Aabenraa Kommune

Information om varsling om forhøjet vandstand i Aabenraa Kommune

Del

DMI har varslet forhøjet vandstand i Aabenraa Kommune 1. og 2. januar. Brand og Redning Sønderjylland har igangsat et beredskab.

Der er risiko for forhøjet vandstand i dele af Aabenraa Havn samt i lavtliggende sommerhusområder i Aabenraa Kommune. Det varsler DMI. 

DMI varsler op til en vandstand på 1,60 meter over det normale. Den højeste vandstand forventes 2. januar cirka klokken 14.30.

Brand og Redning Sønderjylland har opstillet to containere, hvor borgere kan hente sandsække og grus, som kan være med til at beskytte mod vandstanden. 

Containerne står henholdsvis på gruspladsen på Pilemosen 19 i Aabenraa og på brandstationen i Løjt Kirkeby - Løjt Skolegade 23, 6200 Aabenraa. 

Det er muligt at tilgå containerne fra klokken 19.00 tirsdag 1. januar.

Brand og Redning Sønderjylland, Politiet, Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet kortlægger og prioriterer i øjeblikket de områder, som forventes at blive mest udsat. Konkret arbejdes der i dag videre på at sikre områder med mobildæmninger og sandsække.

Der arbejdes lige nu på højtryk for at sikre havnen i Aabenraa samt udsatte områder mod den forhøjede vandstand. Pumperne er ved at blive gjort klar, og der bliver sat en vold op ved havnen samt lavet afspærringer.

VIGTIGT: Havneområdet i Aabenraa vil blive afspærret, og det er ikke tilladt at opholde sig på området.

Kontakter

Kasper Stoof, kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune,
tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum