftigelsesfrekvensen for ikke-vestlige indvandrere i løbet af de sidste fem-seks år langsomt men sikkert kommet tættere på danskernes beskæftigelsesfrekvens. Faktisk er beskæftigelsesgabet mellem personer med dansk herkomst og ikke-vestlige indvandrere indsnævret for alle aldersgrupper – dog ikke for de 60-64-årige.

Læs analysen her

Kontakter

Billeder

Links

Information om AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Reventlowsgade 14, 1. sal
1651 København V

3355 7710https://www.ae.dk/

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er en økonomisk-politisk tænketank og et samfundsøkonomisk analyseinstitut, der arbejder for at fremme den sociale retfærdighed i Danmark. AE’s overordnede formål er at udarbejde og formidle samfunds- og erhvervsøkonomisk viden samt løsningsideer til gavn for lønmodtagerne og for at fremme den sociale retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Analyse: Liberal Alliances spareplaner vil koste titusindvis af medarbejdere i det offentlige på fire år13.4.2024 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man gennemfører Liberal Alliances spareforslag i den offentlige sektor, svarer det til, at der i perioden 2026-2030 skal spares 30.000 offentligt ansatte væk, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). I samme periode øges medarbejderbehovet som følge af aldrende befolkning. Dermed efterlader Liberal Alliances politik et samlet gab på 39.000 medarbejdere.

Akademikere udgør 11,5 procent af Københavns Kommune ansatte. I Esbjerg udgør de 3,7 procent5.4.2024 05:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Se tallet for din kommune: Der er store forskelle på, hvor mange af den enkelte kommunes ansatte, der har akademisk baggrund, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). På landsplan er der kommet 10.000 flere kommunale fuldtidsakademikere siden 2007, selvom den samlede kommunale beskæftigelse er faldet med 5.900 fuldtidspersoner. I regionerne er der ansat 6.000 flere akademiske fuldtidspersoner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye