TEKNIQ Installatørernes Organisation

Installationsbranchen fortsætter kraftig vækst i nye lærepladser

Del

De tekniske installationsvirksomheder fortsætter med at oprette flere praktikpladser til elektriker- og vvs-energi-lærlinge. I august i år blev der oprettet betydeligt flere lærepladser end i august sidste år.

Fra januar til august 2016 er der indgået 1.836 uddannelsesaftaler i installationsbranchen.

Mens der generelt er færre lærepladser at vælge imellem for eleverne på erhvervsuddannelserne, så fortsætter den teknisk orienterede installationsbranche med at oprette flere og flere praktikpladser.

Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet og TEKNIQ Installatørernes Organisation

Elektrikerlærlingene har i årets første otte måneder fået 16 procent flere lærepladser og vvs-energi-lærlingene 22 procent flere. Begge tal er markant højere end for de øvrige byggeuddannelser, hvor tallet er 6 procent.

”Mens antallet af nye lærepladser går tilbage for erhvervsuddannelserne, skiller installationsbranchen sig positivt ud med endnu en markant fremgang i antallet af lærepladser,” siger underdirektør i TEKNIQ Tina Voldby.

”Vi oplever en stor vilje blandt de tekniske installationsvirksomheder til at åbne dørene for lærlinge. Virksomhederne ved, at der skal oprettes lærepladser for at sikre kvalificeret arbejdskraft fremover, og installationsbranchen er sit ansvar bevidst.”

”Det håber vi også, at de andre brancher, der har brug for især elektrikere, er bevidste om. Det er et fælles ansvar at uddanne de unge, og kun på den måde kan vi undgå mangel på arbejdskraft i fremtiden.”

For yderligere information kontakt underdirektør Tina Voldby på mobil 20 12 82 83.

Nøgleord

Information om TEKNIQ Installatørernes Organisation

TEKNIQ Installatørernes Organisation
TEKNIQ Installatørernes Organisation
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ repræsenterer ca. 2800 tekniske installationsvirksomheder. Installationsbranchen beskæftiger 42.000 medarbejdere og har en årlig omsætning på 47 milliarder kroner. Medlemsvirksomhederne beskæftiger sig med tekniske installationer, primært indenfor det autoriserede område. 

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Installatørernes Organisation

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Installatørernes Organisation

Bonus på vej til vvs-installationsvirksomheder17.5.2018 19:49pressemeddelelse

Kun 20 erhvervsuddannelser opfyldte i 2017 kriterierne for at blive godkendt som en fordelsuddannelse – vvs-energiuddannelsen var en af dem. Dermed kan vvs-installationsvirksomhederne se frem til en kontant bonus for de uddannelsesaftaler, der blev indgået sidste år. Hos brancheorganisationen TEKNIQ håber man, at flere unge finder vej til vvs-energiuddannelsen, og at endnu flere virksomheder gør plads til de unge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum