Transport- og Boligministeriet

Ingen trængsel og alarm i juletrafikken

Del

Juletrafikken var i 2020 på et meget lavt niveau, og især bus og tog på tværs af landet havde god plads.

Danskerne blev i høj grad hjemme i julen, og det kunne ses på juletrafikken. På vejene var trafikken mere end 20 procent under samme uge sidste år.

I den kollektiv trafik var faldet endnu mere markant. Det skal ses i lyset af, at flere af dem, der har haft behov for at rejse, formentlig har taget bilen. Rejsekortaktiviteten var mere end 50 procent mindre end på samme tid i 2019. For trafikken over Storebælt var billedet det samme: For tog var der et fald i forhold til 2019 på mere end 50 procent over julen, og for busser var faldet på omkring 80 procent.

- Det er rigtig positivt, at danskerne tog anbefalingerne til sig og rejste mindre i julen. Samtidig har der været trafik, så det tyder også på, at de, der har haft et stort behov for at rejse, har gjort det. Vi er i en meget alvorlig situation, hvor der er brug for, at alle gør, hvad de kan for at undgå at sprede smitten. Det gælder i alle dele af samfundet – og vi holder den kollektiv trafik i gang for dem, der har en samfundskritisk funktion, og for dem, der ikke har en bil selv, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Nøgleord

Information om Transport- og Boligministeriet

Transport- og Boligministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transport- og Boligministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transport- og Boligministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum