SEAS-NVE

Institution fik klimavenlig varme til halv pris

Del

Varmeomkostningerne faldt med 45 procent og CO2-udledningen med 90 procent, da den sociale institution Rønnegården skiftede utidssvarende varmeanlæg ud med et centralt biomassefyr. Det viser en ny analyse fra energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE.

I tæt samarbejde med SEAS-NVE har Den Sociale Virksomhed og Region Hovedstaden skåret kraftigt ned på varmeomkostninger og CO2-udledning på institutionen Rønnegården ved Hillerød.

En række mindre, utidssvarende varmeanlæg blev erstattet af et centralt biomassefyr, der nu leverer varme til alle Rønnegårdens 9 bygninger. Løsningen sparer cirka 650.000 kroner om året, sænker CO2-udledningen med 90 procent og finansierer sig selv på kun 3,8 år.

- Vi blev overraskede over, hvor meget der kunne spares – både i kroner og CO2. Analysen gav os en hurtig beslutningsproces, og på baggrund af de gode erfaringer valgte vi også at lade SEAS-NVE styre udbud og byggeprojekt, siger Erling Henry Andersen fra Den Sociale Virksomhed.

Nøglefærdig løsning

Efter analysefasen udarbejdede og gennemførte SEAS-NVE's energirådgiver et såkaldt funktionsudbud. Det vil sige et udbud, der bygger på en detaljeret beskrivelse af kravene til det færdige anlæg.

– I sager som denne er det bedre at beskrive anlæggets funktion, end hvordan det skal udføres. Ved at sætte behovene i centrum, kan vi bedre afsøge markedet for de bedste løsninger. Vi fik tre tilbud og valgte det billigste, hvor prisen var cirka 20 procent lavere. Byggeriet er gået som planlagt, og anlægget er nu sat i drift, siger energirådgiver og specialist i vedvarende energi Kristian Leinum fra SEAS-NVE.

Vigtig beskæftigelse til beboerne

Foruden de markante besparelser har valget af et centralt biomassefyr til træflis også givet en ny vigtig arbejdsopgave til beboerne. På Rønnegården lægger personalet vægt på at inddrage beboerne i den daglige drift. Ansvar og medbestemmelse skaber mening og styrker følelsen af at høre til.

– Et biomassefyr skal tilses dagligt, og vi har også indkøbt udstyr, så vi selv kan producere flis af træ fra egen jord. På den måde passer løsningen også godt til Rønnegården. Vi er meget tilfredse med resultatet, og måden SEAS-NVE har styret tingene på, siger Erling Henry Andersen.

Mere information?

For flere oplysninger om SEAS-NVE's analyse og projektering af Rønnegårdens klimavenlige varmeløsning, kontakt venligst kommunikationskonsulent Christian Hørdum Andersen, T: 28222550, M: crh@seas-nve.dk 

Nøgleord

Kontakter

For flere oplysninger om SEAS-NVE's analyse og projektering af Rønnegårdens klimavenlige varmeløsning, kontakt venligst kommunikationskonsulent Christian Hørdum Andersen, T: 28222550, M: crh@seas-nve.dk

Billeder

Information om SEAS-NVE

SEAS-NVE
SEAS-NVE
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.seas-nve.dk/

Følg pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra SEAS-NVE

SEAS-NVE vil bekæmpe digital ulighed med milliardstor fiberudrulning3.10.2018 13:03pressemeddelelse

Danmarks største andelsejede energi- og fibernetkoncern, SEAS-NVE vil sikre alle lige gode muligheder for at deltage i nutidens og fremtidens digitale samfund. SEAS-NVE tilfører derfor 3,4 mia. kr. i en fiberudrulning på det vestlige og sydlige Sjælland, Lolland, Falster og øerne over de næste fem år gennem datterselskabet Fibia. Ambitionen er, at alle selskabets andelshavere inden udgangen af 2023 tilbydes adgang til 1 Gb/s (1000/1000 Mbit) fremtidssikret fibernet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum