Region Hovedstaden

Ingen nedskæring i Region Hovedstadens psykiatriske akutberedskab

Del

På et møde i budgetforligskredsen er det blevet besluttet ikke at reducere det psykiatriske akutberedskab. Det nuværende beredskabsniveau vil dermed blive fastholdt.

Da budgetforligskredsen vedtog budgettet for Region Hovedstaden i 2017, blev det besluttet at reducere det psykiatriske akutberedskab, så det ikke længere skulle være til rådighed fire hverdage fra klokken 16.00-08.00. På et møde i budgetforligskredsen mandag den 24. oktober er den beslutning dog trukket tilbage, så det psykiatriske akutberedskab vil køre som hidtil. Det skyldes blandt andet, at der er kommet ny viden på bordet i forhold til det psykiatriske akutberedskabs opgaver siden budgettet blev vedtaget, særligt at beredskabet også betjener de psykiatriske bosteder.

- Jeg er glad for, at vi i enighed kan rulle den her besparelse tilbage, for det psykiatriske akutberedskab hjælper mennesker med et stort behov. Det har ikke været nemt at finde de ca. to millioner kroner, som det koster, men det er heldigvis lykkedes. Det betyder, at vi kan opretholde vores meget høje niveau på det psykiatriske akutområde, og det er vi i budgetforligskredsen meget tilfredse med, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

For at finansiere tilbagetrækningen af besparelsen er der reserveret midler i puljen ’et sammenhængende sundhedsvæsen’, som er en tværsektoriel indsats. Dog afventes 4. økonomirapport for 2016 i håb om, at pengene kan findes der. Hvis det er tilfældet, vil der blive taget stilling til, om de reserverede midler i puljen ’et sammenhængende sundhedsvæsen’ skal frigives igen.

 FAKTA:

  • Budgetforligskredsen består af Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti samt Liberal Alliance.
  • Det psykiatriske akutberedskab kører fra 16.00-08.00 alle hverdage, samt i døgndrift i weekenderne.
  • Psykiatrisk akutberedskab i Region Hovedstaden er en unik ordning i Danmark, hvor en psykiater kører med ud til akutte tilfælde.

Yderligere information:

  • Socialdemokratiet: Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, via Region Hovedstadens pressetjeneste, tlf. 70 20 95 88
  • Det Konservative Folkeparti: Karsten Skawbo-Jensen, mobil 51 31 69 36
  • Dansk Folkeparti: Finn Rudaizky, mobil 60 10 10 34
  • Det Radikale Venstre: Karin Friis Bach, mobil 21 70 50 49
  • Socialistisk Folkeparti: Jens Mandrup, mobil 31 34 88 98
  • Liberal Alliance: Niels Høiby, mobil 40 46 35 32

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Politikere i Region Hovedstaden: Børn med psykisk sygdom skal hjælpes tidligere og hurtigere6.9.2018 16:26pressemeddelelse

Et flertal i regionsrådet blev tirsdag enige om en aftale for økonomien for psykiatrien i 2019. Aftalen afsætter 63 mio. kr. til blandt andet børn- og ungdomspsykiatrien, forebyggelse af genindlæggelser, forebyggelse af tvang, hurtigere udredning og behandling, styrket samarbejde med kommunerne og opsøgende team. Aftalen sætter dermed en tyk streg under politikernes fokus på at skabe bedre vilkår for mennesker med psykisk lidelse.

Politikerne i Region Hovedstaden afsætter 72 mio. kr. til hospitalerne1.9.2018 06:00pressemeddelelse

Politikerne i Regionsrådet afsatte fredag ca. 72 mio. kr. til blandt andet bedre forhold for fødende og deres familier på fødeafdelingerne, flere hænder på mave- og tarmafdelingerne, kortere ventetid på høreapparater og hospicepladser til børn og unge med alvorlig og livstruende sygdom. Derudover afsatte politikerne ca. 22 mio. kr. at gøre lægernes arbejde i Sundhedsplatformen nemmere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum