SEAS-NVE

Institution fik klimavenlig varme til halv pris

Del

Varmeomkostningerne faldt med 45 procent og CO2-udledningen med 90 procent, da den sociale institution Rønnegården skiftede utidssvarende varmeanlæg ud med et centralt biomassefyr. Det viser en ny analyse fra energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE.

I tæt samarbejde med SEAS-NVE har Den Sociale Virksomhed og Region Hovedstaden skåret kraftigt ned på varmeomkostninger og CO2-udledning på institutionen Rønnegården ved Hillerød.

En række mindre, utidssvarende varmeanlæg blev erstattet af et centralt biomassefyr, der nu leverer varme til alle Rønnegårdens 9 bygninger. Løsningen sparer cirka 650.000 kroner om året, sænker CO2-udledningen med 90 procent og finansierer sig selv på kun 3,8 år.

- Vi blev overraskede over, hvor meget der kunne spares – både i kroner og CO2. Analysen gav os en hurtig beslutningsproces, og på baggrund af de gode erfaringer valgte vi også at lade SEAS-NVE styre udbud og byggeprojekt, siger Erling Henry Andersen fra Den Sociale Virksomhed.

Nøglefærdig løsning

Efter analysefasen udarbejdede og gennemførte SEAS-NVE's energirådgiver et såkaldt funktionsudbud. Det vil sige et udbud, der bygger på en detaljeret beskrivelse af kravene til det færdige anlæg.

– I sager som denne er det bedre at beskrive anlæggets funktion, end hvordan det skal udføres. Ved at sætte behovene i centrum, kan vi bedre afsøge markedet for de bedste løsninger. Vi fik tre tilbud og valgte det billigste, hvor prisen var cirka 20 procent lavere. Byggeriet er gået som planlagt, og anlægget er nu sat i drift, siger energirådgiver og specialist i vedvarende energi Kristian Leinum fra SEAS-NVE.

Vigtig beskæftigelse til beboerne

Foruden de markante besparelser har valget af et centralt biomassefyr til træflis også givet en ny vigtig arbejdsopgave til beboerne. På Rønnegården lægger personalet vægt på at inddrage beboerne i den daglige drift. Ansvar og medbestemmelse skaber mening og styrker følelsen af at høre til.

– Et biomassefyr skal tilses dagligt, og vi har også indkøbt udstyr, så vi selv kan producere flis af træ fra egen jord. På den måde passer løsningen også godt til Rønnegården. Vi er meget tilfredse med resultatet, og måden SEAS-NVE har styret tingene på, siger Erling Henry Andersen.

Mere information?

For flere oplysninger om SEAS-NVE's analyse og projektering af Rønnegårdens klimavenlige varmeløsning, kontakt venligst kommunikationskonsulent Christian Hørdum Andersen, T: 28222550, M: crh@seas-nve.dk 

Nøgleord

Kontakter

For flere oplysninger om SEAS-NVE's analyse og projektering af Rønnegårdens klimavenlige varmeløsning, kontakt venligst kommunikationskonsulent Christian Hørdum Andersen, T: 28222550, M: crh@seas-nve.dk

Billeder

Information om SEAS-NVE

SEAS-NVE
SEAS-NVE
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.seas-nve.dk/

Følg pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Ildsjælepris: Hun hædres for at aktivere en hel by29.9.2017 19:38pressemeddelelse

Lotte Krogh Nielsen bor i Stenlille, som hun lever og ånder for. I august samlede hun bl.a. 6000 mennesker – det tredobbelte af Stenlilles samlede antal indbyggere – til årets eventuge ”Sjov i Gaden”. Gennem flere år har hun arbejdet benhårdt for at skabe et andet billede end det ofte negativt portrætterede billede af livet i en lille by på landet. Hendes utrættelige indsats hædres nu, da hun modtager SEAS-NVE’s Ildsjælepris og 25.000 kroner.

En hjælpende hånd til lokale fællesskaber1.9.2017 06:00pressemeddelelse

Hvad har kodepirater, en biavler, en byggefestival, en veteranhave, en idrætsforening, en grundejerforening, en spillemandsforening, et forsamlingshus og en kræftforening til fælles? De har alle søgt og modtaget en hjælpende hånd fra SEAS-NVE’s donationsprogram til at udvikle deres lokale projekter tilbage i marts. Nu uddeles igen 100.000 kroner til ti forskellige fællesskaber i region Sjælland med deadline den 10. september.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum