Næstved Kommune

Indvielse: Parkeringshus forvandles til dansende legeplads

Del

Næstved Ungdomsskole er gået sammen med hiphop-kunstneren Steen Koerner om at skabe et dansende værk på byens nyopførte parkeringshus på Rampen. Pressen inviteres til indvielse fredag den 29. maj kl. 15.00. Begivenheden live-streames på Mærk Næstveds Facebook-side.

Selv om vi befinder os midt i en corona-tid, løber Næstved Ungdomsskole ikke sådan lige tør for gode idéer. Det er det nye parkeringshus på Rampen tæt på Næstved Station et glimrende eksempel på. 

En 100 meter lang og temmelig trist betonvæg bliver nemlig forvandlet til kunst i international klasse, når kunstmaler Per Skovgaard  og de lokale graffitikunstnere Swet, Tweb, Zedz, Sketzh og CMP har været forbi med deres farverige spraydåser og brede malerpensler.

Former skabt til dans
Og idéen stopper ikke ved den abstrakte kunst. For Næstved Ungdomsskole har nemlig indgået et samarbejde med danseren og koreografen Steen Koerner. Han sørger for, at de geometriske tegninger på P-huset bliver forvandlet til intet mindre end kropsbevægelser. Projektet kalder han These shapes are made for dancing.

- De geometriske tegninger på væggen ligner abstrakt kunst, men er faktisk et koreografisk system skabt til menneskekroppen og de forskellige kropsdele, forklarer Steen Koerner.

Det er ikke første gang, at Næstved Ungdomsskole samarbejder med Steen Koerner. ”Gadens Hårdeste Hævn”, som blandt andet kan opleves på byens gavle, og danseforestillingen Levende By er netop foregået hånd i hånd med den anerkendte hiphopper.

Det første i verden
Det er Teknisk Udvalg i Næstved Kommune, som har hyret Næstved Ungdomsskole til at forvandle byens to nye parkeringshuse til et sted, hvor biler ikke blot holder parkeret, men hvor mennesker kan betragte og bevæge sig på samme tid – det første parkeringshus af sin slags i verden.

Direktør i Næstved Kommune Sven Koefoed-Hansen glæder sig over, at det unikke kunstprojekt nu ser dagens lys. 

- Næstved Kunstby har udsmykket Næstveds gavle med banebrydende kunst i international klasse. Derfor var det helt naturligt at bede Næstved Ungdomsskole, som står bag Næstved Kunstby, om også at dekorere kommunens to nye parkeringshuse. Jeg er stolt af, at vi i dag kan indvie et kunstværk, som ikke alene er smukt at se på, men som også aktiverer mennesker, lyder det fra Sven Koefoed-Hansen

Live streames
Til indvielsen den 29. maj kl. 15.00 ved parkeringshuset på Rampen i Næstved vil direktør i Næstved Kommune Sven Koefoed-Hansen sørge for, at det dansende kunstværk bliver indviet med manér – selvfølgelig sammen med Steen Koerner og Næstved Ungdomsskole.

Som følge af corona-situationen er det kun pressen, der er inviteret til indvielsen. Til gengæld vil indvielsen blive live streamet på Mærk Næstveds Facebook-side.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum