Industriens PensionIndustriens Pension

Industriens Pension og KPC opfører 190 nye boliger i Aarhus

Del

Industriens Pension investerer over en halv mia. kr. i et boligprojekt i det nye kvarter Åbyen i Aarhus. Udviklings- og entreprenørselskabet KPC og det associerede selskab Raundahl & Moesby står for entreprisen.

Kommende lejligheder i Åbyen. Illustration: Luplau & Poulsen Arkitekter.
Kommende lejligheder i Åbyen. Illustration: Luplau & Poulsen Arkitekter.

Industriens Pension er nu i samarbejde med KPC klar til at skyde gang i anden etape af den nye bydel Åbyen på den tidligere fragtmandscentral i Aarhus. Det sker ved en investering i 190 nye lejligheder i det nye boligkvarter, der ligger ved Søren Frichs Vej 2-3 km vest for Aarhus centrum.

De nye boliger kommer samlet til at udgøre 16.800 kvadratmeter fordelt på lejligheder på mellem 56 og 126 kvadratmeter. Byggetilladelsen er modtaget, og byggeriet forventes påbegyndt i løbet af marts.

”Åbyen er et af de mange spændende nye boligområder i Aarhus, der opstår i disse år for at imødekomme den betydelige befolkningsvækst i byen. Vi glæder os over at bidrage til at udvikle området med et kvalitetsprojekt, der samtidig vil skabe stabile og gode afkast til vores medlemmer,” siger ejendomsinvesteringschef i Industriens Pension, Kenneth Olsson.

Klassisk karrébebyggelse med grøn gårdhave

Projektets totalentreprenør bliver det af KPC delvist ejede datterselskab Raundahl & Moesby, mens tegnestuen Luplau & Poulsen Arkitekter har stået for arkitekturen. Ingeniørarbejdet leveres af Ingeniør’ne fra Esbjerg.

”Hos KPC er vi rigtig glade for, at det er lykkedes os at indgå aftale med en meget kompetent investor som Industriens Pension om dette projekt. Som provinsens største by er Aarhus et naturligt omdrejningspunkt for KPC’s aktiviteter, og vi har af samme årsag netop åbnet et kontor i Risskov for at komme endnu tættere på såvel dette projekt som vores øvrige projekter i byen,” siger udviklingsdirektør Henrik Hoffmann fra KPC.

De nye lejligheder opføres i en klassisk lukket karrébebyggelse med fælles grøn gårdhave, tagterrasser og forskellige fællesfaciliteter. Det bliver dels klassiske, velindrettede lejligheder med altaner, dels Townhouses-inspirerede lejligheder i to plan med tilhørende forhave.

Byggeriet forventes at stå færdigt i første halvdel af 2021, og udlejningen vil blive påbegyndt cirka et halvt år før. Industriens Pension investerer lidt over 500 mio. kr. i projektet.

Fakta: Åbyen i Aarhus

Åbyen er et nyt boligområde tæt på Aarhus Ådal på den tidligere fragtmandscentral på Søren Frichs Vej i Aarhus. Den første etape af Åbyen på 41.000 kvadratmeter boliger er opført, og turen er nu kommet til anden etape på i alt 51.000 kvadratmeter.

Anden etape er opdelt i fem byggefelter, hvor Industriens Pension ejer det største byggefelt. Her skal der nu opføres 190 lejligheder til udlejning på i alt 16.800 kvadratmeter.

Tidligere har området været domineret af en række ældre erhvervsejendomme, der er blevet nedrevet til fordel for hovedsageligt boligbyggeri.

Kontakter

Kenneth Olsson, ejendomsinvesteringschef i Industriens Pension, mobil: 2011 1676

Laurits Harmer Lassen, pressechef i Industriens Pension, mobil: 2939 6676

Henrik Hoffmann, udviklingsdirektør i KPC, mobil: 2272 7377

Billeder

Kommende lejligheder i Åbyen. Illustration: Luplau & Poulsen Arkitekter.
Kommende lejligheder i Åbyen. Illustration: Luplau & Poulsen Arkitekter.
Download

Information om Industriens Pension

Industriens Pension
Industriens Pension
Nørre Farimagsgade 3
1364 København K

https://www.industrienspension.dk/

Industriens Pension er blandt Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskaber med over 400.000 medlem­mer. Ca. 8.000 virksomheder inden for industri og fødevarebranchen i Danmark indbetaler til pensions­ordningen. Hele overskuddet går til medlemmerne. De samlede investeringer udgør 165 mia. kr. Mere information på www.industrienspension.dk

 

KPC er en familie- og medarbejderejet virksomhed, der er eksperter i projektudvikling samt hoved- og totalentrepriser. Navnet KPC er sammensat af stifter Kurt Poulsens initialer samt første bogstav i ordet Contractor. Civilingeniør Kurt Poulsen etablerede KPC i 1979, hvorfor virksomheden i 2019 kan fejre 40 års jubilæum. KPC har egen udviklingsafdeling i Herning/Aarhus og København og beskæftiger ca. 140 medarbejdere i alt. Medarbejderstaben tæller primært ingeniører, konstruktører, byggeteknikere, jurister og økonomer. Mere information på www.kpc.dk

Følg pressemeddelelser fra Industriens Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Pension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum