AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Inflationshjælp til tre milliarder kroner ændrer ikke på inflationen

Del

Inflationshjælp i den størrelsesorden, som regeringen har foreslået, kommer ikke til at skubbe yderligere på inflationen, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

INFLATION

Regeringen har samlet foreslået inflationshjælp for tre milliarder kroner til hårdt ramte grupper. Det kommer ikke til at skubbe yderligere på inflationen lyder det i ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der har lavet beregninger på baggrund af data fra Danmarks Statistik i den økonomiske model ADAM.

”Regeringens udmelding om at give en håndsrækning til grupper, der er særlig hårdt ramt af stigende priser, har medført kritik flere steder fra, fordi nogle er bange for, at det blot skubber yderligere til inflationen. Men vores beregninger viser, at de tiltag, der er på bordet, vil have en forsvindende lille effekt på inflationen,” siger Sofie Holme Andersen, cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Regeringen har foreslået at give en ekstra check til de folkepensionister, der har mindst, for at forsøge at afbøde effekterne af den stigende inflation. Ligeledes har de indgået aftaler med en række af Folketingets partier om en varmecheck til de husstande, der har mindst, og hvis opvarmningsmiddel er steget mest i pris.

Samlet har regeringen foreslået og aftalt inflationshjælp for omkring tre milliarder kroner.

”Når man øger efterspørgslen, risikerer man at øge inflationen. Derfor skal man også være varsom. Tiltagene skal være midlertidige og begrænsede, så inflationshjælpen kommer i afmålte portioner. Men som tallene viser, er det også tilfældet med det, der er foreslået,” siger Sofie Holme Andersen.

Analysens hovedkonklusioner

  • Øger man det private forbrug med tre milliarder kroner, er effekten på inflationen i det første år 0,02 procentpoint.
  • Effekten på inflationen topper i år syv, hvor den er 0,057 procentpoint. Med den nuværende inflation på 5,4 procent er effekten af inflationshjælpen på inflationen dermed forsvindende lille.

Læs analysen her

Kontakter

Billeder

Links

Information om AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Reventlowsgade 14, 1. sal
1651 København V

3355 7710https://www.ae.dk/

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er en økonomisk-politisk tænketank og et samfundsøkonomisk analyseinstitut, der arbejder for at fremme den sociale retfærdighed i Danmark. AE’s overordnede formål er at udarbejde og formidle samfunds- og erhvervsøkonomisk viden samt løsningsideer til gavn for lønmodtagerne og for at fremme den sociale retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Se tallet for din kommune: Offentligt forsørgede flytter oftere mod land end by6.4.2022 05:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Personer, der står uden for arbejdsmarkedet og er på offentlig forsørgelse, flytter fra by mod land, viser ny kortlægning af flyttemønstrene på tværs af kommuner i 2020 og første halvdel af 2021 fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Strømmene går mod Vest- og Sydsjælland, Fyn, dele af Jylland samt Bornholm. Andelen af offentligt forsørgede er samtidig i den høje ende for langt de fleste af de kommuner, der oplever stor tilflytning af offentligt forsørgede.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum