Finans Danmark

Inflation, renter og budgetter på skemaet fra på mandag

Del

På mandag går det løs, når undervisningsministeren åbner dette års Pengeuge. I en hel uge skal folkeskolens ældste klasser lære om privatøkonomi og rustes til en fremtid med renter og budgetter. Det er Finans Danmark, der står bag projektet for niende år i træk.

Undervisningsminister Mattias Tesfaye åbner på mandag dette års Pengeuge. Det sker på Amager Fælled Skole, og det markerer begyndelsen på en uge, hvor en lang række 7., 8. og 9. klasses elever i hele Danmark skal undervises i økonomi og finansiel forståelse. Det er bankernes interesseorganisation Finans Danmark, der står bag Pengeuge, der kører hvert år i uge 11 og har gjort det siden 2014.

”Hvert år i uge 11 er en lang række bankansatte fra hele landet ude i skoleklasserne for at gæsteundervise om privatøkonomi. Det giver stor mening for de bankansatte at være med til at give deres store viden videre og klæde vores børn og unge på til at træffe sunde økonomiske valg senere i livet. Budgetter, renter og i det hele taget økonomisk forståelse er noget, man skal lære. Og vi er stolte af at give en hånd med ved den opgave,” siger Stine Luise Goll, PA- og Kommunikationsdirektør i Finans Danmark.

På Amager Fælled Skole i København får eleverne ikke kun besøg af undervisningsministeren mandag morgen. Nationalbankdirektør Signe Krogstrup, Finanstilsynets direktør Jesper Berg og administrerende direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard vil gæsteundervise skolens 8. og 9. klasser.

”Det er ikke kun eleverne på Amager Fælled Skole, der får besøg af gæsteundervisere. 600 skoler i hele landet får i løbet af ugen besøg af en gæsteunderviser. Og vi ved fra sidste år, at ca. 70.000 skoleelever vil blive undervist i det undervisningsmateriale, som Finans Danmark har udarbejdet i samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening og undervisningsforlaget Forstå,” siger Stine Luise Goll.

Læs nyheden

Om Finans Danmark

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

https://finansdanmark.dk/ 

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum