Dansk Fjernvarme

Ingen aftale om energibesparelser uden solvarme

Del

En aftale om energibesparelser uden solvarme bliver også uden Dansk Fjernvarme. Sådan er udmeldingen fra Dansk Fjernvarme, der mener, at politisk passivitet koster arbejdspladser.

Det er helt uden fortilfælde, at en samlet energisektor på snart 11. måned står uden en aftale om energibesparelser. Den tidligere aftale udløb ved udgangen af 2015, og siden da har energiselskaberne ikke haft vished for, hvilke besparelser de skal indfri, og hvilke virkemidler de må tage i brug for at indfri dem.

- Det er helt uhørt, at vi nu på 10. måned ikke ved, hvad vi skal forholde os til, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Sidste weekend meldte solvarme virksomheden Arcon-Sunmark i Skørping ud, at de nu fyrer hver tredje medarbejder, fordi de ikke får nye ordrer. Deres største kunde har tidligere været fjernvarmeselskaberne, der med den seneste aftale om energibesparelser fik mulighed for at investere i solvarme. Uden en ny aftale er den mulighed ikke længere til stede på trods af, at investeringer i solvarme ellers har vist sig at være en særdeles omkostningseffektiv måde for energiselskaberne at indfri deres sparekrav på. 

- Vi ser nu de alvorlige konsekvenser af, at politikerne lader stå til. Denne passivitet koster arbejdspladser, og den hindrer fjernvarmeselskaberne i at indfri besparelserne på den mest omkostningseffektive måde, siger Kim Mortensen.

Ingen ny aftale uden solvarme
Det får Dansk Fjernvarme til at melde ud, at hvis ikke et kommende oplæg til en ny energispareaftale indeholder mulighed for investering i solvarme i to år så bliver det uden dem.

- Der er simpelthen for meget på spil til, at vi kan leve med en aftale, der stiller fjernvarmeselskaberne ringere i en ny aftale end den forrige aftale, der udløb nytårsaften sidste år. Derfor melder vi klart ud, at vi kun kan gå med i en ny aftale, hvis selskaberne får mulighed for at investere i solvarme under samme vilkår som sidst, bare for de kommende to år.

Ny aftale skal nå at kunne virke
Når en ny aftale bør være to-årig skyldes det ifølge Dansk Fjernvarme, at det vil give fjernvarmeselskaberne den fornødne til at undersøge mulighederne og investere i nye solvarmeprojekter.

- Mens politikerne har siddet på hænderne er 2016 snart gået. Det giver derfor ikke længere mening at tale om en aftale for 2016 længere, hvis den også skal have mulighed for at få effekt ude i virkeligheden, siger Kim Mortensen, og fortsætter:

- Derfor siger vi, at en ny aftale må række længere frem. Det vil både være til gavn for de danske producenter såsom Arcon-Sunmark, men først og fremmest fjernvarmekunderne, der vil få indfriet energibesparelserne så omkostningseffektivt som muligt.

I februar afleverede en samlet energibranche til ministeren et afbalanceret kompromisforslag til, hvordan en ny frivillig aftale kunne se ud. Kompromiset indeholdt blandt andet forslag om solvarme og varmepumper som virkemiddel. Dette forslag gav heller ikke politikerne anledning til at indgå en aftale.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Rune Birk Nielsen, tlf. +45 2490 4197 el. rbn@danskfjernvarme.dk

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76308000http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er fjernvarmens brancheorganisation og dækker 99 procent af fjernvarmeproduktionen i Danmark. Varmen leveres af knap 400 fjernvarmeselskaber. Dansk Fjernvarmes medlemmer forsyner i dag 1,6 millioner boliger og 3,6 millioner danskere med fjernvarme.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme