Lederne

Ingen grøn omstilling uden mere arbejdskraft

Del

Lederne efterlyser svar på det akutte problem med mangel på arbejdskraft i statsministerens åbningstale. Positivt med stærkt fokus på klimaudfordringerne, men grøn omstilling er betinget af flere hænder på virksomhederne.

Det er over en måned siden, at regeringen indkaldte arbejdsmarkedets parter til trepartsdrøftelser for at tage fat på problemerne med mangel på arbejdskraft. Kort efter kom regeringen med sit udspil ”Danmark kan mere 1”, der også tog fat om problemet.

Siden er der intet sket, og statsministeren berørte i sin åbningstale kun virksomhedernes mangel på kvalificerede medarbejdere ganske kort.

- Lederne på landets virksomheder mærker hver dag konsekvenserne af det opsving, vi står midt i. Der er så travlt, at mangel på arbejdskraft er det største problem for lederne på de danske virksomheder. Det er et akut samfundsproblem, som regeringen bør prioritere her og nu, hvis ikke opsvinget skal gå i sig selv. På sigt er løsningen at få flere ledige i arbejde, men her og nu haster det med forslag, der kan løse problemet hurtigt eksempelvis ved at gøre det lettere at hente udenlandsk arbejdskraft hertil. Det er i dag meget besværligt og bureaukratisk, siger administrerende direktør hos Lederne, Bodil Nordestgaard Ismiris.

Hun er enig med regeringen i, at løsningen på lidt længere sigt er at få sørge for bedre, erhvervsrettede uddannelser på alle niveauer. Det er ikke mindst nødvendigt for at gennemføre den grønne omstilling, som fyldte en god del af statsministerens åbningstale.

- Hvis vi skal opretholde den vækst og velstand, vi har levet med i årtier, er vi nødt til at uddanne flere mennesker inden for it, teknologi og naturvidenskab. Virksomhederne har desperat brug for ansatte med den type kompetencer. Og vi skal ikke glemme, at det langt hen ad vejen er ledere og medarbejdere på virksomhederne, der skal drive den grønne omstilling. Det er på virksomhederne, de klimateknologiske nybrud finder sted og nye grønne løsninger, der kan eksporteres til hele verden, bliver udviklet, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Kontakter

Billeder

Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør i Lederne
Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør i Lederne
Download

Information om Lederne

Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum