Industriens Pension

Industriens Pension kåret som bedste obligationsinvestor blandt europæiske pensionsselskaber

Del

Industriens Pension er netop blevet kåret til den bedste investor i obligationer blandt pensionsselskaber over hele Europa ved den årlige prisuddeling, IPE Conference and Awards 2020.

Både stats- og realkreditobligationer og kreditobligationer er vigtige byggeklodser i alle pensionsselskabers porteføljer, og Industriens Pension har på både kort og lang sigt vist, hvordan en velovervejet obligationsstrategi kan bidrage til vedvarende gode resultater.

Sådan lød en del af dommerpanelets begrundelse, da Industriens Pension modtog prisen som bedste europæiske investor i obligationer ved IPE Conference and Awards 2020, der netop er blevet afholdt digitalt.

Bag kåringen står en række eksperter og organisationen IPE (Investment & Pensions Europe), der hvert år samler institutionelle investorer fra hele Europa til uddelingen af en række priser ved IPE Conference and Awards. 

”Det er en pris, som vi er glade for og stolte over, for en velfungerende obligationsstrategi er et vigtigt element for alle pensionsselskaber. Vi er glade for anerkendelsen af både vores måde at tænke obligationer ind i den samlede investeringsstrategi og af det merafkast, som vores obligationsteam år efter år har skabt i forhold til benchmark,” siger investeringsdirektør i Industriens Pension, Peter Lindegaard.

Medvirker til højt risikojusteret afkast

Fixed income - fordelt på en række forskellige typer obligationer - udgør aktuelt ca. 76 mia. kr. ud af Industriens Pensions samlede portefølje på 195 mia. kr. Obligationerne er fordelt på højt ratede stats- og realkreditobligationer, investment grade-obligationer, high yield-obligationer og forskellige emerging markets-obligationer.

Industriens Pension benytter meget systematisk eksponeringen i obligationer til at sikre en veldiversificeret samlet portefølje, hvor investeringsrisikoen er spredt meget ud på forskellige aktivklasser. Det er gennem mange år kommet til udtryk ved en relativ lav standardafvigelse og et højt risikojusteret afkast.

”Industriens Pension har skabt meget gode afkast både på kort og lang sigt som følge af en konsistent investeringsstrategi,” lød det bl.a i en skriftlig kommentar fra dommerpanelet.

Gennem årene har Industriens Pension vundet en lang række af IPE’s hovedpriser, herunder fire gange prisen som Danmarks bedste pensionsselskab og yderligere fire gange prisen som Europas bedste arbejdsmarkedspensionsselskab.

Kontakter

Billeder

Information om Industriens Pension

Industriens Pension
Industriens Pension
Nørre Farimagsgade 3
1364 København K

https://www.industrienspension.dk/

Industriens Pension er blandt Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskaber med ca. 410.000 medlem­mer. Ca. 8.000 virksomheder inden for industri og fødevarebranchen i Danmark indbetaler til pensions­ordningen. De samlede investeringer udgør 204 mia. kr. Mere information på www.industrienspension.dk

Følg pressemeddelelser fra Industriens Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Pension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum