Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniøruddannelserne hitter hos de unge

Del

Årets ansøgertal via kvote 2 til de videregående uddannelser viser igen i år stigende interesse for ingeniørfaget

Ligesom sidste år stiger antallet af ansøgere til landets ingeniøruddannelserne. Ud af de udvalgte uddannelser, som ministeriet fremlægger tal for, er det civilingeniøruddannelsen, der er steget mest med 28 procent - i alt 1.382 ansøgninger. 1.777 har søgt en diplomingeniøruddannelse, hvilket giver en flot stigning på 14 procent.

Formanden for Ingeniørforeningen, IDA Thomas Damkjær Petersen glæder sig over, at mange unge igen i år søger ingeniørstudiet via kvote 2.

”Det er en klar tilkendegivelse af, at mange har en interesse i at læse til ingeniør, hvilket er fantastisk. Nu må vi så afvente, hvordan den endelige søgning med både kvote 1 og kvote 2 ender og ikke mindst, hvordan optaget på ingeniøruddannelserne ser ud. Der er nemlig allerede i dag en stor efterspørgsel fra erhvervslivet på ingeniører, og en prognose fra den teknologiske alliance Engineer the future viser, at der allerede i 2025 vil mangle 9.300 ingeniører og 4.200 naturvidenskabeligt uddannede,” siger han.

Hos it-virksomheden NNIT vækker årets søgning mod ingeniøruddannelserne derfor også stor glæde.

”Det er glædeligt, at flere søger ind til ingeniøruddannelserne. Der er mangel på ingeniører – og særligt inden for it, som er den gruppe, vi efterspørger mest,” siger Brit Kannegaard Johannessen, HR-direktør, NNIT og tidligere medlem af IT-Branchens kompetenceudvalg.

21-årige Mads Joachim Hansen er en af de mange, der har søgt ind via kvote 2. Han har søgt ind på Danmarks nye biotek-ingeniøruddannelse på University College Sjælland i Kalundborg.

”Jeg har søgt ind på biotek-studiet, fordi jeg ser gode fremtidsmuligheder i faget, og fordi jeg brænder for det. Desuden vil jeg gerne tage en uddannelse, hvor man kombinerer teori og praksis,’ siger han.

Sara Trangbæk har tidligere læst matematik, men har nu søgt ind på Kvantitativ Biologi og Sygdomsmodellering på DTU.

”Jeg har læst matematik sidste år, men fandt ud af, at det var for teoretisk til mig. Jeg vil meget gerne over på et studie, hvor man skal bruge hænderne mere, lave flere forsøg og arbejde mere praktisk. Det er motiverende at få lov til at afprøve teorien i virkeligheden – og det gør man på ingeniørstudiet,” siger hun.

For yderligere information, kontakt

  • Ulrik Frandsen, presserådgiver, Ingeniørforeningen IDA, tlf. 23 65 09 69
  • Sara Rosendal, pressekonsulent Engineer the future, tlf. 23 37 34 94
  • Thomas Damkjær Petersen, formand for Engineer the futures bestyrelse/ formand for IDA: tlf. 21 70 87 84
  • Helga Heyn, pressetalsmand NNIT, tlf. 30 77 81 41
  • Mads Joachim Hansen, tlf. 61 27 55 36
  • Sara Trangbæk: tlf. 26 82 56 81

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Hurra for 95 mio. til "Teknologipagten"26.2.2018 11:30pressemeddelelse

De næste fem år er der nu med den nye digitale aftale for digital vækst hvert år afsat godt 20 mio. til arbejdet med en dansk Teknologipagt. Den skal ruste Danmark til en ny industriel tidsalder, hvor STEM-kompetencer (Science, Tech, Engineering, Math) for alvor bliver centrale i stadig flere brancher. Det kræver en kæmpe og fælles indsats, at inspirere flere unge til at uddanne sig inden for IT, ingeniør og naturvidenskab. ”Dette initiativ kan vise sig at blive den bedste investering for Danmark i nyere tid, fordi vi nu i fællesskab kan skaffe den nødvendige arbejdskraft i tide, som erhvervslivet efterspørger til omstillingen af dansk industri. Vi ser lige nu ind i en nær fremtid, hvor vi ifølge en helt ny analyse fra Engineer the future mangler 10.000 STEM-kompetencer i 2025. Men digitaliseringen og teknologiudviklingen går så hurtigt, at det meget vel kan være en undervurdering, siger formand for Ingeniørforeningen, IDA Thomas Damkjær Petersen. Thomas Damkjær Petersen glæder sig des

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum