Fonden for Entreprenørskab

Innovativ håndledsbeskytter løber med 1. præmien i iværksætterkonkurrence for HTX-elever

Del

Vinderne af iværksætterkonkurrencen Tech Innovation Programme for HTX-elever er netop kåret til stort entreprenørskabskonkurrence i Øksnehallen i København.

Hundredvis af fremtidens potentielle iværksættere og innovative medarbejdere stillede tirsdag op til Danmarks største entreprenørskabsfestival, Danish Entrepreneurship Festival  i Øksnehallen i København. Her pitchede folkeskoleelever og elever fra ungdomsuddannelser og videregående uddannelser deres idéer til, hvordan vi løser fremtidens udfordringer i Danmark.

En af konkurrencerne var Tech Innovation Programme målrettet elever fra HTX. Her løb teamet Wrist Guard – Extend It fra Next fra Sukkertoppen Gymnasium i København med førstepladsen og 10.000 kroner. Bag Wrist Guard står eleverne Ayman R. Elbali, Durlav Sharma og Thorbjørn J. Bjerrum.

Wrist Guard er en innovativ og bæredygtig håndledsbeskytter til eksempelvis skatere, som kan justeres i størrelsen, så man kan bruge den, selvom hånden vokser. På den måde skal man ikke skifte ud og købe nye hver gang, man vokser ud af den gamle. De tre elever var glade for prisen.

- Vi ville selvfølgelig gerne vinde og det føles utrolig godt så rent faktisk at løbe med titlen. Vi vandt ikke sidst runde, så vi har lært, at man aldrig skal give op. Og nu står vi her. Vi kom med en drøm, og vi forlader Tech Innovation Programme med en drøm på 10.000 og en flot titel, siger Ayman R. Elbali.

Vinderen blev kåret efter en dag, hvor HTX-eleverne skulle præsentere deres idéer for to forskellige dommerhold. Herefter gik de fem bedste hold videre og pitchede på en scene foran hundredvis af tilskuere, indtil en af dem til sidst blev kåret på baggrund af en dommervotering. 

2. pladsen gik til Hygieia fra Roskilde Katedralskole, som har lavet en støttepude til brug i ældre- oghjemmeplejen, der giver støtte til patienten i situationer, hvor de rulles eller lægges på siden. Puden hjælper og aflaster personalet.

3. pladsen gik til Vegt fra Technical Education Copenhagen på Frederiksberg. Holdet arbejder på en app, der viser den enkelte forbrugers samlede udgifter på henholdvis el, vand og gas og gør det dermed nemmere og mere overskueligt og gennemsigtigt at spare på sit forbrug. 

I alt deltog 14 hold i Tech Innovation Programme i Øksnehallen i København.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

 

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Gymnasieelever vinder landsdækkende konkurrence med filter til drikkevandet i Malawi14.12.2022 16:08:52 CET | Pressemeddelelse

Aktive kulfiltre, der kan give rent drikkevand i Malawi, og en kørselsordning, der skal forhindre ensomme gymnasieelever, sendte onsdag både første og andenpladsen i gymnasiernes verdensmålskonkurrence Global Goals Programme til Ordrup Gymnasium i Charlottenlund. Tredjepladsen gik til elever fra Øregaard Gymnasium i Hellerup, mens en gruppe fra Greve Gymnasium vandt særprisen fra Røde Kors.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum