TEKNIQ Installatørernes Organisation

Installatører har svært ved at skaffe arbejdskraft

Del

De danske installationsvirksomheder oplever i stigende grad, at det er en udfordring at skaffe medarbejdere. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra brancheorganisationen TEKNIQ.

Danske installatørers vurdering af mulighederne for at rekruttere arbejdskraft.
Danske installatørers vurdering af mulighederne for at rekruttere arbejdskraft.

De danske installationsvirksomheder har fået sværere ved at finde nye medarbejdere. I en ny medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Installatørernes Organisation svarer 58 procent af virksomhederne, at det er sværere at rekruttere medarbejdere i dag end for 12 måneder siden (mens kun to procent siger, det er blevet lettere). I 2016 var det tilsvarende tal på 54 procent og i 2014 helt nede på 23 procent.

”Det er en naturlig konsekvens af, at der igen er kommet gang i installationsbranchen, og at ordrebøgerne gradvist bliver fyldt. Det er selvfølgelig positivt. Men vi risikerer, at manglen på arbejdskraft kan blive en alvorlig stopklods for væksten, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.

Faktisk har hele 27 procent af installationsvirksomhederne i april måned oplevet at søge forgæves efter arbejdskraft.

”Heldigvis er installationsbranchen god til at finde løsninger, når opgaverne skal udføres. Men de nye tal viser, at rekrutteringen af medarbejdere er en udfordring, som skal løses her og nu.”

”El- og vvs-installatørerne har tradition for at ansætte flere lærlinge, og det bliver der mere end nogensinde brug for nu, og der arbejdes også intenst på at styrke optaget på uddannelserne. Samtidig er der behov for at trække flere af de elektrikere og vvs’ere, som tidligere har forladt branchen, tilbage til installationsvirksomhederne,” siger Tina Voldby.

Og der er ikke umiddelbart meget, som tyder på, at det bliver lettere at rekruttere de kommende år. I 2017 svarede 54 procent af installatørerne, at de forventer, det vil blive sværere at rekruttere arbejdskraft de kommende to år, end det er i dag. Det skyldes ikke mindst, at der er en forventning om fortsat vækst i branchen og dermed et øget behov for arbejdskraft.

TEKNIQs tal bekræftes desuden af den netop offentliggjorte undersøgelse fra STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering), der viser, at både elektrikere og vvs’ere er på top-10 over de stillingsbetegnelser med størst rekrutteringsudfordringer.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger: Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ, mobil 20 12 82 83

Billeder

Danske installatørers vurdering af mulighederne for at rekruttere arbejdskraft.
Danske installatørers vurdering af mulighederne for at rekruttere arbejdskraft.
Download
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ
Download

Information om TEKNIQ Installatørernes Organisation

TEKNIQ Installatørernes Organisation
TEKNIQ Installatørernes Organisation
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ repræsenterer 2.800 tekniske installationsvirksomheder. Installationsbranchen beskæftiger 44.000 medarbejdere og har en årlig omsætning på 47 milliarder kroner. Medlemsvirksomhederne beskæftiger sig med tekniske installationer, primært inden for det autoriserede område.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Installatørernes Organisation

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Installatørernes Organisation

Bonus på vej til vvs-installationsvirksomheder17.5.2018 19:49pressemeddelelse

Kun 20 erhvervsuddannelser opfyldte i 2017 kriterierne for at blive godkendt som en fordelsuddannelse – vvs-energiuddannelsen var en af dem. Dermed kan vvs-installationsvirksomhederne se frem til en kontant bonus for de uddannelsesaftaler, der blev indgået sidste år. Hos brancheorganisationen TEKNIQ håber man, at flere unge finder vej til vvs-energiuddannelsen, og at endnu flere virksomheder gør plads til de unge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum