Varde Kommune

Informationstavler ved Vesterhavet hjælper gæster til sikker færdsel

Del

Naturstyrelsen, Forsvaret og Varde Kommune har i fællesskab udarbejdet informationstavler til strandområderne ved Blåvands Huk og Vejers Sydstrand. Bedre oplysning skal holde strandgæster væk fra områder med militære øvelser og generelt sikre hensyntagen til andre gæster og naturen.

OPLYSNING

Torsdag den 1. marts 2018 kl. 15.45 indvier Varde Kommune i samarbejde med Forsvaret og Naturstyrelsen fire nye informationstavler ved Blåvands Huk og Vejers Sydstrand. Tavlerne skal samle oplysninger til strandgæster om de lokale forhold i områderne.

Forsvaret oplever, at strandens og områdets gæster ikke overholder skiltningen om færdsel på de øvelsesarealer, der grænser op til strandene, og som nogle steder overlapper med dem. Det skal oplysninger på informationstavlerne være med til at rette op på.

Samtidig skal tavlerne give oplysninger om naturen og brugen af området – for eksempel om kitebuggykørsel ved Børsmose Strand.

CITAT

Preben Friis-Hauge, formand for Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune:

”Det er vigtigt at oplyse vores gæster om de særlige strande, så deres brug af naturområderne sker under hensyntagen til andre gæster, området og naturen, og det håber vi, at informationstavlerne bidrager til.”

Major Stig G. Larsen, chef for Skydesikkerhed i Oksbøllejren:

”På visse tidspunkter er det farligt at færdes i området, og skydeområdet på Kallesmærks Hede er altid lukket for adgang. Vi ønsker ikke, at nogen kommer til skade, og derfor har vi i samarbejde med Naturstyrelsen og Varde Kommune lavet ny skiltning rundt om Forsvarets arealer.”

Skovfoged Søren Rask Jessen, Naturstyrelsen:

”Vi oplever flere og flere gæster på Vejers Sydstrand med flere og flere ønsker til aktiviteter. Det harmonerer ikke med fri kitebuggykørsel, men det er nu blevet tilladt at køre kitebuggy nord for Børsmose Strand, hvilket kommer til at fremgå af informationstavlerne.”

FAKTA

  • Ved både Blåvands Huk og Vejers Sydstrand er der særlige adgangsforhold på grund af Forsvarets skydeøvelser.
  • Ved Blåvands Huk yngler dværgternen på stranden. Derfor er fuglen særlig sårbar over for gæster, løse hunde, kitebuggys m.m.
  • Indvielsen finder sted torsdag den 1. marts kl. 15.45 – 16.30 på P-pladsen ved Blåvandshuk Fyr, hvor der serveres varm kakao. Alle er velkomne.

Kontakter

Preben Friis-Hauge
Udvalgsformand for Plan og Teknik, Varde Kommune
60 21 45 44
prfh@varde.dk

Stig G. Larsen
Chef for Skydesikkerhed i Oksbøllejren
72 83 95 51
FES-CHSKYOKS@mil.dk

Søren Rask Jessen
Skovfoged Naturstyrelsen
20 30 41 39
srj@nst.dk

Jesper Kirkbak
Kommunikationsmedarbejder, Varde Kommune
23263613
jkic@varde.dk

Billeder

Del af ny informationstavle ved Blåvandshuk Fyr.
Del af ny informationstavle ved Blåvandshuk Fyr.
Download
Del af ny informationstavle ved Vejers.
Del af ny informationstavle ved Vejers.
Download

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- Det sydvestlige Jylland.
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- Visionen ”Vi i Naturen”.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum